Image

Midroc säljer vid Gustav Adolfs torg

Transaktioner Midroc säljer fastigheten Jakob Mindre 11, omfattande 7 300 kvadratmeter, vid Gustav Adolfs torg i Stockholm till Axfast.
Publicerad den 15 Oktober 2015
Midroc säljer Jakob Mindre 11 till Axfast. Bild: Midroc
Midroc säljer Jakob Mindre 11 till Axfast.

Fastigheten består av fyra sammanslagna byggnader där den äldsta delen är från 1600-talet och har kulturminnesmärkt fasad. Fastigheten inrymmer kontors- och butiksverksamheter samt en restaurang.

- Vi har utvecklat den här profilstarka fastigheten till en modern kontorsfastighet med ny teknik och stora möjligheter till smart kontorsindelning även för mindre lokaler, säger Peter Syrén, vd i Midroc Real Estate.

Den omfattande ombyggnaden har genererat ett stort intresse från företag som efterfrågar moderna lokaler i profilstarka fastigheter i centrala Stockholm, och fastigheten är fullt uthyrd.

- Vi upplever just nu ett väldigt gynnsamt marknadsläge, menar Peter Syrén. Fastigheten är färdigutvecklad och intresset för att förvärva profilstarka förvaltningsfastigheter i centrala Stockholm är mycket stort, så det var rätt tillfälle för oss att sälja fastigheten.

- Vi har under de senaste åren genomfört ett antal större fastighetsköp i centrala Stockholm och med Jakob Mindre fortsätter vi på vår linje att förvärva enskilda, strategiskt viktiga kommersiella fastigheter i utvalda lägen. Efter förvärvet äger vi 13 kommersiella fastigheter i centrala Stockholm till ett värde av drygt sju miljarder kronor, säger Stefan Norell, ekonomichef på Axfast.

CBRE var rådgivare åt säljaren Midroc.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige