Image
Magnus Malm, vd för Magnentus.

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.


Mikael Rånes, vd för Amasten.

Amasten blir helägare av projektet Järla Station

Bolag Amasten tillträder utestående 50 procent av projektet Järla Station i Nacka.


Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Acrinova med positiv nettouthyrning för fjärde kvartalet i rad

Bolag Acrinova gör en positiv nettouthyrning även under Q1 2021. Nettouthyrningen under Q1 blev 1 107 kvadratmeter.


Jesper Hedlund, utvecklingsledare, Örebroporten.

Utvecklingsledaren om digitaliseringens utmaningar: "Fastighetsägare måste bereda sig för en digital förvaltning"

Bolag Allt fler fastighetsägare satsar på proptech för att effektivisera sin verksamhet. Örebroporten Fastigheter började tidigt införa digitala tvillingar för förvaltning och har kommit långt vad gäller digitaliseringen av sitt bestånd. Här delar bolagets utvecklingsledare med sig av insikter och råd till aktörer som vill göra samma resa.
– Det är en ny värld man kliver in i, då är det bra att ha tänkt på vissa saker från början, säger Jesper Hedlund.


Ingemar Rindstig om den internationella fastighetsmarknaden.

Rindstig: Därför är fastighetsbranschens framtid positiv

Bolag Ingemar Rindstig, revisor och chef för EY Real Estate, synar den internationella fastighetsmarknaden 2020 och framåt och berättar för Fastighetsverige om trenderna, framtida flöden och ger två tunga orsaker till varför han ställer sig positiv till branschens framtid.


Christian Claesson.

"Fastighetsägare måste ställa om kommersiella fastigheter"

Bolag Lundbergs är ett av de ledande fastighetsbolagen i Östergötland och för Fastighetssverige berättar regionchefen Christian Claesson vad bolaget har på gång i regionen och hur ser de på utvecklingen i regionen samt olika segment inom branschen.


Jonas Nygren.

Jonas Nygren nomineras till ordförande i HSB Riksförbund

Bolag I samband med HSB Riksförbunds årsstämma i maj ska en ny ordförande väljas. Detta då nuvarande förbundsordförande Anders Lago meddelat att han, efter tio år på posten, inte ställer upp för omval.


Castellum lanserar ett nytt kontorskoncept: Nyckelfärdigt kontor.

Castellum lanserar nytt koncept: Nyckelfärdigt Kontor

Bolag Castellum lanserar nu ett färdigmöblerat kontorskoncept. Första lokalerna i konceptet finns i Helsingborg.


Anders Johansson, Fortinovas vd och grundare.

Fortinova: Substansvärdet når 42,10 kronor

Bolag Fortinova redovisar delårsrapport för september – februari. Förvaltningsresultatet ökar med 62 procent men sjunker per aktie.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungbergs förvaltningsresultat starkare än väntat

Bolag Men bolaget visar upp en negativ nettouthyrning för det första kvartalet.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa storsatsar i Finland

Bolag Nyfosa bildar bolag med Brunswick för att genomföra en stor satsning i Finland och bygga upp en portfölj värd cirka sju miljarder kronor inom fem år.


Idrottsföreningar får ny chans med segdragen bostadsutveckling

Bolag Trio blir kvartett i invecklat projekt där byggandet av cirka 300 nya bostäder ska finansiera utveckling av idrottsanläggningar.


Han blir ny ordförande i Pangea

Bolag Klaus-Anders Nysteen blir ny styrelseordförande i Pangea Property Partners. Samtidigt väljs Henrik Granström in som ny styrelsemedlem.


Jan Lövgren ser fram emot sin nya utmaning i rollen som vd för K-System.

Peab Byggsystem storsatsar – startar eget konstruktionsföretag

Bolag Peab Byggsystem storsatsar och expanderar genom att starta ett helt nytt företag – K-System.


Cecilia Granath blir vd för Tyréns Sverige.

Sverigechef Cecilia Granath blir vd i Tyréns Sverige

Bolag Cecilia Granath har utsetts till vd i Tyréns Sverige AB. Hon har arbetat inom Tyréns sedan 2001 i olika linjechefsroller, senast som chef för Tyréns svenska verksamhet och efterträder nu Johan Dozzi som fortsätter som CEO för Tyrénskoncernen.


Betonmast slutför köpet av samtliga aktier i AF Bygg Göteborg

Bolag Betonmast har nu slutfört köpet av samtliga aktier i AF Bygg Göteborg och därmed stärkt sin position i Göteborgsregionen. Förvärvet skapar en större och starkare aktör och ökar förmågan att ta fler och mer komplexa uppdrag.


Kristoffer Björnfot Nyman.

Colliers utökar inom Capital Markets

Bolag Colliers har rekryterat Kristoffer Björnfot Nyman som Associate Director till affärsområdet Capital Markets med placering i Stockholm.


Sunnerö Architects växer.

Sunnerö Architects växer – pandemin till trots

Bolag Sunnerö Architects fick en flygande start för två år sedan när Anna Sunnerö drog i gång kontoret. Uppdragen fanns på plats och efter att ha vunnit ett prestigefyllt arkitektuppdrag såg framtiden ljus ut - så kom pandemin. Men i en krisande bransch där många har fått dra ner sin verksamhet har Sunnerö Architects helt gått mot strömmen och vuxit – både i antal medarbetare och antal uppdrag.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, har lagt ett bud på Tre Kronor Property Investment, noterat på First North sedan 2017.

Lennart Sten: "Vi får utvärdera"

Bolag Stor intervju med Svenska Handelsfastigheters vd om budet på Tre Kronor, den tudelade handelssektorn, om att leda ett bolag med ett kontor som varit stängt i ett halvår – och framtiden för Tre Kronor; besparingarna och försäljningarna.


Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm köpte in i sig i Tre Kronor i februari. På tisdagen kom budet från Svenska Handelsfastigheter.

Trianon-vd:n om det snabba klippet – "var långsiktig i februari"

Bolag Olof Andersson har accepterat Svenska Handelsfastigheters bud på Tre Kronor – men lagt in en klausul som ger möjlighet att tacka ja till högre bud.