Image

Riksbyggen köper fastighet i Jönköping

Transaktioner Riksbyggen har köpt en fastighet i den nya stadsdelen Södra Munksjön i Jönköping.
Publicerad den 7 April 2017
Södra Munksjön växer fram som en ny stadsdel i Jönköping. Bild: Södra Munksjön Utvecklings AB
Södra Munksjön växer fram som en ny stadsdel i Jönköping.

Fastigheten som Riksbyggen köpt ligger på Skeppsbron Östra och heter Ödlan 11.

– Det här är ett strategiskt förvärv som vi är mycket glada över. Riksbyggen ligger i framkant när det gäller hållbar utveckling och vi tar nu med oss den kompetensen i arbetet med att utveckla Södra Munksjön, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Södra Munksjön är ny stadsdel som kommer att innehålla kommersiella lokaler, bostäder och en station för den planerade höghastighetsbanan mellan Göteborg, Malmö och Stockholm. Den kommande byggnationen på Södra Munksjön är uppdelade i flera etapper.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder i Jönköping i dag och Riksbyggen vill vara med och driva stadsutvecklingen tillsammans med kommunen och Södra Munkjöns Utvecklings AB på ett mer hållbart sätt. I Södra Munksjön vill vi skapa kvarter med bostäder av hög kvalitet och som inspirerar till ett ”liv mellan husen”, säger Pontus Gustafsson, sälj- och marknadsansvarig, region sydväst, Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen köper fastigheten Ödlan 11 av Lindahls Invest. Köpet genomfördes 6 april 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder: Så ska nya Skåneaktören växa

Bolag J+S Projektutveckling är en uppstickare på den skånska marknaden för bostadsutveckling med en färsk första markanvisning att jobba med. Medgrundaren och delägaren Claes Jeppsson berättar för Fastighetssverige hur han ser på företagets tillväxtambitioner och ger sin bild av den skånska bostadsmarknaden just nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY