Image
NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund.

NCC byggstartar 64 hyresrätter på Brunnshög i Lund

Bygg/Arkitektur Igår togs första spadtaget för kvarteret Jane Addams med 64 hyresrätter samt café, kontorslokaler och vårdcentral som NCC bygger på Brunnshög i nordöstra Lund för Kudu AB.


NCC bygger 88 hyreslägenheter åt Mitthem i Sundsvall.

NCC bygger 88 hyreslägenheter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC fortsätter samarbetet med Mitthem och bygger ytterligare 88 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 135 miljoner kronor.


Grete Aspelund.

Chefsbyte i affärsområde NCC Industry

Bolag Grete Aspelund blir ny affärsområdeschef för NCC Industry. Hon är idag chef för Sweco i Norge och kommer att tillträda sin nya roll senast den 1 november 2022. Ylva Lagesson som varit affärsområdeschef sedan november 2020 har valt att återgå till att arbeta närmare verksamheten som chef för division Asfalt. Hon kvarstår som affärsområdeschef tills Grete Aspelund tillträder.


NCC ska köpa fastigheten Cyklopet 1 som ligger inom utvecklingsområdet Hyllieäng i Malmö. På platsen ska det byggas ett tio våningar högt kontor.

NCC köper loss fastighet av staden

Transaktioner Ska uppföra nytt kontorshus i Hyllie som kan generera upp till 500 nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer.


Tomas Carlsson.

NCC: Lägre resultat än väntat – justerar utdelningspolicy

Bolag NCC:s rörelseresultat uppgick till -170 mkr i Q1 (-144), vilket var klart sämre än analytikernas förväntningar.


NCC bygger studentboende i Oslo.

NCC bygger studentboende i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Studentsamskipnaden (SiO) för att bygga 209 studentrum i Oslo. Byggnationen startar i maj och beräknas färdigt under hösten 2024.


NCC byggstartar i Oxelösund.

NCC byggstartar bostäder och butikslokaler i Oxelösund

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Kustbostäder bygga ett nytt hus med lokaler för handel och service samt hyreslägenheter i centrala Oxelösund. Entreprenadavtal har tecknats och byggnationen startar i maj. Ordervärdet uppgår till cirka 165 miljoner kronor.


NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan.

NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ytterligare ett avtal med Västfastigheter, uppdraget omfattar del av ombyggnation, operationsenheten för gynekologi på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.


NCC bygger för Diös i Borlänge.

NCC bygger för Diös i Borlänge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Diös bygga Liljanhuset i Borlänge till en ny högskolebyggnad. Affären är en totalentreprenad i partnering och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner kronor.


NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings.

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings

Transaktioner NCC säljer logistikprojektet Albatross i Arendal till Barings, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 530 miljoner kronor.


NCC och Evolv bygger elmotorfabrik i Åmål.

Bygger elmotorfabrik för tunga fordon i Åmål

Bygg/Arkitektur Evolv (Slättö) och NCC bygger en ny fabrik för elmotorer åt amerikanska Dana Incorporated i Åmål.


Catarina Molén-Runnäs.

NCC bygger 440 bostäder utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av ett joint venture mellan Catella, Nordkranen och DWS uppföra cirka 440 hyresbostäder i Herlev utanför Köpenhamn. Ordervärdet för entreprenadkontraktet uppgår till cirka 840 MSEK. Bostäderna byggs på mark där NCC tidigare har bedrivit asfaltsverksamhet.


Den som är ett stort fan av strandpromenader kommer snart att få sitt lystmäte i Lidköping. Där ska NCC bygga en dylik med tillhörande badstrand, vattenpark, ny pir och badbrygga.

NCC bygger strandpromenad i Lidköping – ordern värd 200 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur En strandpromenad med vattenpark, torgytor och pir med badbrygga är delar av NCC:s nya projekt i Lidköping. Projektet är en del i flera större planerade stadsutvecklingsprojekt i Lidköping. Affären har ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.


NCC bygger åt Familjebostäder.

NCC bygger ytterligare 96 lägenheter i Älvsjöstaden

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Familjebostäder bygga 96 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden i södra Stockholm. Detta är parternas fjärde gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.


Tomas Carlsson.

NCC:s arbete mot målet om klimatneutralitet fortsätter

Bolag NCC:s hållbarhetsredovisning som nu är publicerad, visar att NCC har minskat sina klimatutsläpp med 41 procent jämfört med basåret 2015. Målet är att minska de egna utsläppen med 60 procent till 2030 för att kunna nå klimatneutralitet 2045. NCC stärker också arbetet med att minska utsläppen i värdekedjan och redovisar i år utsläpp från de viktigaste kategorierna.


NCC får i uppdrag av NREP att bygga 526 lägenheter i Åbo, Finland.

NCC bygger 526 lägenheter åt NREP i Åbo

Bygg/Arkitektur NCC ska bygga 526 hyreslägenheter i Åbo, Finland på uppdrag av NREP. Bostäderna är fördelade i fem hus och de blir startskottet för ett nytt bostadsområde i staden. Ordervärdet uppgår till cirka 615 miljoner kronor.


Riksbyggen skapar fler bostäder i Täby Park. Här syns Bonum BRF Boulevarden.

Riksbyggen planerar för 163 nya bostäder i Täby Park

Bygg/Arkitektur Avtal är klart för genomförande av Riksbyggens två kommande bostadsrättsföreningar i Täby Park, Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden. Sammanlagt kommer de två föreningarna att bestå av 163 lägenheter. Bonum är Riksbyggens populära koncept för seniorbostäder som nu får premiär i Täby. Riksbyggen har tecknat avtal med NCC för byggandet av de två projekten.


NCC bygger 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå.

NCC och HSB bygger bostadsrätter i Skellefteå

Bygg/Arkitektur NCC och HSB inleder samverkansprojekt och bygger två hus med 87 lägenheter i ett växande Skellefteå. Ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.


3D-Illustration.

NCC bygger ytterligare hus vid vattnet åt Danica

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Danica bygga ett tredje hus i området Tuborg Strandäng, Hellerup, Danmark. Projektet heter Kusthus III och innehåller 38 bostäder och är en fortsättning på Kusthus I och Kusthus II som parterna tidigare byggt tillsammans i samma område. Ordervärdet uppgår till cirka 540 miljoner kronor.


NCC bygger åt Intea.

NCC bygger häkte i Kristianstad

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Intea och Kriminalvården bygga ett nytt häkte och lokaler för frivård i Kristianstad. Häktet och frivården är en del av Kristianstads nya rättscentrum. Ordervärdet uppgår till 680 miljoner kronor.