Image
Fredrik Wirdenius, tidigare vd på Vasakronan, driver numera en egen verksamhet där han är rådgivare.

Wirdenius frodas som egenföretagare

Karriär Vasakronans tidigare vd Fredrik Wirdenius kan lägga till ytterligare ett styrelseuppdrag till samlingen när han nu går in som ordförande i Willhem. För Fastighetssverige berättar han om sin nya tillvaro som egenföretagare och hur han upplever att coronakrisen har förändrat förutsättningarna i fastighetsbranschen.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig: Här är vår största utmaning framåt

Bolag Krisen inom handeln får som effekt att Vasakronan skriver ner värdet på sina fastigheter med nästan 1,8 miljarder kronor under det första kvartalet. För Fastighetssverige berättar vd:n Johanna Skogestig mer om kvartalet och hur hyreslättnaderna kan komma att påverka det andra kvartalet.


Johanna Skogestig.

Vasakronan skriver ner värden med 1,8 miljarder

Bolag Vasakronans värdeförändringar under Q1 uppgick till -1 786 miljoner kronor (716), en värdenedgång på 1,1 procent. Nedgången är hänförlig till butiksfastigheter.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig om hyresrabatterna: "Vi tappar alla värdefull tid"

Bolag Fastighetssverige fortsätter artikelserien där några av de största fastighetsbolagen ger sin syn på regeringens förslag om tillfälliga hyresrabatter för hyresgäster i utsatta branscher. Här ger Vasakronans vd Johanna Skogestig sin dom över förslaget.


Anna Nyberg blir ny vd för Ica Fastigheter.

Därför vill Nyberg axla Bobergs mantel

Bolag Efter 13 år på Vasakronan lämnar Anna Nyberg för en ny utmaning – vd på Ica Fastigheter. För Fastighetssverige berättar hon om vad som lockade med det nya jobbet, hur hon ska förvalta tidigare vd:n Lena Bobergs arv och vad hon ser som fastighetsmarknadens största utmaningar just nu.


Strömshuset i Göteborg byggs om.

Vasakronan gör om Strömshuset – Veidekke får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur Veidekke har anlitats av Vasakronan för att utföra om- och tillbyggnationen av Strömshuset i centrala Göteborg. Projektet är en totalentreprenad i samverkan på cirka 185 miljoner kronor och är beräknat att vara klart till februari 2022.


Staffan Arwidi lämnar Vasakronan efter tolv år för att bli transaktionschef på Hemsö.

Det lockade Staffan Arwidi till Hemsö

Bolag Efter tolv år på Vasakronan som senior investment manager har Staffan Arwidi bestämt sig för att anta rollen som ny transaktionschef på Hemsö. För Fastighetssverige berättar han om vad som lockade med det nya jobbet och hur det känns att lämna Vasakronan efter så många år.


Johanna Skogestig.

Vasakronan drar tillbaka utdelningsförslag

Bolag Vasakronans styrelse har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning av sex miljarder kronor till bolagets ägare.


Vasakronans finanschef Thomas Nystedt om bolagets användande av gröna lån för att finansiera projekt.

Vasakronan: Därför passar gröna lån i turbulenta tider

Bolag Vasakronans finanschef Thomas Nystedt berättar varför gröna lån är en bra tillgång i turbulenta tider och hur bolaget jobbar med att stärka sin hållbarhet med mer grön finansiering.


Vasakronans Nya Kronan i Sundbyberg.

Vasakronan tecknar sjuårigt grönt låneavtal med NIB

Ekonomi/Finansiering Vasakronan och Nordiska investeringsbanken (NIB) har avtalat om ett sjuårigt grönt lån på 750 miljoner kronor för uppförande av en grön kontorsfastighet i Stockholm.


Vasakronan hyr ut i Sergelhuset i centrala Stockholm.

Amazon Web Services hyr 6 000 kvadratmeter i Sergelhuset

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Amazon Web Services, AWS, om 6 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city. Det innebär att uthyrningsgraden för kontor når 92 procent.


Johanna Skogestig.

Johanna Skogestig om Nordenplaner, coworkingsatsning och framtiden för Vasakronan

Bolag I det första numret av Fastighetssveriges magasin 2020 porträtteras Vasakronans vd Johanna Skogestig. Efter fyra år som chef för fastighetsinvesteringar på bolaget har hon tagit klivet upp i vd-stolen för Sveriges största fastighetsbolag. Som Plusprenumerant hör du henne berätta om sin syn på vd-rollen, vägen in i fastighetsbranschen, tankarna på att investera utomlands, nya coworkingsatsningen och om framtiden för Vasakronan – redan nu.


Hufvudstadens fastighet Pumpstocken 10 är en av områdets riktiga dyrgripar.

… och de är störst i Gyllene triangeln

Lista Läge, läge, läge… Vilka är egentligen störst i Gyllene triangeln? I dag kikar Fastighetssverige extra noga på Stockholms mest fashionabla kvarter.


Magasin X.

Vasakronan hyr ut 1 700 kvadratmeter i Magasin X

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal om totalt 1 700 kvadratmeter med två aktörer i projektfastigheten Magasin X. Ramboll hyr 1 300 kvadratmeter och Tmpl Solutions 400 kvadratmeter. Det innebär att Magasin X når en uthyrningsgrad om 80 procent redan två år före projektavslut.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Skogestig: "Väl rustade för eventuell konjunkturnedgång"

Bolag Vasakronan visar ett positivt resultat på 14 miljarder kronor efter skatt för 2019 – bolagets bästa notering någonsin. För Fastighetssverige berättar vd:n Johanna Skogestig mer om succéåret och hur man planerar att bygga vidare på framgången under 2020.


Johanna Skogestig.

Vasakronan: Stora värdeökningar i Q4

Bolag Vasakronans fastighetsvärde steg med nio miljarder kronor, bara under fjärde kvartalet 2019, och är nu uppe i drygt 156 miljarder kronor.


Johanna Skogestig, vd på Vasakronan.

Vasakronan ökar fokus – Skogestig om det prioriterade området

Bolag Vasakronans vd Johanna Skogestig kommenterar den senaste förändringen i ledningsgruppen och berättar vilket affärsområde som bolaget kommer att rikta ökat fokus på framöver.


Per Thiberg och Anna Nyberg.

Vasakronan förändrar i ledningsgruppen – två namn lämnar

Bolag Vasakronan strukturerar om i ledningen – Per Thiberg och Anna Nyberg lämnar ledningsgruppen medan Jan-Erik Hellman blir chef för fastighetsutveckling i Stockholm.


Christian Fredrixon.

Fredrixon om flytten till Vasakronan: "Förebilder"

Bolag För Christian Fredrixon är den kommande rollen som chef för investeringar på Vasakronan lite av ett drömjobb. För Fastighetssverige berättar han mer om flytten och hur det känns att lämna Ica Fastigheter efter sex år på företaget.


Stora Retaildagen
Monica Bruvik, Jan Gösbeck, Jesper Örtengren och Louise Ryning diskuterar framtidens handel på Stora Retaildagen den 20 februari.

Stora Retaildagen – hur ser framtidens handel ut?

Stora Retaildagen Stora Retaildagen avslutas med en visionspanel där fyra branschexperter ger sin bild av hur framtidens handel utvecklas och vad detta betyder för fastighetsbranschen. Anmäl dig nu – på torsdag stänger BOKA TIDIGT-erbjudandet.