Lista: Så mycket tjänar bolagstopparna

Ekonomi/Finansiering Vem drar in mer än en miljon kronor i månaden och vem får nöja sig med 900 000 kronor i årslön? Fastighetssverige har kartlagt lönestrukturerna på 37 noterade bygg-, fastighets- och bostadsbolag, och i dag listar vi vd:arnas löner.


Lista: Där tjänar man bäst

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt medellönerna på 32 noterade bygg-, fastighets- och bostadsbolag i jakt på den arbetsgivare som betalar ut högst löner. Här är hela listan.


Jernhusens gröna obligation under en procent i femårsränta

Ekonomi/Finansiering Intresset var stort när Jernhusen under tisdagen genomförde sin första gröna obligationsemission om totalt 1,5 miljarder kronor. Emissionen ska finansiera hållbara fastigheter och fastighetsutveckling till stöd för ökat resande och transporter med tåg.


Catella: Växande gap mellan A-, B-, och C-lägen

Ekonomi/Finansiering I aprilupplagan av Catellas kreditbarometer Credi ökar huvudindex från 50,3 till 50,5, vilket är det andra kvartalet i följd där huvudindex når över 50,0.


De höjde sin räntetäckningsgrad mest 2017

Lista Fastighetssverige har kartlagt de börsnoterade fastighetsbolagens räntetäckningsgrad. Och även om Hufvudstaden är fortsatt starkast finns det bolag som ökar mer. Här är hela listan.


Oscar: Inlösen av två tredjedelar av B-preffarna

Bolag Innehavare av nästan 275 000 preferensaktier – 67 procent av de utestående aktierna – av serie B har begärt att få aktierna inlösta.


Lista: Fortsatt börstungt för bostadsutvecklarna

Ekonomi/Finansiering Varje månad kartlägger Fastighetssverige samtliga noterade bolags kursutveckling. För flertalet bostadsutvecklare gick även mars månad i moll – men det finns undantag.


Fastighetspreffarna som ger högst direktavkastning

Lista Utdelningssäsongen är här och i dag kartlägger Fastighetssverige direktavkastningen när det gäller branschens preferensaktier. Var får man en direktavkastning på över tio procent, och var kammar man noll? Här är hela listan.


"Inga räntehöjningar framöver"

Ekonomi/Finansiering | PLAY Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, om de viktigaste makroekonomiska trenderna just nu.


SBB emitterar mer hybrider – till bättre villkor

Ekonomi/Finansiering SBB emitterar ytterligare hybridobligationer om 300 miljoner kronor. Efter emissionen är rambeloppet om 1 000 miljoner kronor fullt utnyttjat.


Börslista: 15,2 miljarder upp i rök

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt börsvärdet på samtliga noterade fastighetsbolag och som väntat har många bolag tagit stryk under vintern. Totalt har mer än 15 miljarder kronor gått upp i rök.


Därför hakar Akelius på hybridtåget

Ekonomi/Finansiering Akelius avser att emittera hybridobligationer om 300-500 miljoner euro. För Fastighetssverige förklarar bolagets CFO, Leiv Synnes, varför.


SBB sänker sina finansiella kostnader

Ekonomi/Finansiering Samhällsbyggnadsbolaget och Ilija Batljan fortsätter att pressa sina finansiella kostnader. Nu emitterar bolaget en senior ickeställd obligation om 250 miljoner kronor.


Rapport: ”Stöd till bosparande kortar bostadsköerna”

Bostäder Ett stöd till bosparande, enligt norsk modell, skulle öka sparandet bland unga med 20 procent. De med lägst inkomst skulle relativt sett spara mest. Och tiden att spara ihop till kontantinsatsen skulle minska med i genomsnitt två år i Sveriges 20 större städer. Det visar en ny rapport som analysföretaget Prognoscentret gjort på uppdrag av HSB Riksförbund.


NIB finansierar ESS i Lund

Ekonomi/Finansiering Nordiska investeringsbanken (NIB) och specialföretaget SKR Lager 106 AB har avtalat om ett 23-årigt lån på 30 miljoner euro för uppförande av kontor och laboratorier för den europeiska spallationskällan, European Spallation Source, i Lund.


Här är branschens högst belånade bolag

Lista Flera bolag i fastighetsbranschen har historiskt sett anklagats för att vara högt belånade. Men hur ligger de till gentemot varandra? Fastighetssverige har hela listan.


Fastpartner skruvar upp investeringstakten

Bolag Fastpartner spänner bågen och höjer sina finansiella mål. För Fastighetssverige berättar Sven-Olof Johansson mer om varför bolaget skruvar upp investeringstakten.


Swedbank: "Det är kassaflödet som bestämmer"

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige berättar Swedbanks chef för fastighetsanalys, Göran Råckle, hur kraven på bostadsutvecklarna ser ut efter den turbulenta hösten. "Ingen spekulativ utlåning".


London.

Fastighetsjätte lanserar "Brexitfond"

Bolag Den Sverigebekanta jättens nya fond ska förvärva fastigheter för 5,6 miljarder kronor på tre år – och dra nytta av den osäkerhet som skapats av Brexit-processen.


Det fick Klövern att höja Tobinbudet

Ekonomi/Finansiering Sent på fredagskvällen höjde Klövern till mångas förvåning sitt tidigare budpliktsbud på Tobin med närmare tolv procent per stamaktie. Fastighetssverige bad Lars Norrby, IR-ansvarig på Klövern, att räta ut ett par frågetecken.