Image
CA Fastigheter hyr ut hela Ångpannehuset i Gasverket till restaurang och bryggeri.

Ångpannehuset i Gasverket blir restaurang och bryggeri

Uthyrning CA Fastigheter AB har tecknat ett hyresavtal med Lådan för hela Ångpannehuset i Stockholmska Gasverket på totalt cirka 650 kvadratmeter. Lådan beräknas kunna öppna i slutet av 2023 med konceptet modern ölhall med långbord, streetfood lagad från grunden, naturviner och svensk hantverksöl i eget bryggeri.


Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park.

Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park

Uthyrning MG Real Estate har tecknat ett nytt hyresavtal med Ekopack om 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park. Ekopack är en del av Optigroup, en ledande grossist inom förpackningslösningar.


Nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm.

Scius Partners hyr ut 3 600 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Scius Partners har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter i det nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm, till Addnode Group och HSB Riksförbund.


Sthlm 04.

Skanska hyr ut 2 500 kvadratmeter i Sthlm 04

Uthyrning Skanska hyr ut kontor till två nya hyresgäster i Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad. Det är SIWI, Stockholm International Water Institute och en ny myndighet under bildande, Utbetalningsmyndigheten, som hyr 706 kvadratmeter respektive 1 770 kvadratmeter i byggnaden.


SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg.

SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med inTime Express AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Briljanten 4 i Helsingborg som förvärvades i december. Lokalen var då uppsagd och blir vakant siste februari. inTime tillträder lokalen omfattande ca 1 360 kvadratmeter den 1 augusti 2023. Årshyran uppgår till ca 1,3 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Tenant & Partner flyttar till Packhusplatsen.

Flyttexperterna flyttar till nytt kontor

Uthyrning Byter Wallenstam mot Platzer när man flyttar till nytt Göteborgskontor.


Svärdfisken 13 Olof Palmes gata 11.

Energiföretagen flyttar in hos IF Metall

Uthyrning JLL rådgivare vid uthyrning av 5 100 kvadratmeter kontor i Stockholm. Fastigheten Svärdfisken 13 på Olof Palmes gata 11 får därmed två nya hyresgäster.


Willys öppnar ny butik på Råå i Helsingborg.

Willys öppnar ny butik på Råå i Helsingborg

Uthyrning Willys-butiken på Hästhagsvägen i Helsingborg flyttar till nya lokaler i Hede på Råå under hösten 2023. Det nya läget innebär att Willys stärker sina positioner i regionen.


vasakronan

Stockholms krogbolag öppnar nytt hos Vasakronan

Uthyrning Med krogar som bland annat Vassa Eggen, Tennstopet och Jacqueline’s i portföljen är det dags för Stockholms krogbolag att etablera ytterligare en restaurang med nytt koncept. Det sker på 360 kvadratmeter i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan i centrala Stockholm.


Citygate.

Skanska tecknar nytt hyresavtal i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med gymoperatören Omnia om cirka 380 kvadratmeter. Öppning sker under hösten så snart nödvändiga byggnadstillstånd erhållits.


Ola Svensson.

SBB tecknar nytt och förlänger hyresavtal i södra Sverige

Uthyrning SBB har förlängt och tecknat två nya hyresavtal med samhällshyresgäster i Lund och Simrishamn.


Stone Island flyttar till Bibliotekstan i Stockholm.

Stone Island öppnar ny butik i Bibliotekstan

Uthyrning Det italienska varumärket Stone Island öppnar i början av 2023 en ny butik på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Varumärket byter därmed adress och stänger sin befintliga butik på Mäster Samuelsgatan 2.


Ny hyresgäst tar plats i Ramsburys fastighet på Kungsgatan i Göteborg.

Ny hyresgäst hos Ramsbury

Uthyrning Digital byrå flyttar in i Ramsburys Göteborgsprojekt. Croisette har förmedlat uthyrningen.


Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen.

Logicenters hyr ut 13 000 kvadratmeter i Köpenhamnsregionen

Uthyrning Logistikfastighetsaktören Logicenters fortsätter att växa med sin närvaro i Köpenhamnsregionen. Nu står det klart att Bedrocan, en leverantör av medicinsk cannabis, kommer att hyra in sig på 13 000 kvadratmeter i Køge.


Wihlborgs bygger logistikanläggningen som omfattar totalt 8 700 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger ny logistikanläggning i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Springhill Textile om 6 400 kvadratmeter i den toppmoderna logistikanläggning som ska uppföras på hamnnära Plåtförädlingen 15 i södra Helsingborg.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP tecknar hyresavtal i pågående nybyggnation i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett treårigt hyresavtal med Nice Home and Building Automatic Nordics AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö och tillträder cirka 510 kvadratmeter vid årsskiftet. Årshyran uppgår till 575 000 kronor och är fullt indexerad.


Croisette förmedlar lokal i Borås.

Mäklarhuset flyttar in hos Serneke

Uthyrning Mäklarhuset hyr 359 kvadratmeter kontor i det nybyggda kvarteret Björnflokan i Borås av Serneke. Croisette har förmedlat lokalen.


Lantmännen Fastigheter tecknar avtal med Web Manuals.

Lantmännen Fastigheter tecknar avtal med Web Manuals

Uthyrning Lantmännen Fastigheter och Web Manuals har tecknat avtal om kontor i det nybyggda kvarteret Triton i Malmö.


Hematiten i Värnamo.

Nivika tecknar hyreskontrakt och uppför en industrifastighet i Värnamo till DS Smith

Uthyrning Nivika har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med DS Smith avseende uppförande av en ny industribyggnad på Bredasten industriområde i Värnamo. Tomten ligger på Bredastens nya etapp med skyltläge mot E4:an.


Barkedjan Shotluckan öppnar sin första bar i norra Sverige.

Barkedja öppnar i Diös lokaler i centrala Sundsvall

Uthyrning Nu är det klart att barkonceptet Shotluckan stärker Sundsvalls nöjes- och upplevelseutbud. I februari öppnar kedjan i fastighetsägaren Diös lokaler på Torggatan i centrala Sundsvall, och gör därmed debut i norra Sverige. Med målet att skapa en unik och pulserande barmiljö utvecklas lokalen inför invigningen som beräknas ske inom en månad.