Image
Joakim Hedin, styrelseordförande i Bockasjö, om beslutet att lägga ner satsningen Roc Properties efter bara ett halvår.

Därför avslutas Roc-satsningen – efter bara ett halvår

Bolag Återvändande Cushman & Wakefield vd:n Karl Perssons tidigare arbetsgivare Roc Properties har beslutat att fördela bolagets innehav till ägarna och låta fastigheterna återgå till Bockasjö Holding och Frankenius Equity respektive Kilenkrysset. För Fastighetssverige berättar Bockasjös vd Joakim Hedin varför det noteringssatsande bolaget läggs ner efter bara ett halvår. Han ger även en känga till Riksbanken.


Johan Edberg, analytiker på Handelsbanken.

Analytikerns dystra prognos: "Ingen lättnad i sikte för fastighetsbolagen"

Bolag Onsdagen var ytterligare en tung börsdag för fastighetsbolagen men trots att sektorn har sjunkit med drygt 45 procent sedan årsskiftet tror inte Handelsbanken att botten är nådd. För Fastighetssverige berättar analytikern Johan Edberg mer om de stora orosmolnen för fastighetsbolagen, varför han tycker det är för tidigt att prata om någon vändning för branschen och hur stor konkursrisken är inom sektorns bolag.


Karl Persson.

Så förändras Karl Perssons vd-roll på Cushman & Wakefield

Bolag Cushman & Wakefield får ett bekant ansikte som nygammal vd när Karl Persson återvänder till bolaget. För Fastighetssverige berättar han om återkomsten, lärdomarna från Roc Properties och hur vd-rollen nu kommer skilja sig mot den han lämnade i vintras.


Johan Knaust.

K2A skjuter på byggstarter – minskar personalstyrkan

Bolag K2A Knaust & Andersson Fastigheter pausar produktionen i dotterbolaget K2A Trähus och senarelägger ett flertal byggstarter som var planerade till 2022 och 2023. Som en konsekvens av detta varslas majoriteten av de anställda i K2A Trähus om uppsägning. K2A senarelägger även sitt operationella tillväxtmål om 10 000 bostäder under förvaltning och har inte längre målet att detta ska nås under 2025. Bolaget bekräftar samtidigt sina existerande finansiella tillväxtmål.


Aros Bostads projekt Invernesshöjden i Danderyd.

Aros Bostad anställer Johan Bölin som projektchef

Bolag Aros Bostad utökar teamet och anställer Johan Bölin som ny projektchef. Han kommer närmast från en liknande roll hos Stockholms studentbostäder, ansluter till Aros Bostad efter sommaren.


Verdion utvecklar på spekulation i Jönköping.

Internationella logistikaktörens nordiska planer

Bolag Danska Verdion fortsätter sin ambitiösa logistiksatsning. Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics, berättar för Fastighetssverige om nya spekulationsbygget, tillväxtstrategin och var man ser störst efterfrågan på logistikmarknaden.


Christoffer Bööj.

"Där är vi en utmanare till branschen"

Bolag När amerikanska jätten Blackrock tar första steget på den nordiska logistikmarknaden sker det tillsammans med Nordsten Development som kommer utveckla fastigheten. Christoffer Bööj, styrelseordförande i Nordsten Development, berättar för Fastighetssverige om första tiden med bolaget, den ambitiösa målsättningen och var man vill utmana branschen.


Karl Persson.

Karl Persson återvänder till Cushman & Wakefield – blir vd för Sverige

Bolag Cushman & Wakefield har återanställt Karl Persson som vd för Sverige. Han återvänder till Cushman & Wakefield efter en kort period på Roc Properties.


Erik Selin investerar i startupbolag med snusinnovation från Lidingö.

Erik Selin investerar i snusinnovationsbolag på Lidingö

Bolag Erik Selin har investerat 4,4 miljoner kronor i snusinnovationsbolaget Sting Free AB på Lidingö. Han blir därmed näst största ägare i bolaget som nu värderas till knappt 31 miljoner kronor. Sting Free AB har utvecklat och patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet på påsens ena sida. Skyddet minskar effektivt den sveda och irritation som normalt orsakas av snus- och nikotinportioner.


Leo Kimiaei och Charlotte Lagerkrans.

