Image
Pernilla Enkler, ny hållbarhetschef på SKB.
Pernilla Enkler, ny hållbarhetschef på SKB. Bild: SKB

SKB rekryterar hållbarhetschef från Trivselhus

Karriär 2018 tog SKB fram en ny hållbarhetsstrategi som är helt integrerad i affärsplanen. Nu inrättas även en tjänst som hållbarhetschef.
Publicerad den 27 Mars 2019

– Hållbarhet är en del av SKB:s DNA och vi jobbar ständigt med att utveckla arbetet. Med vår nya hållbarhetsstrategi och en hållbarhetschef i företagsledningen tar vi nu ett ännu större grepp kring en av samhällets viktigaste frågor, säger Eva Nordström, vd på SKB.

Pernilla Enkler tillträder den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef. Hon har en lång erfarenhet av att utveckla, förankra och förvalta hållbarhetsarbete i stora företag och kommer närmast från Trivselhus där hon var chef för hållbarhet.

– Det som lockade mig med tjänsten var framförallt den starka förankringen inom hållbarhet och det långsiktiga ansvaret som SKB tar som evighetsförvaltare. Jag ser fram emot att utveckla och driva hållbarhetsfrågan framåt tillsammans med SKB, säger Pernilla Enkler.

Utifrån det omfattande analysarbete som ligger till grund för SKB:s hållbarhetsstrategi har ett antal frågor identifierats och prioriterats. SKB har gjort en kartläggning av företagets klimatavtryck och ställt skarpa krav på energibesparing. Även en målsättning om att bli helt fossilfria till 2030 har antagits.

– I vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter en sund ekonomi, att ta ett grönt ansvar och vara en aktiv samhällsbyggare. Den kooperativa hyresrätten är en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten. Eftersom vi förvaltar våra fastigheter för evigt tänker vi också långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv, säger Eva Nordström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige