Image

SKB bygger på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur SKB bygger ett nytt bostadshus med 44 hyreslägenheter på Hantverkargatan i kvarteret Basaren på Kungsholmen i Stockholm.
Publicerad den 6 November 2015
SKB bygger på Kungsholmen. Bild: Wingårdhs
SKB bygger på Kungsholmen.

Det nya bostadshuset, som kommer att inrymma lägenheter i storlekar från ettor till femmor, har ritats av Wingårdh arkitektkontor och byggs av BTH Bygg. Arbetet påbörjas i december i år och beräknas vara färdigt i oktober 2017.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan påbörja bygget av detta fina hus inför att SKB fyller 100 år nästa år, säger Eva Nordström, vd för SKB.

Kvarteret Basaren ligger på Hantverkargatan, intill Kungsholmens gymnasium. SKB köpte fastigheten redan på 80-talet med tanken att bygga sitt huvudkontor där, men planerna ändrades och nu blir det alltså bostäder på tomten i stället.

- Det är ett speciellt projekt för oss på SKB. Läget mitt på Kungsholmen ställer stora krav, och Wingårdh arkitektkontor har tagit fram ett underbart hus som vi verkligen tror kommer att bidra till området. Vi märker också redan av ett mycket stort intresse från våra medlemmar, säger Eva Nordström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Från fem till 23 våningar – Sickla stationshus blir kommunikationsnav

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska bygga ett 23-våningshus i Sickla för bland annat kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång med biljetthall. Redan nu har man påbörjat de grundläggande arbetena för den kommande tunnelbaneuppgången och Stationshuset planeras stå klart 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY