Image

Newsec rådgivare i stor vindkraftsaffär

Transaktioner O2 säljer en stor vindkraftspark i Norrbotten till det tyska försäkringsbolaget Allianz. Hela parkens produktion ska gå till Googles datacenter i Finland. Newsec har varit rådgivare till O2 i affären.
Publicerad den 7 Juni 2013
Annons
Image
Omid Ashrafi Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi

Maevaara vindkraftspark i Pajala och Övertorneå i Norrbotten består av 24 verk om totalt 72 MW. Driftstart av vindkraftsparken planeras till 2015. O2 och Allianz har tecknat ett avtal med Google vad avser parkens hela produktion de närmaste tio åren för försörjningen av bolagets datacenter i Finland.

Parken kommer byggas av O2 och levereras driftsatt till Allianz i början av 2015. O2 kommer utöver färdigställande av vindkraftsparken också att hantera löpande drift och förvaltning.

- Vi ser en tydlig trend där internationellt institutionellt kapital söker sig till svensk vindkraft som alternativ investering. Denna affär är unik på den svenska marknaden både avseende typ av investerare samt det långa elköpsavtal som tecknas med Google, säger Omid Ashrafi, som ansvarar för vindkraftsaffärer på Newsec.

Newsec har under året avslutat fyra försäljningsprocesser inom vindkraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige