Image
Pernilla Enkler, ny hållbarhetschef på SKB.
Pernilla Enkler, ny hållbarhetschef på SKB. Bild: SKB

SKB rekryterar hållbarhetschef från Trivselhus

Karriär 2018 tog SKB fram en ny hållbarhetsstrategi som är helt integrerad i affärsplanen. Nu inrättas även en tjänst som hållbarhetschef.
Publicerad den 27 Mars 2019

– Hållbarhet är en del av SKB:s DNA och vi jobbar ständigt med att utveckla arbetet. Med vår nya hållbarhetsstrategi och en hållbarhetschef i företagsledningen tar vi nu ett ännu större grepp kring en av samhällets viktigaste frågor, säger Eva Nordström, vd på SKB.

Pernilla Enkler tillträder den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef. Hon har en lång erfarenhet av att utveckla, förankra och förvalta hållbarhetsarbete i stora företag och kommer närmast från Trivselhus där hon var chef för hållbarhet.

– Det som lockade mig med tjänsten var framförallt den starka förankringen inom hållbarhet och det långsiktiga ansvaret som SKB tar som evighetsförvaltare. Jag ser fram emot att utveckla och driva hållbarhetsfrågan framåt tillsammans med SKB, säger Pernilla Enkler.

Utifrån det omfattande analysarbete som ligger till grund för SKB:s hållbarhetsstrategi har ett antal frågor identifierats och prioriterats. SKB har gjort en kartläggning av företagets klimatavtryck och ställt skarpa krav på energibesparing. Även en målsättning om att bli helt fossilfria till 2030 har antagits.

– I vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter en sund ekonomi, att ta ett grönt ansvar och vara en aktiv samhällsbyggare. Den kooperativa hyresrätten är en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten. Eftersom vi förvaltar våra fastigheter för evigt tänker vi också långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv, säger Eva Nordström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Från fem till 23 våningar – Sickla stationshus blir kommunikationsnav

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska bygga ett 23-våningshus i Sickla för bland annat kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång med biljetthall. Redan nu har man påbörjat de grundläggande arbetena för den kommande tunnelbaneuppgången och Stationshuset planeras stå klart 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY