Image

Kvarnholmen fortsätter att växa

Bygg/Arkitektur Nacka kommun planlägger nu för ytterligare 540 bostäder, förskola samt ett antal lokaler för service och arbetsplatser på Kvarnholmen.
Publicerad den 8 Oktober 2013

Den 1 oktober startade samrådet för Kvarnholmsplatån och nordvästra kajområdet, den femte av sex utbyggnadsetapper på Kvarnholmen.

På nordvästra kajområdet planeras för bostäder med utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården. Kvarnholmsplatån rymmer i sina västra delar kulturhistoriskt värdefull bebyggelse med känd funkisarkitektur om kommer att bevaras i sin helhet. I området planeras för ytor för rekreation och lek, en förskola med åtta avdelningar, samt en fortsättning av strandpromenaden runt Kvarnholmen.

Samrådet pågår 1 oktober till den 11 november.

Stockholm växer och Nacka bygger stad. I det arbetet utgör Kvarnholmen just nu det största enskilda stadsbyggnadsprojektet. Fullt utbyggt rymmer Kvarnholmen drygt 2 500 nya bostäder, 2 000 arbetsplatser, en grundskola för 700 elever, strandpromenader, lokaler för kultur och evenemang, kajer och båtplatser. För att knyta ihop Kvarnholmen med centrala Nacka bygger kommunen en bro över Svindersviken och en tunnel genom Ryssbergen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige