Vasakronan miljardsäljer i Göteborg

Transaktioner Vasakronan säljer två fastigheter i Gårda, Göteborg, för 1 068 miljoner kronor.


Vasakronan köper i Uppsala

Transaktioner Vasakronan köper en fastighet i centrala Uppsala av SEB Trygg Liv för cirka 284,5 miljoner kronor.


Så ska Peab lösa utmaningarna i miljardprojektet

Bygg/Arkitektur För 2,1 miljarder kronor ska Peab bygga Vasakronans nya kontorskvarter Platinan, som är en del av den nya Älvstaden. Det blir bolagets största byggprojekt någonsin i väst. För Fastighetssverige berättar Peabs regionchef om hur samarbetet med Vasakronan har sett ut och vilka utmaningar som väntar.


Vasakronan säljer till Trianon

Transaktioner Vasakronan har tecknat avtal med Trianon om försäljning av fastigheterna Smedjan 13 och 15.


Lanserar nytt fastighetsspråk

Teknik Nu finns ett gemensamt digitalt språk, RealEstateCore, speciellt framtaget av fastighetsägare för byggnader. Syftet är att möjliggöra kontroll över det data som byggnader genererar för att kunna utveckla nya tjänster till förmån för hyresgäster och leverantörer till fastighetsbranschen. RealEstateCore är ett samarbete mellan bland andra flera av de ledande fastighetsbolagen.


Japanska jätten allt närmare Nordenpremiär

Handel I höst flyttar den japanska klädjätten Uniqlo in på fyra våningsplan i Sverigehuset. Nu har man börjat rekrytera på bred front.


Fredstan får nya hyresgäster

Uthyrning Sensommaren 2018 får göteborgarna tillgång till två nya koncept, Barry’s Bootcamp och Holy Greens. Båda etableringarna görs på Kyrkogatan i Fredstan.


Wirdenius: Projektportföljen den bästa någonsin

Bolag Vasakronans hyresökningar var fem procent i jämförbart bestånd under Q1. Fastighetsvärdet är uppe i 128 miljarder kronor.


Vasakronan bygger kontorshus i trä

Bygg/Arkitektur Uppsala Kommun har antagit en detaljplan som möjliggör byggnation av Magasin X, kvarteret Fjalar, vid resecentrum i Uppsala. Magasin X omfattar sju plan och 11 000 kvadratmeter uthyrbar area och kan bli Vasakronans första kontorshus byggt helt i trä.


Unikt samarbete i Värtahamnen mellan fastighetsägare och Stockholms Hamnar

Bolag Ett nytt bolag har bildats för att arbeta med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen Värtahamnen, som är en del av Norra Djurgårdsstaden. Tillsammans med Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och Stockholms Hamnar utgör Bonnier Fastigheter grunden i Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Deltar i samarbetet gör även Stockholms stad genom Exploateringskontoret.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm
Britt Lindqvist, Mats Hederos och Kerstin Lindberg Göransson diskuterar digitala möjligheter och utmaningar på Epicenter den 8 maj.

Digitalisering: Så jobbar de ledande aktörerna

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm Vasakronan, Akademiska Hus och AMF Fastigheter – de tre storbolagen ligger även i framkant när det gäller digitaliseringstrenden i fastighetsbranschen. Dem 8 maj delar de med sig av tankar och erfarenheter på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm.


Vasakronan rekryterar från Steen & Strøm

Bolag Vasakronan rekryterar ny centrumchef för Triangeln i Malmö från Steen & Strøm.


Här slår Normal upp portarna 2018

Lista Snabbväxande butikskedjan ökar etableringstakten. Fastighetssverige listar vilka fastighetsägare och orter som dragit vinstlotten.


Francke ny styrelseordförande i Vasakronan

Bolag Ulrika Francke kommer att föreslås till ny styrelseordförande vid Vasakronans bolagsstämma den 3 maj 2018. Nuvarande styrelseordförande Mats Wäppling har avböjt omval.  


Projektintensivt Vasakronan vill slå rekord

Bolag 2018 ser ut att bli ett kanonår för Vasakronan, med flera spännande projekt som etableringen av den japanska klädkedjan Uniqlo. Nu berättar bolagets vd mer om vad som komma skall.


Vasakronan: Värden i Stockholm upp 8,5 procent under 2017

Bolag Stark efterfrågan på kontorslokaler, rekordlåga vakanser och stigande marknadshyror resulterade i det högsta driftnettot någonsin för Vasakronan. Fastighetsvärdet är uppe i 126,9 miljarder kronor.


Sidas huvudkontor på Valhallavägen 199.

Vasakronan åter i regeringens skottlinje

Sverige Regionchefen om den eventuella vakansen på över 24 000 kvadratmeter: ”Man kan ju se det som en möjlighet”.

Nio myndigheter flyttar

Sverige Regeringen meddelar att man nio statliga myndigheter flyttas från Stockholm till andra delar av landet. Bland dessa återfinns Sida, Tullverket och Kronofogden.


Tadashi Yanai, chef för Uniqlo som nu kommer till Sverige.

Japansk klädkedja till Stockholm - öppnar sin första nordiska butik

Uthyrning Till hösten öppnar den japanska klädkedjan Uniqlo sin första nordiska butik, hos Vasakronan i Stockholm.


Lokalmarknadsdagen
Peter Wiman, Kristina Pettersson Post, Jenny Madsen och Niklas Madsen är talarna i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.

Analys, utveckling och lek på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Hur utvecklas butiks- och kontorssegmentet? Hur tänker Vasakronan kring sitt nya jätteprojekt? Och hur leker man sig till en mer hälsosam arbetsplats?
Svaren får ni i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari. På onsdag stänger anmälan!


Vasakronan lägger integrerat solcellstak

Bolag När Vasakronan byter tak på en fastighet i Uppsala väljer man en kombinerad takpanna och solcell, från Soltech.