Gladsheim förstärker organisationen

Bolag Gladsheim har, som en del av sin expansionsplan, förvärvat ytterligare fastigheter under 2022 vilket innebär att det totala beståndet nu uppgår till cirka 2,9 miljarder kronor och över 2 100 lägenheter inklusive tidigare meddelade förvärv. I takt med att beståndet växer finns även behov av en större organisation och Gladsheim har rekryterat en analytiker och en ekonomichef.


Förändringar i Pandox koncernledning

Bolag Pandox har utsett Jonas Törner till tillförordnad affärsområdeschef för Fastighetsförvaltning i Norden, då Erik Möller beslutat sig för att lämna Pandox för en roll utanför företaget. Jonas Törner har arbetat i ledande positioner inom Pandox sedan 2005 och är medlem i Pandox koncernledning. Han utses också till Chief Commercial Officer med ansvar för att koordinera kommersiella frågor mellan Pandox affärsområden.


Håkan Martinell och Emil Westerlind.

Westerlinds och Nordiska Centruminvest går samman

Bolag Westerlinds och Nordiska Centruminvest går samman och bildar en gemensam fastighetskoncern med huvudsäte i Härnösand.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter, och Gustaf Segerborg, vd för Randviken Fastigheter.

Randvikens budkommitté uppmanar aktieägarna att acceptera Stenhus bud

Bolag Den 19 april 2022 lämnade Stenhus Fastigheter ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägare i Randviken Fastigheter att förvärva samtliga aktier i Randviken med vederlag i, dels, nyemitterade aktier i Stenhus Fastigheter, dels, kontanter. Den oberoende budkommittén i Randviken har offentliggjort ett värderingsutlåtande (så kallat fairness opinion) avseende erbjudandet samt rekommenderat aktieägarna i Randviken att acceptera Stenhus Fastigheters bud.


Matilda Haglund.

Savills växer inom hyresgästrådgivning – rekryterar Matilda Haglund

Bolag Savills har rekryterat Matilda Haglund till Savills Occupier Services-team. Matilda Haglund har mångårig erfarenhet inom hyresgästrådgivning från JLL i Sverige och i Storbritannien. Vidare har hon även arbetat i Australien.


Gurmo Endale är ny ledamot i Signums styrelse.

Gurmo Endale ny ledamot i Signums styrelse

Bolag Signums expansion fortsätter och nu förstärker bolaget styrelsen när Gurmo Endale, tidigare vice vd på Magnolia Bostad, tillträder som ny ledamot.


Petter Stordalen meddelar att Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry.

Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry – ska dubbla antalet hotell på tio år

Bolag När bolaget ska utvecklas väljer Nordic Choice Hotels att byta namn till Strawberry som en markering, enligt ägaren och grundaren Petter Stordalen.


Martin Larsson.

K-Fastigheters Martin Larsson blir ny styrelseordförande i Jefast

Bolag Vid Jefast Holdings årsstämma valdes Martin Larsson in som styrelseordförande. Martin Larsson efterträder grundaren och ägaren Bo Jertshagen, som fortsatt är majoritetsägare och styrelseledamot. Martin Larsson är finanschef och vice vd i K-Fastigheter och har gedigen erfarenhet inom fastighet- och finanssektorn.


Diös stärker samarbetet med bland annat skidprofilen Linn Svahn.

Diös stärker samarbetet med skidprofilerna

Bolag Diös har kommit överens med Linn Svahn och Sebastian Samuelsson om att stärka och förlänga det samarbete man startade inför säsongen 21/22. Det stärkta samarbetet inleds med St Olafsloppet där de båda idrottarna kommer att springa för Diös IF’s lag. Under de kommande åren kommer en rad gemensamma aktiviteter att genomföras. Syftet är att sprida bilden av det tillgängliga och attraktiva livet i en 15-minutersstad.


Stefaan Gielens, vd för Aedifica.

"Vi tittar på flera nya länder"

Bolag Den belgiska investeraren och Hoivatilat-ägaren Aedificas vd Stefaan Gielens berättar för Fastighetssverige om den senaste investeringen i Finland, den finska marknaden för vårdfastigheter och om investeringar i andra nordiska marknader än Finland och Sverige är på gång.


Fastighetsbolagen fortsätter att backa rejält på börsen och den senaste veckan har varit nattsvart för hela sektorn.

Fastighetsbolagen slaktas på börsen – stora ras senaste veckan

Bolag Flera av de största fastighetsbolagen har backat nära 20 procent på börsen den senaste veckan och en populär snabbväxare handlas nu för första gången sedan noteringen 2019 till substansrabatt. Här är branschens största börsförlorare sedan starten av året.