Image

Jägersro nya travbana närmare byggstart

Bygg/Arkitektur Jätteprojektet rullar snart igång.


Skanska investerar cirka 480 miljoner kronor polskt kontorsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 480 miljoner kronor, i en ny byggnad tillhörande kontorsprojektet Centrum Poludnie i Wroclaw, Polen. Den 13 våningar höga byggnaden kommer att få en total uthyrningsbar yta på 21 500 kvadratmeter samt ett garage med 200 platser.


Tack vare ECO-Prefab har projektet sparat in koldioxidutsläpp motsvarande 1700 bilresor mellan Stockholm och Göteborg.

Peab får ner utsläppen med 153 ton i brf-projekt

Bygg/Arkitektur Peabs bygge av Brf Mälarparken i Södertälje är i full gång. För att minska klimatavtrycket används Byggelements nyutvecklade koncept ECO-Prefab vilket får ner projektets utsläpp av koldioxid med 153 ton.


Hyveln 1.

Mio planerar att bygga ut centrallager

Bygg/Arkitektur När planändringen vunnit laga kraft kan Mio bygga ut på en stor yta i Balteryd, Tibro.


Skiss av nya Gottsundaskolan i Uppsala.

Ett steg närmare nya Gottsundaskolan i Uppsala

Bygg/Arkitektur Måndagen 19 juli undertecknades ett samverkanskontrakt mellan Uppsala Skolfastigheter och byggentreprenören In3prenör, som blir huvudpartner i processen att bygga Gottsundas nya skola under de närmaste åren.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab bygger om anstalt på uppdrag av Intea

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand. Beställare är Intea Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 157 miljoner svenska kronor.


Danmarks högsta hus planeras i Århus.

Grönt ljus för Danmarks högsta hus

Bygg/Arkitektur CF Møller Architects och fastighetsbolaget Ejendomsselskabet Olav de Linde får byggnadslov för ett nytt höghus som kommer att fungera som landmärke och mittpunkt för utveckling av Sydhavnskvarteret, ett nytt kvarter beläget vid ett tidigare industriområde vid stadens hamnstråk. För närvarande ser det ut som om byggnaden med sina 143 meter kommer att bli den högsta byggnaden i Danmark.


Vid den gamla färgfabriken Klinten ska Stockholms högsta bostadshus byggas. Balder, med Erik Selin som vd, är huvudägare i JV-bolaget, där även Göran Nergården-bolagen Västkuststugan och Mjöbäcks Entreprenad är med som ägare. Nergården köpte fastigheten redan 1999.

"Vi behövde plats för lite lager" – historien bakom det som ska bli Stockholms högsta bostadshus.

Bygg/Arkitektur Därför ligger fritidshustillverkaren bakom de storslagna planerna som ska förverkligas tillsammans med jätten Balder.


Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, och Obos, med Anders Bolltoft som affärsutvecklare, utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad.

Obos och Klarabo utvecklar bostäder på gamla fängelset i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Obos och Klarabo utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad. Obos bygger 80 bostadsrätter och Klarabo 95 hyreslägenheter.


Kjell-Åke Nilsson.

Intea i avtal om nytt polishus i Strömstad

Bygg/Arkitektur Intea och Polismyndigheten har ingått ett projekteringsavtal för att utreda en byggnation av ett nytt polishus i Strömstad.


Stolar är ett enkelt exempel på möbler som kan återbrukas.

Mer: Fördubblad efterfrågan på cirkulärt renoverade kontor

Bygg/Arkitektur Svenska företag efterfrågar mer och mer cirkulärt tänk vid renovering, nydesign och ombyggnad av nya och befintliga kontor. Mer Arkitekter, inriktat på kontor och arbetsplatser, har märkt av en markant ökning av den typen av beställningar.


Invernesshöjden.

NCC bygger 155 lägenheter åt Aros

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga cirka 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd.


Serneke bygger LSS-boende i Nol.

Serneke bygger LSS-boende i Nol

Bygg/Arkitektur Serneke bygger ännu ett LSS-boende åt Ale kommun, denna gång i Nol. De tolv bostäderna ska stå klara hösten 2022 och totalentreprenaden är värd cirka 50 miljoner kronor.


Två olika alternativ som visar hur Storvreta centrum skulle kunna utvecklas. I den vänstra bilden syns det alternativ där Storvretagården och kommunhuset behålls (botten och mitten av bilden) och i den högra bilden syns det alternativ där de tas bort.

Så kan duo utveckla Storvreta centrum

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun vill tillsammans med Botrygg och Genova utveckla Storvreta centrum och nu tas nästa steg i processen. Det finns två alternativ på hur centrumet skulle kunna utvecklas och de ska nu utredas vidare efter ett beslut i plan- och byggnadsnämnden.


Skanska bygger kontorshus i Stavanger, Norge, för NOK 480M, cirka 480 miljoner kronor.

Skanska bygger kontorshus i Stavanger

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Base Property om att bygga ett kontorshus i Stavanger, Norge. Kontraktet är värt NOK 480M, cirka 480 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2021.


Bostadsplaner i Söderort stoppas.

Staden stoppar bostadsplaner – vill bygga på annan plats

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolag vill bygga två nya punkthus i närheten av Globenområdet men projektet har stött på patrull innan planarbetet ens startat.


Nock bygger åt Midroc i Uppsala.

Nock bygger åt Midroc i Uppsala

Bygg/Arkitektur Nock Massiva Trähus ska bygga 140 nya hyreslägenheter i trä i miljöstadsdelen Östra Sala backe i Uppsala, på beställning av bostadsbolaget Midroc Properties.


Kungsleden bygger ny logistikanläggning åt AA Logistik på Finnslätten i Västerås.

Kungsleden bygger ny logistikanläggning på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal om 32 000 kvm med AA Logistik och ska bygga en ny logistikanläggning på Finnslätten i Västerås. Inflytt beräknas till sommaren 2024 och hyresavtalet löper under 15 år.


Perspektiv från nordväst mot det nordligaste kvarteret, som visar hur byggnaderna kan se ut. Utformningen kan komma att ändras.

Ska förtäta med 500 bostäder nära kontorskluster

Bygg/Arkitektur I anslutning till Atrium Ljungbergs framtida kontorsområde i Gränbystaden ska även en ansenlig mängd bostäder bidra till förtätningen av Uppsalas östra delar. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Vy mot strandpromenaden från den befintliga tennisbana som klubben vill ersätta med en padelbana.

Får inte ersätta tennisbana med padel

Bygg/Arkitektur Tennisklubb i Nationalstadsparken vill ersätta tennis med padelbana – men nekas dispans av kommunen. Fastighetssverige berättar mer.