Intea köper projekt i Gävle

Bygg/Arkitektur Intea och Pronordic Innovation AB har ingått avtal om förvärv och samarbete för den fortsatta utvecklingen av mark söder om stationsområdet i Gävle.


Minskat bostadsbyggande slår mot arkitekterna

Bygg/Arkitektur Efter flera rekordår med överhettad konjunktur är arkitektbranschen nu på väg mot normalläge, detta till följd av att bostadsbyggandet saktar ner. Detta visar Sveriges Arkitekters branschrapport.


MVB bygger ännu en skola i Stockholmsregionen

Bygg/Arkitektur MVB bygger Nya Åbyskolan i Västerhaninge. Projektet väntas vara klart för inflyttning för cirka 700 elever till höstterminen 2020.


Rödastensmotet.

Slumrande megaprojekt kan väckas till liv

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar om hur nya aktörer ska få fart på det enorma Göteborgsprojektet som omfattar hela 50 000 kvadratmeter lokaler och 1 500 bostäder.


Skanska investerar 308 miljoner i ungerskt projekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar 29 miljoner euro, cirka 308 miljoner kronor, i den tredje fasen av Nordic Light, ett kontorskomplex beläget i Budapest. Nordic Light Trio erbjuder en leasingyta på cirka 14 000 kvadratmeter på Pest-sidan av floden Donau.


HSB byggstartar i Kungsängen

Bygg/Arkitektur HSB bygger 76 nya lägenheter i BRF Kungsvyn i Kungsängen.


Klartecken för Kallebäcks terrasser

Bygg/Arkitektur Göteborgs politiker har gett klartecken för utvecklingen av Kallebäcks terrasser. Kommunfullmäktige antog under torsdagen detaljplanen som möjliggör Wallenstams byggnation av 1 800 nya lägenheter samt ytor för kontor, handel, restauranger förskola och skola i området.


Riksarkitekten kritisk till "överrenoveringar"

Bygg/Arkitektur Christer Larsson blir Sveriges första riksarkitekt. För Fastighetssverige berättar han hur han ska göra avtryck som inspiratör och varför han är kritisk till vissa av renoveringarna i miljonprogrammen. "För mig är det helt obegripligt", säger han.


Peab får i uppdrag att bygga ut Torp i Uddevalla, ägt av Thon Property.

Thon och Peab bygger ut Torp

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ut Torp köpcenter i Uddevalla med 16 500 kvadratmeter samt omfattande ombyggnadsarbeten i det befintliga köpcentret. Beställare är Thon Property AB och kontraktssumman uppgår till 580 miljoner kronor.


Skanska bygger nytt i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar motsvarande cirka 465 miljoner kronor, i en nio våningar hög kontorsbyggnad om 16 000 kvadratmeter i affärsdistriktet Pankrác i Prag, Tjeckien.


Pålningen för Karlatornet avslutad

Bygg/Arkitektur I fredags passerade byggnationen av Karlatornet en betydande milstolpe. Nu är samtliga 58 pålar, som ska bära Karlatornet, i marken. Att påla Nordens högsta byggnad har varit en utmaning i sig, att dessutom göra det på Göteborgs leriga underlag har varit ytterligare en utmaning.


Skanska bygger skolanläggning åt WSU

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Washington State University (WSU) för att bygga en byggnad för växtforskning på WSU Pullman Campus i Pullman, Washington, USA.


Wästbygg bygger bilhall i Bromma

Bygg/Arkitektur Wästbygg bygger sin tredje bilhall för Veho Bil.


Ny stadsdel med 1 500 bostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har fattat beslut om att skapa den nya stadsdelen Södra Gunsta, som utöver bostäder ska få ett lokalt centrum, skola, förskolor och idrottshall. Utbyggnaden är ett led i kommunens målsättning om en levande landsbygd.


Heimstaden planerar att bygga trygghetsboende i Umeå

Bygg/Arkitektur Heimstaden planerar, i ett förtätningsprojekt, att uppföra ett trygghetsboende i Carlshem, Umeå. Trygghetsboendet består av två höghus med totalt 151 lägenheter.


Logicenters färdigställer logistikanläggning – på nio månader

Bygg/Arkitektur I logistiknavet Viared har Logicenters på bara nio månader uppfört en modern logistikanläggning för Speed Groups räkning. Nu är den 38 000 kvadratmeter stora fastigheten färdigställd och hyresgästen flyttar in.


Peab bygger ut Helsingborgs lasarett

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga första etappen av en ny vårdbyggnad på Helsingborgs lasarett. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 136 miljoner kronor.


Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas.

Storprojekt i Gårda byggstartas

Bygg/Arkitektur Kontors- och hotellprojektet Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas nu. ESS Group har tecknat hyresavtal om 15 000 kvadratmeter hotell.


Udda investeringen – bilbolag bygger megagym

Bygg/Arkitektur Här är bilbolaget som ägnar sig åt fastighetsaffärer vid sidan av sin ordinarie verksamhet. Nu planerar man för ett nytt gym på 1 600 kvadratmeter, en investering på 15 miljoner kronor.


Galären gör centrumlyft: "Då hoppas vi börja"

Bygg/Arkitektur När brandstationen i centrala Luleå flyttar vidare har Galären storslagna planer på att uppdatera kvarteret med hotell, bostäder, kontor och handel tillsammans med HSB och Riksbyggen.