Image
Erik Lindvall lämnar Axfast under 2020.

Erik Lindvall lämnar Axfast

Bolag Efter 16 år som vd på Axfast har Erik Lindvall informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag under 2020 då ny vd utsetts.


Stadsrum köper Åhléns-huset i Uppsala.

Axfast säljer Åhlénshuset i Uppsala

Transaktioner Axfast säljer Åhlénshuset i Uppsala till Stadsrum Fastigheter. Axfast har därmed inte kvar några fastigheter utanför Stockholm.


Paretobolag miljardköper av Axfast

Transaktioner Halmslätten, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat två logistikfastigheter fullt uthyrda till Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist Martin & Servera för cirka en miljard kronor.


Ingalill Berglund: "Så tog jag mig tillbaka"

Karriär Ingalill Berglund var vd för Atrium Ljungberg när den ovanliga sjukdomen gjorde att hon tappade känseln i både armar och ben, men även självbilden fick sig en rejäl törn. På seminariet Fastighetskvinnan berättade hon om vad som blev avgörande i vägen tillbaka till branschen, hur hon hoppas att hennes upplevelse kan inspirera andra och vad som händer nu när hon överlämnat vd-rollen på Axfast till Erik Lindvall.


Skandia säljer i centrala Stockholm

Transaktioner Skandia Fastigheter säljer Boken 6 i centrala Stockholm efter att ha ägt fastigheten i mer än 30 år.


Mind Retail hyr ut i Stockholm

Uthyrning Mind Retail har, tillsammans med sin uppdragsgivare Axfast, genomfört två uthyrningar på Gamla Brogatan i Stockholm.


”I slutändan ett enkelt beslut”

Karriär Den tidigare börs-vd:n Ingalill Berglund gör comeback i vd-rollen. Nu berättar hon varför läget är bättre än någonsin att ta sig an Axfast – och om det är aktuellt att fortsätta med operativa uppdrag i framtiden.


Ingalill Berglund tillbaka som vd

Bolag Ingalill Berglund kliver in från styrelserummet och blir tillförordnad vd för Axfast. Detta sedan ordinarie vd:n Erik Lindvall begärt tjänstledigt i ett år.


Newsec vinner stort driftuppdrag för Axfast

Bolag Newsec har vunnit uppdraget att sköta den dagliga driften av tolv fastigheter i Axfasts bestånd i centrala Stockholm. Beståndet omfattar knappa 100 000 kvadratmeter.


Axfast säljer för närmare en halv miljard

Transaktioner Axfast säljer via två bolagsaffärer fastigheterna Backa 22:3 och Backa 22:8 i Göteborg.


Midroc köper fastighet i Lund

Transaktioner Midroc köper det så kallade Åhlénshuset i Lund av Axfast för 203 miljoner kronor.


Standard Life köper i Norrköping

Transaktioner Standard Life Investments har via en av sina fonder, Euro Club II, köpt Ingelsta Retail Park i Norrköping. Köpeskillingen uppgår till cirka 526 miljoner kronor.


Klövern in i centrala Stockholm

Transaktioner Klövern gör sitt första förvärv i centrala Stockhom, en projektfastighet invid Stockholms centralstation.


Logistic Contractor bygger i Jordbro.

Axfast uppför lager i Jordbro – Logistic Contractor har bygguppdraget

Bygg/Arkitektur Axfast har valt Logistic Contractor som totalentreprenör när de nu ska uppföra en ny lagerbyggnad i Jordbro söder om Stockholm. Ytan är på 21 000 kvadratmeter och anläggningen kommer att delas av flera olika hyresgäster.


Midroc säljer vid Gustav Adolfs torg

Transaktioner Midroc säljer kontorsfastigheten Jakob Mindre 11, omfattande 7 300 kvadratmeter, vid Gustav Adolfs torg i Stockholm.


CBRE får uthyrningsuppdrag av Axfast

Uthyrning CBRE har tecknat ett uthyrningsavtal och kommer att ansvara för uthyrningen av Axfasts projektvakans på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm.


Arcona bygger om Pub

Bygg/Arkitektur Det anrika Pub-huset vid Hötorget ska byggas om och Scandic öppnar ett hotell med namnet Scandic Haymarket. Arcona har fått bygguppdraget, värt 230 miljoner kronor, av fastighetsägaren Axfast.


Starwood köper i Göteborg

Transaktioner Starwood Capital Group - som för ett år sedan köpte sju stora handelsplatser tillsammans med Vencom av KF Fastigheter – har nu gjort ännu en affär i Sverige. Också den här gången är Vencom partner.


Arcona vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Arconas kontor, som delas med Exengo, är landets snyggaste. Det står klart sedan juryn i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor sagt sitt.


Tribona köper av Axfast i Göteborg

Transaktioner Tribona köper en fastighet i Backa, Göteborg, av Axfast för 28 miljoner kronor.