Image

Link vinner stort sjukhusprojekt i Norge

Bygg/Arkitektur Strax väster om Oslo ska ett stort, nytt sjukhusområde byggas. Nye Drammen Sykehus blir över 100 000 kvadratmeter stort och Link arkitektur har tillsammans med Ratio arkitekter och Bølgeblikk arkitekter tilldelats arkitektuppdraget.
Publicerad den 18 December 2017
Nye Drammen Sykehus. Bild: Link arkitektur
Nye Drammen Sykehus.

Link arkitektur arbetar med stora och komplexa vårdprojekt i alla skandinaviska länder. Kontoret arbetar bland annat med Rigshospitalet i Köpenhamn och Södersjukhuset i Stockholm.

Nye Drammen sjukhus ska integreras i Drammens stadsstruktur och förstärka kontakten med vattnet och intilliggande orter.

– Jag är väldigt glad över att vi har fått förtroendet att utforma ett så viktigt projekt. Vår vision är att skapa rum för bättre liv – vad är då viktigare än att bygga goda, mänskliga och läkande sjukhus, säger Mette Dan-Weibel, direktör för Link arkitekturs satsning på vårdbyggnader i Skandinavien.

Tanken är att det nya sjukhuset i Drammen ska vara en plats där alla människor känner sig välkomna och trygga i mötet med sjukvården. Sjukhuset ska också vara en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö

– Vi ser fram emot ett norsk-svensk-danskt samarbete som kommer att resultera i ny kunskap som vi kan erbjuda våra svenska kunder, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för vård och omsorg på Link arkitektur i Sverige.

Byggstart för projektet är planerad till 2019 och Nye Drammen Sykehus förväntas kunna ta emot de första patienterna under 2024.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY