Image

Abbamuseet till salu – Newsec har uppdraget

Transaktioner Det var ingen tillfällighet att det spelades Abba-covers på Newsecs cocktailmingel på Mipim i går kväll – bolaget har fått uppdraget att sälja Abbamuseet på Djurgården i Stockholm. - Ett mycket speciellt och spännande uppdrag, säger Max Barclay, vd för Newsec Sweden.
Publicerad den 12 Mars 2014
Newsec får i uppdrag att sälja Abbamuseet på Djurgården. Bild: Newsec
Newsec får i uppdrag att sälja Abbamuseet på Djurgården. Livebandet spelade Abbacovers på Newsecs cocktail på Mipim i går kväll. Bild: Eddie Ekberg
Livebandet spelade Abbacovers på Newsecs cocktail på Mipim i går kväll. Max Barclay. Bild: Eddie Ekberg
Max Barclay.

Abbamuseet invigdes i maj förra året. Fastigheten ägs av Arcona och omfattar cirka 4 300 kvadratmeter.

Stiftelsen bakom museet har skrivit ett tioårigt hyreskontrakt och Melody Hotel ett 15-årigt.

Hotellet står för cirka 60 procent av hyresintäkterna.

- Det är inte ofta en fastighet på Djurgården kommer ut på marknaden, och det är mycket ovanligt att museum säljs, säger Max Barclay.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY