Image
Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter.
Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter. Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut till Schneider Electric i Lund

Uthyrning Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter av Vasakronan i Mobile Heights Center i Lund.
Publicerad den 23 Augusti 2016

Mobile Heights Center, MHC, omfattar drygt 20 000 kvadratmeter och är beläget i Brunnshög i norra Lund. I dagsläget finns här bolag som bland annat testlabbet Tech Mahindra, konsultbolaget Sigma Connectivity, molninstitutet Mapci, Anoto och Precise Biometrics.

I lokalerna finns även MHC Workspace, en företagskuvös med plats för nystartade företag, samt MHC Meetings med konferensmöjligheter för upp till 150 personer.

– MHC har på kort tid vuxit till att bli ett välkänt begrepp och ett attraktivt lokaliseringsalternativ bland bolag i teknikbranschen. Kompetensen och samarbetsmöjligheterna finns helt klart i området och att Schneider nu väljer att omlokalisera från Malmö till Lund är ett uttryck för detta, säger Anders Kjellin, chef region Öresund på Vasakronan.

– I och med flytten kommer vi att få lokaler som anpassas för de behov vi har i dag och kommer att ha i framtiden för vår verksamhet i södra Sverige. Vi ser flytten som en möjlighet att implementera vår senaste teknik för energieffektiva byggnader, så att vi därmed kan vara ett föredöme för andra när det gäller miljövänliga kontor, säger Pär Guthagen, Country Facility Manager på Schneider Electric.

Schneider Electric tillträder i februari 2017 och lämnar samtidigt sitt nuvarande kontor i Malmö.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige