Maxera Bostads avsikt var att bygga bostadsrätter på marken, som köptes loss från staden för 43,1 miljoner kronor 2016.

Stockholmshem öppnar för fler projektförvärv

Bostäder I veckan köpte Stockholmshem ett pågående bostadsprojekt från Maxera Bostad. För Fastighetssverige berättar det kommunägda bolaget att man gärna för fler förvärv av samma slag – och att affärsmodellen faktiskt inte är så ovanligt som många tror.


Björn Ljung och Anette Sand, ordförande och vd i Stockholmshem.

Stockholmshem köper bostadsprojekt i Bandhagen

Transaktioner Stockholmshem köper ett pågående bostadsprojekt av Maxera Bostad AB och bygger nu 84 nya hyreslägenheter i kvarteret Filmen 2 i Bandhagen.


Stockholmshem bygger nytt i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholmshem utvecklar bostäder, nya arbetsplatser och lokaler för kulturverksamhet i centrala Skärholmen.


En modellskiss över det nya kvarteret.

Stockholmshem får klartecken för nybygge

Bostäder Kommunen har nu gett Stockholmshem klartecken till den första etappen av bygget i det nya bostadsområdet med drygt 1 240 bostäder på östra Södermalm.


Stockholmshem bygger studentlägenheter på Södermalm

Bygg/Arkitektur Nu startar bygget av 27 studentlägenheter vid Rosenlundsparken på Södermalm. Det är en del i stadens satsning att skapa fler bostäder för studenter i attraktiva lägen. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning under 2019.


Här är fler modulhus på gång i Stockholm

Bostäder I morgon invigs det första modulhuset för nyanlända i Stockholms innerstad. För Fastighetssverige berättar stadsledningskontoret om hur många fler modulbostäder som kommer att stå färdiga under året.


Vd:n lämnar Stockholmshem – ersättaren klar

Bolag Stockholmshems vd Eva Nygren får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus – här är ersättaren.


Startar ny utbildning

Stockholm Svenska Bostäder, Familjebostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som är intresserade av att arbeta med fastighetsservice. Arbetsförmedlingen har matchat sökande mot utbildningen som sker hos Yrkesakademin. Praktiken förläggs sedan hos något av Stockholms stads bostadsbolag.


Hon blev årets fastighetsförvaltare

Bostäder Så lyfte årets fastighetsförvaltare Bagarmossen i Stockholm efter många års utvecklingsarbete. För Fastighetssverige berättar hon om de små detaljerna som gör hela skillnaden.


Stockholmshem rekryterar verksamhetsutvecklare

Karriär Stockholmshem har rekryterat Mikaela Pamsjö som verksamhetsutvecklare. Hon ska arbeta med processledning och förbättringsarbete.


Stockholmshem bygger Stockholms första plusenergihus

Energi/miljö Nu startar bygget av Stockholms första flerfamiljshus som ska generera mer energi än vad de gör av med - två plusenergihus med 43 lägenheter i Norra Djurgårdsstaden.


Stockholmshem vill bygga 18 våningar i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholmshems styrelse fattade på torsdagskvällen ett inriktningsbeslut att starta arbetet för att bygga ett 18 våningar högt hus i Skärholmens centrum. Huset kommer att innehålla cirka 100 bostäder och fyra våningar lokalyta med bland annat Stockholmshems nya huvudkontor.
När planerna först presenterades handlade det om ett 24 våningar högt hus.


Skanska renoverar bostadshus för Stockholmshem

Bostäder Skanska har tecknat avtal med Stockholmshem om att totalrenovera sex bostadshus vid Valla Torg i Årsta, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 430 miljoner kronor.


JM byggstartar bostäder på Södermalm

Bostäder I går togs det symboliska första spadtaget till projektet Rosenlundshöjden med sina 90 bostadsrättslägenheter.


Nu invigs Älvsjö studenthus

Bostäder Fastigheten är ett ombyggt kontorshus på Mässvägen i Älvsjö och rymmer totalt 186 studentlägenheter.


Byggpartner skriver partneringavtal med Stockholmshem

Bygg/Arkitektur Byggpartner har fått uppdraget att genomföra en helrenovering av 24 lägenheter fördelat på två hus, i ett partneringprojekt åt Stockholmshem via ramavtal i Stockholm.


NCC och Stockholmshem bygger i Bromma

Bygg/Arkitektur NCC och Stockholmshem bygger 350 hyreslägenheter i stadsdelen Mariehäll i Bromma. Projektet omfattar även en ny förskola samt kommersiella lokaler. Ordervärdet uppgår till 574 miljoner kronor.


Stockholmshem planerar tusentals bostäder

Bostäder Stockholmshusen är en ny satsning där Stockholmshem tillsammans med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholms stad samlar bostadsbyggarkraften med målet att i hög takt skapa tusentals nya hyresrätter.


Stockholmshem bygger om för Ica

Uthyrning Stockholmshem bygger en ny Icabutik i hörnet av Magnus Ladulåsgatan och Swedenborgsgatan vid Rosenlundsparken på Södermalm. Investeringen uppgår till cirka 115 miljoner kronor.


De får bygga Stockholmshusen

Bygg/Arkitektur Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder har nu avslutat den gemensamma upphandlingen av de så kallade Stockholmshusen – en satsning för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter av hög kvalitet. Fyra entreprenörer delar på upphandlingen.