Image
Tomas Carlsson.

NCC ökar omsättning men minskar vinsten

Bolag NCC ökade omsättningen men minskade orderingången och vinsten i det fjärde kvartalet. Utdelningen föreslås bli oförändrad.


NCC tilldelas kontrakt för vattenverk i norra Stockholm.

NCC tilldelas kontrakt för vattenverk i norra Stockholm

Bygg/Arkitektur NCC har inlett samarbete med Norrvatten för att planera för en utbyggnad av dricksvattenproduktionen i norra Stockholm. En ny anläggning ska komplettera det befintliga vattenverket Görvälnverket i Järfälla i Stockholm och därmed öka produktionskapaciteten av rent dricksvatten.


Park Central.

NCC tecknar entreprenadavtal för Park Central i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC och Jernhusen har tecknat entreprenadavtal för byggnationen av projekt Park Central. Byggnaden är en kontors- och stationsbyggnad om cirka 40 000 kvadratmeter som byggs i direkt anslutning till Göteborgs centralstation och Västlänkens station Centralen.


NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen.

NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ett avtal om att bygga 75 lägenheter i området Getberget, Skellefteå, på uppdrag av Riksbyggen. Ordervärdet uppgår till cirka 175 miljoner kronor.


Kineum är nu fullt uthyrt.

Lista: Kineums hyresgäster

Uthyrning Snart två månader har gått sen Kineum i centrala Göteborg invigdes. Samarbetet mellan Platzer och NCC resulterade i 27 våningar och 920 kvadratmeter per våningsplan. Fastighetssverige tog reda på vilka hyresgäster som är på väg in i det nu fullt uthyrda huset.


P-G Persson, avgående vd för Platzer

Kineum blir slutmålet för P-G: Nu äger Platzer hela huset

Ekonomi/Finansiering I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar P-G Persson om arbetet bakom Kineum, om framtiden och vilket Platzer han inom kort lämnar bakom sig. Idag blev det nämligen klart att Platzer köper ut NCC med 782 miljoner kronor från det JV-bolag som tillsammans skapat en ny destination i Göteborg. En av många höjdpunkter för den avgående vd:n.


Sörby idrottshall i Kumla.

NCC bygger idrottshall i Kumla

Bygg/Arkitektur NCC och Kumla kommun inleder bygget av en ny idrottshall med idrottsplaner för inomhusidrott och med kapacitet för 300 åskådare. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor.


NCC bygger i Helsingfors.

NCC bygger 143 lägenheter åt Helsingfors stad

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal för att bygga 143 lägenheter i området Laajasalo, Helsingfors på uppdrag av bostadsavdelningen inom Helsingfors stad, HATT. Ordervärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.


Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige och Johan Lindqvist, inköpsdirektör på NCC

NCC och Skanska om Cementa-domen: "Det skapar lugn och ro"

Bolag Igår stod det klart att Cementas kalkbrytning på Gotland får grönt ljus i fyra år till. Mark och miljödomstolen konstaterade att Cementa gjort de åtgärder som krävdes i sin tillståndsansökan för att inte påverka grundvattnet och det intilliggande natura 2000-området. Här är två röster från branschen som berättar vad det betyder för dem att 75 procent av den svenska betongen är säkrad genom gårdagens dom.


Obos, med Daniel Kjørberg Siraj som vd, blir ny storägare i NCC.

Obos blir storägare i NCC – köper tung post av Nordstjernan

Bolag Norska Obos förvärvar 6,5 procent av kapitalet och 23,1 procent av rösterna i NCC från Nordstjernan.


Översikt med gestaltningen av NCC:s byggnad som bland annat kommer inrymma Västlänkens östra stationsuppgång i Region City i Göteborg.

Bygglov klart inom Jernhusens centrala storsatsning

Bygg/Arkitektur NCC och Jernhusen fick igår ett viktigt besked när det gäller satsningen på ett nytt kontor med restauranger, caféer, butiker och en stationsentré för Västlänken Centralen. Fastighetssverige berättar mer.


Arvidsjaurs kommande sport- och simhall

NCC bygger Arvidsjaurs nya sport- och simhall

Bygg/Arkitektur NCC och Arvidsjaurs kommun inleder bygget av en ny sport- och simhall. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.


Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson: Uthyrningarna är ett problem för NCC

Ekonomi/Finansiering Igår presenterade NCC sin senaste delårsrapport. NCC har egentligen ganska bra förutsättningar menar vd Tomas Carlsson, men både uthyrningen och nedskrivningen av ett fåtal fastigheter är saker som hade kunnat vara bättre berättar han för Fastighetssverige.


Tomas Carlsson, vd för NCC

NCC minskar omsättning och vinst under tredje kvartalet

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget NCC, som tidigare har vinstvarnat, minskar omsättningen och vinsten enligt definitiva siffror.


Illustration av Agnes kulturhus i Gävle

NCC bygger Agnes Kulturhus i Gävle

Bygg/Arkitektur NCC bygger på uppdrag av Gävle kommun Agnes Kulturhus, ett nytt kultur- och bildningscenter om 8 700 kvadratmeter. Den tidigare byggnaden är nu riven för att ge plats åt den nya som ska innefatta stadsbibliotek, offentliga lokaler och kulturverksamhet.


Olympiaskolan i Helsingborg.

NCC renoverar gymnasieskolor i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska i strategisk partnering med Helsingborgs stad utföra omfattande ombyggnadsarbete på de två gymnasieskolorna Olympiaskolan och Tycho Braheskolan i Helsingborg. Först ut är Olympiaskolan där parterna tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris. Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 miljoner kronor.


Malin Löfsjögård, Svensk Betongs vd, och Amelie Winberg, presschef på NCC

Betongbrist kan bli nästa kris

Bygg/Arkitektur Nästa vecka inleds huvudförhandlingen gällande Cementas ansökan om fortsatt kalkstensbrytning på Slite på Gotland. Det är då Mark- och miljödomstolen ska ta ställning till om brytningen kan fortsätta. "Många har nog tyvärr tänkt – det löser sig" menar Svensk Betongs vd Malin Löfsjögård.


Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson: "Energikostnaderna påverkar stora delar av verksamheten"

Bolag NCC har gått ut med en vinstvarning inför Q3 och det sämre resultatet påverkas främst av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry som brottas med ökade energikostnader. Samtidigt har bolaget haft problem med styrningen av vissa bostadsprojekt i Stockholmsregionen, något som föranlett organisationsförändringar enligt vd:n Tomas Carlsson. För Fastighetssverige berättar han mer om situationen.


NCC ska bygga ut anstalt i Mariestad

NCC bygger nya anstaltsplatser i Mariestad

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Specialfastigheter genomföra inledande arbeten för att bygga 144 nya anstaltsplatser på anstalten Rödjan i Mariestad. Uppdraget sker inom parternas strategiska samverkansavtal och inleds omgående med planering och projektering. Uppdraget har ett uppskattat potentiellt ordervärde om cirka 900 miljoner.


Tomas Carlsson.

NCC vinstvarnar om Q3-siffrorna

Bolag NCC:s rörelseresultat för tredje kvartalet kommer att påverkas negativt av det ekonomiska läget, främst drivet av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry. Till följd av bristande projektstyrning görs också orelaterat till detta nedskrivningar i ett fåtal bostadsprojekt i Sverige.