Image

Strategisk partnering ger långsiktigt samarbete

Bolag En växande bostadsmarknad kräver nya arbetssätt och bättre avtalsformer. Stockholmshem tecknar därför som ett av de första bostadsbolagen avtal om strategisk partnering för ombyggnad och tar ett stort kliv mot ett mer långsiktigt samarbete med sina entreprenörer. Stockholmshem har tecknat avtal med NCC Construction Sverige, JM Entreprenad AB och Byggpartner i Dalarna AB.
Publicerad den 18 Maj 2015
Mikael Källqvist. Bild: Svenska Bostäder
Mikael Källqvist.

Strategisk partnering innebär att man tecknar ett långsiktigt ramavtal med entreprenörer, utan att ha fastställt några specifika projekt under avtalsperioden. Istället säger avtalet att en viss andel av ombyggnadsprojekt under avtalsperioden kommer att tillfalla entreprenörerna. Den främsta fördelen för entreprenören är förstås att få en långsiktig volym med en känd projektportfölj över tid.

- Vi vet att långsiktiga samarbeten skapar bättre ombyggnader och möjligheter att effektivisera både byggmetoder och resurser. Målet är att öka både kvalitet och kostnadseffektivitet, säger Mikael Källqvist, tillförordnad vd på Stockholmshem.

Ramavtalet, som handlar om renovering av miljonprogrammet är uppskattat till 500 miljoner kronor fördelat över tre år. Upprustningen ska även sänka hyreshusens energianvändning med hälften.

– Vi är glada över att ha fått det här förtroendet och vi ser fram emot ett gott samarbete. Det här ligger helt i linje med vår strategi om att vara en långsiktig samarbetspartner. Stockholmshems upphandling av tre entreprenörer inom ramen för strategisk partnering är ett välkommet in initiativ mot att säkerställa god samverkan, samt belysa och arbeta mot kostnadseffektiviseringar, säger Peter Neuberg, vd på JM Entreprenad.

– Vi ser stora möjligheter till positiv och hållbar samhällsutveckling i upprustningen av miljonprogrammet. NCC kommer att genomföra nödvändiga underhållsåtgärder som sänker energianvändningen och minskar den framtida underhållskostnaden, säger Fredrik Elmgren, affärschef på NCC Construction Sweden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige