SKB:s vd om ny mätning: "Viktigt resultat"

Bolag 57 procent av stockholmarna är positiva till den kooperativa hyresrätten som upplåtelseform. Det visar en ny undersökning som har gjorts på uppdrag av SKB. För Fastighetssverige berättar bolagets vd mer om vad som ligger bakom resultatet och bolagets kommande projekt.


SKB expanderar till Uppsala

Bolag Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB har tecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun som innebär att SKB kommer att bygga 500 – 600 kooperativa hyresrätter i kommunen under en tioårsperiod. I överenskommelsen ingår även ett optionsavtal om 100 lägenheter i Rosendal, med byggstart 2019.


SKB bygger 110 hyresrätter på Norrmalm

Bostäder SKB har fått en ny markanvisning av Stockholms stad. Beskedet innebär att SKB ska bygga ett kvarter med cirka 110 lägenheter i nya Hagastaden.


SKB:s finanschef Joakim Wernersson och vd Eva Nordström vid nybyggnationen i Bromma.

Första svenska bostadsföretaget som finansieras av EIB

Ekonomi/Finansiering EIB, Europeiska Investeringsbanken, inleder ett samarbete med SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, genom att låna ut 550 miljoner kronor. Det är första gången som EIB direkt finansierar projekt hos ett svenskt bostadsföretag. Lånet ska användas till fyra miljöklassade nyproduktionsprojekt i Stockholmsregionen.


Lallerstedt-krog till SKB på Kungsholmen

Uthyrning SKB hyr ut till tre aktörer, bland andra Eriks restauranger i sitt nyproduktionsprojekt på Kungsholmen.


Första gröna emissionen för SKB

Ekonomi/Finansiering Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) ger ut sin första gröna obligation om 300 miljoner kronor med en löptid på fem år. Syftet är att finansiera särskilt miljöinriktade projekt och fastigheter.


SKB planerar hyresrätter i Bromma

Bostäder SKB har fått en markanvisning av Stockholms stad för cirka 120 lägenheter i stadsdelarna Södra Ängby och Blackeberg.


Nytillskott i SKBs ledning

Bolag SKBs företagsledning har utökats med tre personer, en kommunikationschef, en uthyrningschef och en finans- och budgetchef.


SKB bygger på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur SKB bygger ett nytt bostadshus med 44 hyreslägenheter på Hantverkargatan i kvarteret Basaren på Kungsholmen i Stockholm.


SKB bygger bostäder på Värmdö och Lidingö

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening kommer de närmaste åren att bygga totalt 240 bostäder på Lidingö och Värmdö. Det står klart sedan man vunnit markanvisningstävlingar i områdena.


Einar Mattsson bygger 100 hyreslägenheter åt SKB

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening har valt Einar Mattsson Byggnads AB för att uppföra 100 nya hyreslägenheter i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.


ÅWL Arkitekter vinner markanvisningstävling på Lidingö

Bygg/Arkitektur ÅWL Arkitekter vinner tillsammans med SKB markanvisningstävlingen om tre nya kvarter i Rudboda på Lidingö. Förslaget innehåller runt 150 hyresrätter.


SKB byggstartar i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur I morgon tar SKB det första spadtaget för 148 lägenheter i Ursvik, Sundbyberg.


SKB vinner Branschindex Bostäder för fjärde året i rad

Event SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening) har fått pris för Sveriges högsta förvaltningskvalitet 2014. Det är fjärde gången Branschindex Bostäder genomförs och SKB har vunnit klassen för bostadsföretag med fler än 2 000 lägenheter vid alla fyra mätningar.


SKB får ny markanvisning i Kista Äng

Bygg/Arkitektur SKB – Stockholms Kooperativa Bostadsförening – har fått en markanvisning i Kista Äng. Projektet bedöms kunna innehålla cirka 170 lägenheter i varierande storlekar samt en förskola.


Ny vd för SKB

Karriär Eva Nordström blir ny vd för SKB, Stockholms kooperativa bostadsförening.


SKB och NCC bygger i Ursvik

Bygg/Arkitektur SKB uppför 148 hyresrätter i Sundbybergs växande stadsdel Ursvik.
NCC har fått byggordern, värd 232 miljoner kronor.


SKB byggstartar i Hässelby

Bygg/Arkitektur På onsdag tar SKB det första spadtaget för 111 lägenheter i Hässelby.


SKB emitterar sitt första obligationslån

Ekonomi/Finansiering Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) emitterar sitt första obligationslån, ett femårigt om 400 miljoner kronor.


SKB köper projekt av Skanska

Transaktioner Skanska har slutit avtal med SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, om försäljning av kvarteren Gräsklipparen och Kantskäraren i Johannelund. Avtalet innebär även att Skanska får i uppdrag att uppföra sex flerfamiljshus åt SKB med planerad byggstart i mars 2014.