Image
Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter.
Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter. Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut till Schneider Electric i Lund

Uthyrning Schneider Electric hyr 5 300 kvadratmeter av Vasakronan i Mobile Heights Center i Lund.
Publicerad den 23 Augusti 2016
Annons
Image

Mobile Heights Center, MHC, omfattar drygt 20 000 kvadratmeter och är beläget i Brunnshög i norra Lund. I dagsläget finns här bolag som bland annat testlabbet Tech Mahindra, konsultbolaget Sigma Connectivity, molninstitutet Mapci, Anoto och Precise Biometrics.

I lokalerna finns även MHC Workspace, en företagskuvös med plats för nystartade företag, samt MHC Meetings med konferensmöjligheter för upp till 150 personer.

– MHC har på kort tid vuxit till att bli ett välkänt begrepp och ett attraktivt lokaliseringsalternativ bland bolag i teknikbranschen. Kompetensen och samarbetsmöjligheterna finns helt klart i området och att Schneider nu väljer att omlokalisera från Malmö till Lund är ett uttryck för detta, säger Anders Kjellin, chef region Öresund på Vasakronan.

– I och med flytten kommer vi att få lokaler som anpassas för de behov vi har i dag och kommer att ha i framtiden för vår verksamhet i södra Sverige. Vi ser flytten som en möjlighet att implementera vår senaste teknik för energieffektiva byggnader, så att vi därmed kan vara ett föredöme för andra när det gäller miljövänliga kontor, säger Pär Guthagen, Country Facility Manager på Schneider Electric.

Schneider Electric tillträder i februari 2017 och lämnar samtidigt sitt nuvarande kontor i Malmö.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Linköpings expansiva planer – helt ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Planerna på en helt ny stadsdel i Linköping blir nu allt mer konkreta. Första etappen ska resultera i en stadsdelsnod med innerstadslik bebyggelse som kommer ge ett stort tillskott av bostäder till den expansiva staden. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY