Hessegården.

Vectura i affärer med Borlänge kommun

Transaktioner Vectura Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av två befintliga äldreboenden i Borlänge kommun, Tunagården och Hessegården belägna i Romme. Samtidigt förvärvar Borlänge kommun en obebyggd fastighet av Vectura belägen längs Siljansvägen på Östermalm i Borlänge. Affären tas upp för beslut i kommunfullmäktige den 12 februari.


Bostadsområde.

Tremiljardersaffär i Norge

Transaktioner Selvaag Gruppen köper alla aktier i Utleiebolig AS för tre miljarder norska kronor, motsvarande cirka 3,16 svenska kronor. Målsättningen är att bli ett av de ledande bolagen på den norska hyresbostadsmarkanden.


Spelet bakom jätteaffären: kunde blivit av redan 2015

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Peter Gotthardsson, styrelseordförande i Lilium, mer om den stora bytesaffären med Castellum.


Castellum, med vd Henrik Saxborn säljer i Sundsvall och köper i Linköping.

Castellum i bytesaffär – fem miljarder i fastighetsvärde

Transaktioner Castellum säljer hela sitt Sundsvallsbestånd för 3,3 miljarder kronor till Lilium. Samtidigt säljer Lilium sitt Linköpingsbestånd till Castellum för 1,6 miljarder kronor.


Rutger Arnhult.

Klövern köper för 633 miljoner i Stockholm

Transaktioner Klövern expanderar i Stockholm genom att förvärva fastigheten Blåfjäll 1 i Kista för ett underliggande fastighetsvärde om 633 miljoner kronor.


Ikano bostad förvärvar dubbelt i Kungälv

Transaktioner Ikano Bostad förvärvat två fastigheter av Kungälvs kommun med möjlighet att bygga cirka 100 nya bostäder.


Jens Engwall.

Sagax och Nyfosas JV säljer

Transaktioner Försäljningen ger en positiv resultateffekt om cirka 50 miljoner kronor för JV-bolaget Söderport.


Gripsholms värdshus och familjen Åström.

Svenska Kulturpärlor köper Gripsholms värdshus

Transaktioner Svenska Kulturpärlor har under de senaste 9,5 åren drivit Gripsholms värdshus i Mariefred. Nu förvärva man fastigheten där verksamheten bedrivs.


Centralpalatset i Gävle.

Diös köper på tre orter

Transaktioner Diös förvärvar tre fastigheter i centrala Gävle, Borlänge och Mora. Respektive fastighet blir ett komplement till Diös befintliga bestånd och är del av bolagets strategi om stadsutveckling. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 282 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 21 000 kvadratmeter. En av fastigheterna är Centralpalatset, beläget mitt emot Centralstationen i Gävle. Säljare är Provinsfastigheter och tillträde sker 15 februari 2019.


Ilija Batljans SBB och Martin Mæland bildar ett gemensamt bolag för utveckling i Kristiansand.

SBB i JV-samarbete i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget och Obos förre vd Martin Mæland inleder ett samarbete. SBB säljer en utvecklingsfastighet i centrala Kristiansand, Norge, till ett nytt JV-bolag skapat av SBB och Mæland, för 200 miljoner norska kronor.


Förvärvet av 8 Fenchurch Place i centrala London är Balders första på de brittiska öarna.

"London är hela Europas huvudstad"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Erik Selin mer om vad som fick Balder att slå till i England – och varför han inte direkt räds Brexit.


London.

Balder gör sitt första förvärv i Storbritannien

Transaktioner Balder har förvärvat 8 Fenchurch Place i centrala London. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om drygt 9 000 kvadratmeter och är uthyrd till i huvudsak försäkringsbolag och konsultföretag med en återstående genomsnittlig löptid om nio år.


Ulf Attebrant, vd på Logistri Fastighets AB.

Logistri ruvar på ytterligare förvärv

Transaktioner Styrelsen i Logistri Fastighets AB har beslutat om att kalla till extra bolagsstämma mot bakgrund av att bolaget inlett förhandlingar med avsikt att förvärva ytterligare fastigheter.


Bostadsområde.

CG Bostäder köper i Sala

Transaktioner CG Bostäder köper fastigheter vid centralstationen i Sala.


Sampsa Apajalahti.

Capman köper 1 740 lägenheter i Finland

Transaktioner Capman Real Estate köper en bostadsportfölj i Finland av det finska fondbolaget Icecapital.


Sagax, David Mindus som vd, investerar 200 miljoner kronor i nya fastighetsförvärv.

Sagax köper i tre länder

Transaktioner Sagax har genom fem separata transaktioner avtalat om förvärv av åtta fastigheter i Nederländerna, tre fastigheter i Paris samt en fastighet i Stockholm. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 200 miljoner kronor.


Vy över Malmö.

MKB köper mark i östra Malmö

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Malmö, i stadsdelen Johanneslust, och utökar därmed sin nyproduktion i östra Malmö.


Balder utökar hotellportföljen

Transaktioner Fastighetssverige berättar mer om förvärvet som gör att tungviktaren växer sig än starkare på hemmaplan.


Trelleborg.

Hemsö förvärvar tre fastigheter i Trelleborg

Transaktioner Hemsö förvärvar ett halvt kvarter i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter om 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter.


Skanska säljer ett Scandichotell under produktion i Köpenhamn.

Skanska säljer hotell i Köpenhamn för 920 miljoner

Transaktioner Skanska har sålt ett hotell i Köpenhamn, Danmark, för 670 miljoner danska kronor, cirka 920 miljoner kronor. Överlåtelsen planeras till Q1 2021. Köpare är City Danmark A/S – ett bolag grundat av Pareto Securities.