Stendörren köper i Uppsala och Enköping

Transaktioner Stendörren Fastigheter förvärvar tre fastigheter i Uppsala och Enköping för 140 miljoner kronor.


Bonava köper mark för 550 prisvärda i Västerås

Transaktioner Bonava har avtalat om förvärv av mark från kommunala fastighetsbolaget Mimer vid Östermälarstrand, Västerås. Fastigheten ligger i ett område där Bonava kommer uppföra cirka 550 bostäder. Byggnation planeras starta under 2019.


Genova köper fastighet i Boländerna

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheten Boländerna 21:4 i Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 180 miljoner kronor.

Genova hyr ut 6 000 kvadratmeter

Uthyrning Genova har tecknat ett nytt hyresavtal om cirka 6 000 kvadratmeter i fastigheten Viby 19:3 i Upplands-Bro till Riddermarks Bil.


Mölndala köper mer i Forsåker

Transaktioner Sista pusselbiten i markförvärven kopplade till utvecklingen av Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt, är nu lagd. I slutet av oktober fick Mölndala Fastighets AB tillträde till Frälsningsarméns fastighet på Kvarnbygatan i Mölndal, vilket ger förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av Forsåker.


Regio köper stort i Sisjön.

Regio köper stort i Sisjön

Transaktioner Regio köper elva fastigheter – 38 000 kvadratmeter – i Sisjön, Göteborg, av Alaska Fastigheter.


"Krävs stor affärsvilja från båda parter"

Transaktioner Catella initierade nyligen en av årets största affärer när Atrium Ljungberg och Folksam bytte fastigheter i Stockholm. För Fastighetssverige berättar Robert Fonovich, Head of Corporate Finance på Catella, mer om processen i mångmiljardaffären och utvecklingen för bytesaffärer.


Tre Kronors storköp klart

Transaktioner Tre Kronors tidigare annonserade köp av en livsmedelsbutiksportfölj från Brunswick för 903 miljoner kronor är nu klart.


Acrinova köper i Helsingborg

Transaktioner Spotlight-noterade Acrinova köper fastigheten Kavalleristen 11 i Helsingborg. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 2 100 kvadratmeter, och ytorna disponeras för kontor.


Balder köper omtalad Malmökåk

Transaktioner Erik Selin och Co har återigen handlat under radarn – lägger vantarna på 17 000 kvadratmeter i centrala staden.


Arwidsro säljer fastighet i Malmö

Transaktioner Arwidsro säljer fastigheten Smedjan 8 i Malmö till I am home. Försäljningen ger utrymme för ökat fokus på utveckling och förvaltning av bostäder och samhällsfastigheter inom Mälardalen.


Brinova köper pågående bostadsprojekt

Transaktioner Brinova köper två bostadsfastigheter under produktion, i Bjuv och Helsingborg.


Allmännyttan vill avyttra för 70 miljoner

Transaktioner I början av förra månaden avyttrade det kommunala bostadsbolaget ett av sina kvarter som inom kort ska rivas och ersättas med nya bostäder, nu kan det snart vara dags för ännu en storförsäljning.


Diös köper tre fastigheter i Östersund

Transaktioner Diös förvärvar tre fastigheter i närheten av resecentrum i Östersund av Frösö Park. Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor och de bebyggda fastigheterna omfattar 12 000 kvadratmeter.


Sagax köper i Finland och Nederländerna

Transaktioner Sagax köper lagerlokaler i finländska Vanda och i nederländska Eindhoven.


Fabege köper för 750 miljoner

Transaktioner Fabege köper tre fastigheter i Flemingsberg av Vincero för 750 miljoner kronor.


Heimstaden miljardköper i Danmark

Transaktioner Heimstaden köper åtta fastigheter med ägarlägenheter i Danmark av NREP för 1 128 miljoner danska kronor.


Catena köper i Umeå

Transaktioner Catena köper fastigheten Lagret 1 i Umeå av Klockarbäcken Property Investment AB till ett värde av 174 miljoner kronor. Postnord är hyresgäst i fastigheten som säljs.


Därför går Artmax in i Leeds

Transaktioner För första gången har Artmax förvärvat en fastighet i Leeds, en affär på cirka 50 miljoner pund. För Fastighetssverige berättar bolagets vd mer om transaktionen, byggnadens utvecklingspotential och var man ska växa härnäst.


Heimstaden köper för drygt 350 miljoner i Sandviken

Transaktioner Förvärvar 449 bostadslägenheter samt centralt kommersiella lokaler för 353,5 miljoner kronor.


Svenska Handelsfastigheter köper dubbelt

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar två handelsfastigheter varav en i Bollnäs och en i Brastad i Lysekils kommun.