Image

Hemsö upprättar program för företagscertifikat

Ekonomi/Finansiering Hemsö har upprättat program för emission av företagscertifikat uppgående till två miljarder kronor. Bolaget har också tecknat en ny lånefacilitet om cirka 2,6 miljarder kronor, vilket innebär att hälften av Hemsös refinansieringsbehov under 2013 är säkerställt.
Publicerad den 29 Januari 2013
Per Berggren. Bild: Eddie Ekberg
Per Berggren.

En del av faciliteten struktureras som en revolverande kredit där outnyttjat belopp kan användas som refinansieringsreserv avseende emitterade företagscertifikat. Lånet löper till 2016.

Hemsö avser att börja emittera i programmet för företagscertifikat under det första kvartalet 2013.

- Företagscertifikatsprogrammet blir ett bra komplement till Hemsös nuvarande finansieringsstruktur. Vi är också nöjda med att vi nu refinansierar en stor del av vår låneportfölj med förfall 2013 och därmed förlänger vår kapitalbindning, säger Hemsös vd Per Berggren.

Programmet för företagscertifikatet arrangeras av Swedbank. Lånefaciliteten arrangeras av SEB och Danske Bank.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige