Image
Swedavia utökar sina logistikområden.

Swedavia Real Estates vd om nästa stora logistiksatsning

Bolag Swedavia har sålt samtliga byggrätter på Logistics Park 1 men påbörjar nu arbetet med ytterligare en logistikpark, Logistics Park 2 för att stärka flygplatsstaden Airport City Göteborgs framväxt. För Fastighetssverige berättar Swedavia Real Estates vd Stefan Stenberg om affärerna framåt.


Marie Bucht, nuvarande vd för Novi Real Estate och blivande vd för den nya fastighetsrådgivaren Novier.

De har skapat Novier – Sveriges nya fastighetsrådgivare

Bolag Nordier Property Advisors och Novi Real Estate går ihop och bildar fastighetsrådgivaren Novier med 100 anställda, årsomsättning om 150 miljoner kronor och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. – Vi vill bli Sveriges mest professionella och personliga fastighetsrådgivare, säger Marie Bucht Toresäter, som blir vd för satsningen, till Fastighetssverige.


Balders vd Erik Selin.

S&P sänker Balders outlook i samband med Entra-budet

Bolag S&P bekräftar Balders kreditbetyg BBB men ändrar outlook till negative från stable.


P-G Persson.

Platzer: Passerar 300 miljoner i hyresintäkter – positiv nettouthyrning

Bolag Platzer redovisar 307 miljoner kronor i hyresintäkter och 204 miljoner i förvaltningsresultat för Q3. Logistikbenet lyfter nettouthyrningrn till plussiffror. Substansvärdet (EPRA NRV) når 105,35 kronor per aktie.


Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten.

Nivika förvärvar fastigheter till värde av en halv miljard

Bolag Nivika fortsätter att expandera sin bostadsportfölj och har tecknat avtal om förvärv av SantHem, ett fastighetsbestånd med bostadsfastigheter om totalt ca 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Kalmar, Höganäs och Båstad.


Jakob Mörndal är ny tillförordnad vd på Castellum och ersatte Henrik Saxborn i oktober.

Kraftigt ökat resultat för Castellum

Bolag Resultatet ökade för både perioden januari-september och det tredje kvartalet. Bolaget redovisar dock ett lägre förvaltningsresultat under niomånadersperioden och det tredje kvartalet, jämfört med samma period 2020.


Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Ökat förvaltningsresultat för Kungsleden

Bolag Kungsleden redovisar ökade hyresintäkter och ett högre förvaltningsresultat i det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.


Han är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag Expansiva bolaget förstärker – plockar in på chefsposition.


Atrium Ljungberg tror på ökad uthyrning

Bolag Atrium Ljungberg inleder årets tredje rapportperiod. Förvaltningsresultatet kom in tolv procent under analytikernas förväntningar men vd Annica Ånäs presenterar dock ett "stabilt kvartal med flera strategiskt viktiga etableringar som stärker våra platser".


Elias Georgiadis.

Stenhus investerar 170 miljoner i Uppsala

Bolag Stenhus Fastigheter i Norden AB har ingått avtal om förvärv av en utvecklingsfastighet i Uppsala som är uthyrd enligt ett 15-årigt trippel-net avtal till Hedin Bil. Förvärvet sker genom förvärv av aktier i fastighetsägande bolag.


Skanska har fått i uppdrag att bygga fem säkerhetsbyggnader i Sverige.

Skanska bygger säkerhetsbyggnader för 395 miljoner

Bolag Skanska Sverige har tilldelats fem kontrakt gällande tillfälliga säkerhetsbyggnader på olika platser i landet. Byggprojekten är ett resultat av ett ramavtal med Specialfastigheter och uppdragen har erhållits genom förnyad konkurrensutsättning enligt LUFS.


K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022.

K-Fastigheter säkrar leveranser av cement

Bolag K-Fastigheter har tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Avtalen innebär att såväl koncernens eget bostadsbyggande som leveranser till kunder kan ske enligt plan.


Sonja Horn.

Entras vd om Balders kommande budpliktsbud

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Entras vd Sonja Horn Balders senaste ökning i bolaget och det stundande budpliktsbudet.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg når inte upp till analytikernas förväntningar

Bolag Atrium Ljungberg inleder rapportperioden. Förvaltningsresultatet kom in tolv procent under analytikernas förväntningar.


Martin Carlsson.

Han blir ny CFO på Next Step Group

Bolag Next Step Group bygger vidare och stärker upp organisationen med Martin Carlsson som ny CFO.


Vasakronan uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbete.

Vasakronan utsett till ett av världens mest hållbara fastighetsbolag

Bolag I årets upplaga av GRESB placerar sig Vasakronan toppen bland fastighetsbolag i världen, både i undersökningen för befintliga fastigheter och i den för projektutveckling.


Ilija Batljan.

SBB renodlar portföljen – säljer 36 fastigheter för 570 miljoner ...

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har ingått avtal om försäljning av 36 fastigheter till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 570 miljoner kronor.


James Boadle, Oxford Properties.

Global logistikjätte blickar mot Sverige

Bolag Efter miljardköpet i Danmark: James Boadle från Oxford Properties berättar för Fastighetssverige om bolagets svenska investeringsplaner.


Jakob Mörndal.

Så ser framtidsplanerna ut för Castellums tf vd

Bolag Jakob Mörndal har klivit in och tagit över vd-stolen på Castellum i övergångsperioden mellan Henrik Saxborn och föreslagna vd:n Biljana Pehrsson – men vad väntar sedan för tf-lösningen? För Fastighetssverige berättar Jakob Mörndal om framtiden, uppdraget på Castellum, arbetet i egna bolaget Kamelia och om återföreningen med Rutger Arnhult.


Elias Georgiadis.

Stenhus lämnar omvänd vinstvarning

Bolag Stenhus Fastigheter har låtit utföra externa värderingar avseende samtliga bolagets fastigheter samt genomfört en preliminär förvärvsanalys avseende förvärvet av Maxfastigheter. Värderingarna och förvärvsanalysen medför en ökning av resultatet om cirka 430 miljoner kronor vilket kommer att framgå av den kommande delårsrapporten. Detta motsvarar en substansökning om drygt 1,75 kronor per aktie.