Image

Link absorberar Aarhus Arkitekterne

Bolag Aarhus Arkitekterne byter namn till Link arkitektur och blir del av arkitekturkoncernen som nu är bland de största i Skandinavien.
Publicerad den 27 Februari 2017
John Lydholm. Bild: Link Arkitektur.
John Lydholm.

Före årsskiftet tog Link arkitektur över samtliga aktier i det danska arkitektföretaget Aarhus Arkitekterne. Nu sker det officiella namnskiftet och koncernen växer till cirka 450 anställda på femton kontor i Sverige, Norge och Danmark. Link arkitektur stärks med ytterligare expertis och erfarenhet inom vårdarkitektur, där företaget redan har en stark position. Dessutom tillför uppköpet bredare kompetens inom stadsbyggnad.

– Vi har en spännande tid framför oss, nu när vi blir en stark kraft att räkna med även i Danmark. Genom att vi stärker upp med mer kompetens inom stadsbyggnad, får vi ännu bättre förutsättningar att arbeta för en hållbar samhällsutveckling i en större skala, säger John Lydholm, vd för Link arkitektur i Sverige.

När det gäller den danska marknaden kan Link arkitektur nu gå in som en större aktör i en rad sektorer. Det gäller främst stadsbyggnad, bostäder, utbildning, hotell och landskap.

– Danska kunder kan se fram emot samarbeten med en proaktiv arkitektverksamhet som har kapacitet och kompetens att leverera skräddarsydda lösningar, säger Tommy Falch, vd för Link arkitektur i Danmark.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY