Image

Riksbyggen köper för att bygga 250 bostäder

Transaktioner Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2 i Malmö av Malmö Stenhus. Kvarteret Abborren ligger i centrala Malmö och planen är att i framtiden bygga cirka 250 bostäder i området.
Publicerad den 8 Maj 2017
Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2.

Stadsbyggnadskontoret i Malmö arbetar för närvarande med en detaljplan som ska ge möjligheten att uppföra cirka 250 nya bostäder. Riksbyggen övertar samtidigt en markanvisning på ett markområde intill kvarteret Abborren 2 som ägs av Malmö kommun och gör det möjligt att förverkliga projektet.

– Det är glädjande att vi kan fortsätta vår framgångsrika bostadsbyggnation i Västra Hamnen och centrala Malmö och erbjuda Malmöborna ytterligare attraktiva och hållbara bostäder. Kvarteret Abborren kommer att ha ett fantastiskt bostadsläge vid kanalen med utsikt mot Malmöhus slott och stadens parker säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen bostad i region syd.

Om allt går enligt plan beräknas byggandet av bostäder vid kvarteret Abborren inledas 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY