Pangea: Där vill de internationella spelarna investera

Transaktioner Internationella investerare rekordsatsar på den nordiska marknaden. Det märks även hos Pangea Property Partners som ständigt uppvaktas av utländska aktörer som vill ha uppdateringar om den nordiska marknaden. Men vilka länder och områden är investerarna särskilt intresserade av?

Lägre bostadspriser lockar internationella investerare

Sverige Andelen internationella köpare förväntas vara fortsatt rekordhög på den nordiska fastighetsmarknaden under 2018. Starka ekonomier, svaga valutor och förvärvsmöjligheter även på bostadsmarknaden är något som lockar de utländska köparna, enligt den nya rapporten Pangea Property Outlook 2018.


Startar ny utbildning

Stockholm Svenska Bostäder, Familjebostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som är intresserade av att arbeta med fastighetsservice. Arbetsförmedlingen har matchat sökande mot utbildningen som sker hos Yrkesakademin. Praktiken förläggs sedan hos något av Stockholms stads bostadsbolag.


Lägre bostadspriser lockar internationella investerare

Sverige Andelen internationella köpare förväntas vara fortsatt rekordhög på den nordiska fastighetsmarknaden under 2018. Starka ekonomier, svaga valutor och förvärvsmöjligheter även på bostadsmarknaden är något som lockar de utländska köparna, enligt den nya rapporten Pangea Property Outlook 2018.


Solar Egg kan bli Building of the Year

Sverige Nu är det klart att Riksbyggens Solar Egg, av konstnärsduon Bigert & Bergström, kvalificerat sig för tävlingen ”Building of the year” i kategorin ”Small Scale Architecture”.


Stor satsning på att utveckla ledare i digital transformation

Sverige Nu startar ett nytt projekt inom Smart Built Environment som ska utveckla ledarskapet i digital transformation hos företag och organisationer inom samhällsbyggnadssektorn.


Sidas huvudkontor på Valhallavägen 199.

Vasakronan åter i regeringens skottlinje

Sverige Regionchefen om den eventuella vakansen på över 24 000 kvadratmeter: ”Man kan ju se det som en möjlighet”.

Nio myndigheter flyttar

Sverige Regeringen meddelar att man nio statliga myndigheter flyttas från Stockholm till andra delar av landet. Bland dessa återfinns Sida, Tullverket och Kronofogden.


Nio myndigheter flyttar

Sverige Regeringen meddelar att man nio statliga myndigheter flyttas från Stockholm till andra delar av landet. Bland dessa återfinns Sida, Tullverket och Kronofogden.


SBAB: Bostadsrättsföreningar väljer längre bindningstid på lån

Sverige I slutet av december 2017 valde 36 procent av bostadsrättsföreningarna lån korta räntebindningstider, dvs. bindningstider under 12 månader. Det är en minskning med 14 procentenheter sedan slutet av september. Bostadsrättsföreningar verkar därmed gå mot längre bindningstider.


SGBC lanserar första svenska certifieringen för hållbar stadsutveckling

Energi/miljö Nu släpper Sweden Green Building Council en ny certifiering för hållbara stadsdelar – Citylab Action-certifieringen. Certifieringssystemet är det första för hållbar stadsutveckling som är helt anpassat för svenska förhållanden.


Handelskammaren: "Ersätt Stockholms trygghetsmål"

Sverige Stockholms stads målsättning om upplevd trygghet skiljer väsentligt mellan olika stadsdelar.
Stockholms Handelskammare menar att målen borde ersättas med en betydligt högre prioriterad princip om hög trygghet för alla.
- Tryggheten för privatpersoner och företagare ska inte vara förhandlingsbar i något läge. Det är åtgärderna man ska förhandla om, inte målen, säger Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare.


Bolån: Bästa förhandlarna fick 1,21% hos SBAB

Bostäder December månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos SBAB som det var mest fördelaktigt att förhandla under december månad. SBAB erbjöd de 20 procent bästa förhandlarna 1,21 procent i tremånadersränta.


Tio procent fler byggkonkurser under 2017

Sverige Antalet svenska företagskonkurser minskade med tre procent under 2017 jämfört med 2016. Byggbranschen utmärker sig negativt med en tioprocentig ökning.


tomten.jpg

NCC:s expert: ”Tomten bör kunna landa på svenska hustak”

Sverige NCC skickade precis ut årets skönaste pressmeddelande; budskapet är att vi inte ska vara oroliga för att jultomten ska knäcka våra tak.


Sverigeförhandlingens slutrapport överlämnad

Sverige Vid en presskonferens i går överlämnade Sverigeförhandlingen sin slutrapport till infrastrukturminister Tomas Eneroth. I samband med detta överlämnades också de avtal som förhandlingen slutit med 20 kommuner och 6 regioner om förbättrad kollektivtrafik i våra storstäder, höghastighetsjärnväg mellan Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö samt 285 400 nya bostäder.


Nytt initiativ ska öka antalet kvinnliga fastighetsskötare

Sverige HSB, TNG och Arbetsförmedlingen lanserar Fastighetsservice 4 women – ett jämställdhetsinitiativ för att utbilda arbetssökande kvinnor till fastighetsskötare.


Miljöminister Karolina Skog.

Regeringen inrättar råd för hållbara städer – kritik från Fastighetsägarna

Sverige Regeringen tillsätter nu Rådet för hållbara städer som ska driva och samordna arbetet för hållbar stadsutveckling i Sverige. Rådet består av 10 myndigheter och kommer att ledas av Björn Sundin, tidigare kommunalråd i Örebro. Fastighetsägarna är kritiska och menar att regeringen borde ge plats för näringslivet i rådet.


Här får du mest bostadsyta för årslönen

Sverige I Hofors kommun får köparna mest bostadsrättsyta för lönen. Den genomsnittliga årsinkomsten ger hela 175 kvadratmeter lägenhet. Högst upp på listan över villayta ligger Norsjö. I Västerbottenskommunen ger en årsinkomst på omkring 250 00 kronor så mycket som 117 kvadratmeter bostadsyta. Det visar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya kartläggning av genomsnittliga årsinkomster och bostadspriser under det gångna året.


Tony Brown.

Utländsk jätte öppnar för Sverigeoffensiv

Bolag Den utländska investeringsfonden har betydande kapital på väg in. Och siktet är inställt på Sverige. ”Kontor i Stockholm eller logistik i Göteborg”.


Regeringen ger byggbonus till 199 kommuner

Sverige 199 av landets 290 kommuner får del av regeringens byggbonus. Boverket meddelade den 20 november vilka kommuner som har beviljats regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. I kommunerna har 73 372 bostäder getts startbesked under perioden 31 juli 2016 till 1 augusti 2017.


”Svagare bostadsmarknad sprids till kommersiella fastigheter”

Sverige Investmentbanken Morgan Stanley förväntar sig att inbromsningen på den svenska bostadsmarknaden kommer att påverka även den kommersiella fastighetsmarknaden till följd av ett svagare konsumentförtroende.