Image

Newsec spår fortsatt tillväxt

Sverige Newsecs Property Outlook ger fortsatt en positiv bild av den svenska marknaden - det finns fortsatt gott om billigt kapital som skapar kapitalflöden till Sverige.
Publicerad den 28 Februari 2011
Marie Bucht. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Marie Bucht. Bild: Newsec.

Det senaste årets kraftiga uppsving på den svenska fastighetsmarknaden fortsätter, enligt Newsec Property Outlook som publiceras för tionde året. Likviditeten på fastighetsmarknaden förväntas vara fortsatt hög och transaktionsvolymen bedöms uppgå till 25 miljarder kronor under det första kvartalet 2011.

Fortsatt låga realräntor i kombination med en hårdare konkurrens mellan investerare har satt press uppåt på fastighetspriserna och trots att efterfrågan är störst för högkvalitativa fastigheter finns det även en likvid marknad för högavkastande fastigheter i mindre attraktiva lägen.

- Konkurrensen är nu hård mellan investerarna och ofta krävs morgondagens direktavkastningskrav för att vinna budgivningarna om de bästa objekten, säger Marie Bucht, analyschef på Newsec.

Sverige utmärks genom stark tillväxtpotential och stabila makroekonomiska fundamenta. De utländska investerarna är intresserade, men har hittills varit tveksamma till att genomföra transaktioner. Fortsatt expansiv penningpolitik i den övriga utvecklade världen skapar dock stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential, och det är därför troligt att den svenska transaktionsmarknaden kommer att utvecklas starkt och att utländska investerare kommer att öka sin närvaro under 2011-2012.

- Fortsatt låga räntor i USA och i Euroområdet skapar stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential, där Sverige är ett gott exempel. Det är troligt att den svenska fastighetsmarknaden kommer att fortsätta utvecklas starkt under både 2011 och 2012, säger Marie Bucht.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige