Image

Björn Ulvaeus köper Abba-muséet

Transaktioner Abbamedlemmen Björn Ulvaeus köper, tillsammans med Pelle Lindberg och Conni Jonsson, Abba The Museum och Melody Hotel på Djurgården i Stockholm.
Publicerad den 18 December 2014
Abba-muséet är nu sålt. Bild: Newsec
Abba-muséet är nu sålt.

- Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare. Jag gör det tillsammans med Conni Jonsson och Pelle Lindberg som tillför ovärderligt hotell- och restaurangkunnande såväl som finansiell styrka och kreativitet. Vår målsättning är att ytterligare utveckla visionen av ett Musikens Hus i Stockholm, säger Björn Ulvaeus.

Tomträtten Konsthallen 2 – omfattande 4 250 kvadratmeter uthyrningsbar yta – säljs av bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget Arcona AB som tillsammans med PN Invest AB förvärvade tomträtten hösten 2007.

Byggnaden rymmer Swedish Music Hall of Fame, Abba The Museum och Melody Hotel.
- Vi har sedan starten av detta projekt haft för avsikt att ta fram och utveckla ett helt nytt landmärke för Stockholm och därefter låta Konsthallen 2 på Djurgården övertas av en långsiktig ägare. Vi är nöjda med utfallet och lämnar över ett resultat av fastighetsutveckling som både nationellt och internationellt ger ett historiskt avtryck med tanke på den unika platsen, innehållet och den fantastiska byggnaden, säger Björn Lindahl, fastighetsansvarig och vice vd för Arcona AB.

Newsec har varit rådgivare till säljaren.

- Newsec är unika med sitt breda nätverk av starka investerare i både fastighets- och entreprenörssektorn. Till denna affär lyckades vi attrahera en för fastighetsmarknaden helt ny investerarkonstellation där kända näringslivsprofiler tar över taktpinnen. Vi är övertygade om att den nya ägaren och de befintliga hyresgästerna blir en bra kombination som fortsätter att stärka detta landmärke, säger Dan Sandstedt, transaktionschef på Newsec och projektledare i affärens genomförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige