Image
Mattias Carrass.
Mattias Carrass.

Mattias Carrass ny vd för Stockholms studentbostäder

Karriär Styrelsen för Stockholms studentbostäder har utsett Mattias Carrass som ny verkställande direktör. Mattias Carrass kommer senast från rollen som bygglovschef i Stockholms stad och har tidigare också varit projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder. Mattias tillträder senast under juli månad.
Publicerad den 20 April 2022

– Mattias har en intressant bakgrund med erfarenhet och kunskap från både näringslivet och offentlig sektor samt studentbostäder. Detta i kombination med Mattias positiva och utvecklingsinriktade egenskaper gör att styrelsen är väldigt glad över att ha funnit en bra kandidat som passar väl i det läge SSSB befinner sig i nu, säger Leif Garph, styrelseordförande för Stockholms studentbostäder.

Mattias Carrass har gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn avseende både privat och offentlig sektor. Utöver rollen som bygglovschef hos Stockholms stad har han varit regionchef hos Hifab och gruppchef inom Sweco.

– Jag är mycket stolt över att återvända till SSSB för att nu tillträda uppdraget som verkställande direktör. SSSB är ett välskött bostadsbolag som har ett viktigt syfte och uppdrag, att skapa attraktiva hem och miljöer för dagens och morgondagens studenter. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse och medarbetare fortsätta vidareutveckla företaget, säger Mattias Carrass.

Mattias Carrass börjar i ett skede när Stockholms studentbostäder har flera byggprojekt på gång. På Lappkärrsberget är bygget av totalt 800 bostäder en bra bit på väg och det finns antagna detaljplaner vid Forum på Körsbärsvägen och Rio på Gärdet. Stockholms studentbostäder äger och förvaltar idag över 8 000 studentbostäder i Stockholm och utveckling av det befintliga beståndet pågår genom flertalet förädlingsprojekt där bland annat korridorsrum byggs om till lägenheter.

Mattias Carrass efterträder Ingrid Gyllfors som tidigare meddelats bli ny vd hos SKB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige