Image

Vasakronan projektstartar i Malmö och Stockholm

Bygg/Arkitektur Vasakronan har tecknat nya hyreskontrakt och väljer att starta projekt i både Malmö och Stockholm. Investeringarna uppgår till 744 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2016
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Cowi hyr totalt 5 400 kvadratmeter kontor fördelat på 2 600 kvadratmeter i Malmö och 2 800 kvadratmeter i Solna Strand.

I Malmö planerar Vasakronan att uppföra en ny fastighet, Priorn 5, så snart detaljplanearbetet är avslutat. Investeringen motsvarar 560 miljoner kronor. Fastigheten är belägen mitt i staden och bara ett stenkast från Triangeln. Fastigheten omfattar 13 200 kvadratmeter plus garage och planeras stå klar för tillträde sommaren 2019. Cowi hyr 2 600 kvadratmeter och det är sedan tidigare klart att Region Skåne hyr 3 550 kvadratmeter. Det ger en uthyrningsgrad om 48 procent före projektstart.

I Solna Strand investeras 184 miljoner kronor i fastigheten Nöten 5, hus D, i ett projekt som innebär en omdaning av hela huset. Nöten 5 omfattar drygt 29 000 kvadratmeter och moderniseringen av hus D utgör etapp 1 i den mer långsiktiga ambitionen att utveckla hela Nöten 5. Hus D omfattar 4 000 kvadratmeter plus garage. Cowi tillträder hösten 2017.

- Med bygget av Priorn kan vi erbjuda toppmoderna kontor i Malmös absolut bästa läge, det är unikt för staden. Solna strand är ett väletablerat område med mycket bra kommunikationer och med vår satsning kommer vi nu kunna möta efterfrågan på moderna lokaler i en attraktiv kontorsmiljö, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY