Image
Den nya domstolsbyggnaden som ska stå klar under våren.

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.


Nuvarande Rosenlundsbadet i Jönköping.

Kommunernas nya badhus skenar i kostnader

Bygg/Arkitektur Ett badhus kan bli en dyr historia. Det har Jönköpings kommun, som nu får skjuta upp byggstarten på sitt nya badhus med minst två år, fått erfara. En likadan situation har uppstått kring Kiruna kommuns nya badhus.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Mars
Årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping inleds men en trio tunga analyser för full koll i en orolig omvärld.
Från vänster: Daniel Bergvall, Maryrose David och Sven Rydell.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Analyserna som ger dig full koll i en orolig omvärld

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 23 mars är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Dagen inleds med en rad tunga analyser som ger dig full koll i den oroliga omvärld som vi befinner oss i – allt för att du ska kunna fatta bra affärsbeslut framåt.


Tosito har inlett ett samarbete med Jönköping Energi.

Tosito och Jönköping Energi i energi-samarbete

Energi/miljö Nu kan Tosito enkelt se energiförbrukningen på samtliga fastigheter med en ny tjänst från Jönköping Energi. Fastigheternas mätdata samlas in automatiskt och kommer bidra till att företaget både kommer spara tid och resurser.


Munksjötornet.

Tosito hyr ut i Munksjötornet

Uthyrning Tosito har skrivit hyreskontrakt med Troax om en lokal i Munksjötornet på Vaggerydsgatan 1 i Jönköping. Lokalen ligger på våning 8 och är 258 kvadratmeter och Troax har redan påbörjat sin inflyttning.


Disponentvillan.

Tosito hyr ut lokal i unika Disponentvillan i Jönköping

Uthyrning Tosito har skrivit hyreskontrakt med bolaget PacsOn i Jönköping. Kontorslokalen som ligger i fastigheten Disponentvillan är cirka 750 kvadratmeter och ligger i Munksjöområdet i centrala Jönköping. PacsOn flyttar in på hela övervåningen samt delar av disponentsvillans entréplan. På markplan finns sedan tidigare restaurangen Lyckta dörrar.


Nivika tecknar ett hyresavtal på sju plus tre år i fastigheten Kärleken i centrala Värnamo. Hyresgäst är Region Jönköping och Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen (BUP).

Nivika tecknar nytt hyresavtal med Region Jönköpings län

Uthyrning Nivika har tecknat ett hyresavtal i Värnamo centrum med Region Jönköpings län avseende Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen (BUP).


Willhem bygger nya bostäder i centrala Jönköping.

Willhem bygger på en av de sista centrala tomterna i Jönköping

Bygg/Arkitektur I hård konkurrens med flera av de största byggherrarna och totalt ett 30-tal aktörer, vann bostadsbolaget Willhem, tillsammans med arkitektbyrån OKK+, markanvisningen för en av de sista obebyggda tomterna i centrala Jönköping. Här planerar man nu för cirka 65 lägenheter, i ett kvarter anpassat för den moderna människan, med stort fokus på mobila lösningar och urban frihet.


Vågfabriken.

Vågfabriken i Jönköping klar för inflytt

Bostäder Första etappen av hyresrättsprojektet Vågfabriken på Öster i Jönköping står färdigt för inflytt. Vågfabriken består av 152 hyresrätter i storlekarna 1-2 rok.


Solåsen Handel.

Genesta säljer Solåsen Handel till Niam

Transaktioner Genesta säljer sin del av handelsparken Solåsen Handel i Jönköping på uppdrag av fonden, GNRE Core Plus, till Niam.


Munksjötornet.

Tosito skriver grönt hyreskontrakt med ny restaurang i Munksjötornet

Uthyrning Tosito har skrivit ett hyreskontrakt med TOKA-kök. TOKA-kök flyttar in i restaurang VY:s tidigare lokaler i Munksjötornet på Vaggerydsgatan 1. Restaurangen kommer att slå upp dörrarna den 3 oktober.


