Image
Sveafastigheter och Rikshem ska bygga ett nytt bostadskvarter i Orminge Centrum. Detaljplanen väntas snart antas.

Centrumkärna får nytt bostadskvarter

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter är med och förtätar med nya bostäder i Orminge centrum. Fastighetssverige berättar mer.


Balder är med och utvecklar Ektorp centrum i Nacka, ett område som varit föremål för förvandling i snart 20 års tid utan framsteg.

Tredje gången gillt för Balders Nacka-utveckling?

Bygg/Arkitektur Utvecklingsplanerna för Ektorp centrum i Nacka har nästan 20 år på nacken och har gått igenom en del vändor under åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu ska ut på samråd.


Peabs planer på att bygga bostäder där det för tillfälligt finns en detaljplan för en kulturarena ser ut att stoppas av Nacka kommun.

Vill ersätta planerad kulturarena med bostäder – får tummen ner

Bygg/Arkitektur Peabs nya planer i Nacka är inte lämpliga anser kommunen – Fastighetssverige berättar om förslaget som ser ut att stoppas.


Sats öppnar ny anläggning i Nacka Forum.

Sats öppnar i Nacka Forum

Uthyrning Under hösten öppnar gymkedjan Sats en anläggning i Unibail-Rodamco-Westfields Nacka Forum.


ALM Equitys projekt i Järla ska resultera i nästan 400 bostäder.

Stort ALM-projekt ska granskas på nytt

Bygg/Arkitektur ALM Equitys satsning i Nacka innehåller nära 400 bostäder samt ett höghus på 16 våningar. Nu ska projektet granskas på nytt efter ett stort antal ändringar framkommit under den första granskningen.


450 bostäder ska byggas i Henriksdal inom Nacka kommun.

Rejält bostadstillskott till expansiv kommun

Bygg/Arkitektur Cirka 450 bostäder ska markanvisas i projekt som är värt närmare en halv miljard för Nacka kommun. Fastighetssverige berättar mer.


Selvaag Bostad och Belatchew Arkitekter vinner markanvisningstävling i Nacka.

Selvaag och Belatchew vinner naturban markanvisningstävling i Nacka

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har tillsammans med Selvaag Bostad och Urbio vunnit Sveriges första naturbana markanvisningstävling, arrangerad av Nacka Kommun, med projektet Grønn.


Nina Morling.

Nina Morling blir ny exploateringschef i Nacka

Karriär Nina Morling är Nackas nya exploateringschef. Hon har lång erfarenhet av exploateringsfrågor och kommer senast från en tjänst som chef på exploateringsenheten för Västra Söderort för Stockholms stad.


Aros Bostad tecknar avtal med Moelven och startar nytt bostadsprojekt i Nacka.

Aros Bostad tecknar avtal med Moelven – startar nytt bostadsprojekt i Nacka

Bolag Aros Bostad har tecknat avtal avseende en totalentreprenad med Moelven och produktionsstartar därmed Ektorpsbacken i Nacka. Utvecklingsprojektet omfattar totalt 52 lägenheter i ett bostadshus, med stommar och fasader av trä.


Ebba Braheskolan på Kvarnholmen i Nacka.

Slättö köper skolfastighet för 590 miljoner

Transaktioner Slättö förvärvar nyproducerad skolfastighet i bästa läge på Kvarnholmen till ett värde om 590 miljoner kronor från Kvalitena.


Visionsbilder över kvarter 1 i Älta.

Detaljplan klar för 900 lägenheter i Älta

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för centrala Älta har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Wallenstam tillsammans med Nacka kommun kan sätta spaden i marken för nästan 900 nya bostäder, nya mötesplatser samt utökad service, restauranger och kulturutbud.


Titania vinner markanvisning för 178 bostäder i Nacka.

Titania vinner markanvisning för 178 bostäder i Nacka

Bygg/Arkitektur Titania har vunnit en markanvisning i Älta i Nacka om drygt 10 000 kvadratmeter ljus BTA. I markanvisningsområdet, Sydvästra Stensö, som ligger 500 meter från Älta centrum planeras för 178 nya bostäder fördelade på två huskroppar.


Centrala Nacka Stadspark med Discus i bakgrunden.

Nacka kommun startar Sveriges första naturbana markanvisningstävling

Bostäder Idag inleds Sveriges första naturbana markanvisningstävling. Nacka kommun söker nu efter en aktör som tillsammans med kommunen vill utveckla ett naturbant stadskvarter i ett attraktivt läge precis intill den framtida stadsparken, entrén till den nya tunnelbanan och gallerian Nacka Forum mitt i den framväxande stadsdelen Centrala Nacka.


Patia Omsorg har flyttat in i Sehlhalls nya fastighet i Nacka.

Sehlhall köper och tecknar nya hyresavtal

Bolag Sehlhall köper i Norrtälje av Credentia-koncernen och tecknar nya hyresavtal på flera orter.


Altura förvärvar anrik fastighet och tillskapar äldreboende i samarbete med Ersta diakoni.

Altura förvärvar anrik fastighet

Transaktioner Den långsiktiga fastighetsägaren och utvecklaren Altura förvärvade under 2020 en fastighet i Hästhagen, Nacka kommun, av den idéburna omsorgsaktören Ersta diakoni. Med stor hänsyn till platsens historia ska Altura nu förädla området genom att bland annat tillskapa ett modernt äldreboende med 60 lägenheter och gemensamhetsytor i nära dialog med hyresgästen Ersta diakoni samt återvitalisera områdets större villa. Dessutom ska vidare utveckling av området, som innefattar förskola och ett oexploaterat område inom fastigheten, utforskas.


Siv Malmgren.

John Mattson premiärköper i Nacka

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Sicklaön 37:46 i Nacka. Förvärvet är John Mattsons första i Nacka kommun.


Obos köper området som är inringat i gult.

Amasten säljer stort projekt i Nacka till Obos

Transaktioner Obos köper Brf-projektet Elverkshuset i Nacka med 300 lägenheter, 26 000 kvadratmeter ljus BTA.


Stefan Berg, vd för Torslanda Property Investment.

Torslanda köper i Nacka

Transaktioner Torslanda Property Investment har avtalat om förvärv av Nacka Sicklaön 145:16 från Serafim Fastigheter. Transaktionen genomförs som ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om 60 miljoner kronor. Förvärvet finansieras med befintlig likviditet.


Vy från väster över Skanskas bostadsprojekt.

Så blir Skanskas planer i centrala Nacka

Bygg/Arkitektur Lägre byggnader än i ursprungsplanerna när fastighetsjätten tar nästa steg för hundratals nya bostäder i kommunen. Fastighetssverige berättar mer.


Vy från Värmdövägen i nordväst. ”Fronten” är en byggnad med fem volymer med varierande takhöjd. ”Tornen” sticker upp på andra sidan av kvarterets gård.

Här är pampiga planerna för Nackas nya entré

Bygg/Arkitektur Kommunen vill att det byggs två nya höghus på över 30 våningar som kan utgöra den nya porten in till det framtida Nacka. Fastighetssverige berättar mer.