Tosito tecknar nytt hyresavtal i fastigheten Arken.

Tosito tecknar grönt hyresavtal i Jönköping

Uthyrning Fastighetsbolaget Tosito har skrivit hyreskontrakt med bolaget Ludvig & Co i Jönköping.


Catena bygger logistikanläggning för Elgiganten i Jönköping.

Catena bygger logistikanläggning för Elgiganten

Bygg/Arkitektur Catena har tecknat avtal med Elgiganten gällande byggnation och uthyrning av en ny logistikanläggning i Jönköping om totalt 86 600 kvadratmeter. Byggnaden, som kan bli Sveriges första WELL-certifierade logistikanläggning, ska stå klar 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 813 miljoner kronor.


Tosito hyr ut till Erik Olsson Fastighetsförmedling i fastigheten Arken 3 i Jönköping.

Tosito hyr ut till mäklare i Jönköping

Uthyrning Tosito har tecknat ett hyresavtal med Erik Olsson Fastighetsförmedling om en lokal på över 200 kvadratmeter i fastigheten Arken i centrala Jönköping. Mäklarbyrån flyttar in 1 december i Handelsbankens tidigare lokaler vid Hoppets Torg och detta är deras första etablering i Jönköping.


Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem, och Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Corem säljer till Emilshus för över 600 miljoner

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av tre fastigheter i Växjö och tre fastigheter i Jönköping till Emilshus för ett totalt underliggande fastighetsvärde om 615 miljoner kronor.


Niclas Bergman.

Nivika köper på Asecsområdet i Jönköping

Transaktioner Nivika har förvärvat fastigheten Varbygeln 1, en kommersiell fastighet med ytor för vård, kontor och butik på Asecsområdet i Jönköping.


Jörgen Eriksson, vd för Catena.

Därför vill Catenatoppen bygga logistik på höjden

Bolag Jörgen Eriksson basar över ett Catena som håller högt affärstempo och stortrivs i logistiksegmentets guldrusch. Samtidigt spår han svårare detaljplaneprocesser framöver och hoppas kunna övertyga hyresgäster om att få bygga mer logistik på höjden. Under Fastighetssveriges senaste event i Jönköping berättade han mer om Catenas starka tillväxt och logistikmarknadens välmående.


Framsidan av Alecta-ägda handelsplatsen Asecs i Jönköping.

Alecta Fastigheter firar Asecs och fortsätter utveckla handelsplatsen

Bolag Den 2 april firar Asecs i Jönköping 35 år. Detta uppmärksammas av Alecta Fastigheter som de senaste åren har vidareutvecklat cirka 50 000 kvadratmeter i Asecs köpcentrum och även tillfört cirka 12 000 kvadratmeter ny handelsyta. Det gör handelsområdet som Alecta Fastigheter äger till ett av Sveriges största med totalt cirka 70 000 kvadratmeter. Samtidigt blickar Alecta Fastigheter framåt och vill se en fortsatt utveckling av området.


SLP förlänger och utvidgar med Emotion Logistics i Jönköping.

SLP utvidgar och förlänger stort avtal i Jönköping

Uthyrning SLP och Emotion Logistics har tecknat avtal som innebär att Emotion Logistics hyr hela ytan i den befintliga fastigheten Stigamo 1:46 i Jönköping. SLP tillträdde den moderna logistikfastigheten i december 2021 och hyr ut dess totala yta om cirka 21 800 kvadratmeter till Emotion Logistics fram till 31 december 2029.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County
I dag stänger anmälan till Branschens mötesplats i Jönköping – säkra din plats nu!

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: I dag stänger anmälan – se hela programmet och alla talarna

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Nästa torsdag, den 31 mars, är det äntligen dags att träffa branschkollegorna igen! Då är det dags för den femte upplagan av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, branschens egna mötesplats i regionen. Har du inte säkrat din plats ännu är det hög tid nu – anmälan stänger i dag.