Image

Kvarnholmen öppnar upp 17 000 kvadratmeter kultur

Bygg/Arkitektur I sommar öppnar en helt ny arena för kultur, mat och underhållning. Nacka kommun och Kvarnholmen Utveckling tar byggarbetsplatsen till en ny nivå och under byggtiden fram till 2025 öppnar man upp lokaler och platser som annars skulle stå tomma och oanvända. Redan i sommar är det premiär för ett antal kultur-, mat-, och underhållningsverksamheter.
Publicerad den 5 Juni 2014
Kvarnholmen. Bild: Kvarnholmen Utveckling
Kvarnholmen.

Nu presenterades fyra av de verksamheter som redan är klara för Kvarnholmen under konstruktion. På ön Kvarnholmen i Nacka kommun är det full byggaktivitet, och här byggs cirka 3 000 bostäder fram till år 2025.

Sommaren 2014 är startskottet för Kvarnholmen under konstruktion, ett initiativ för att skapa en levande stadsdel för boende och besökare. Även under byggtiden.

- Vi vill göra Kvarnholmen levande och spännande för alla som bor här och som besöker ön, trots byggdamm och markarbeten, säger Nicklas Backfjärd, vd Kvarnholmen Utveckling.

Initiativet är tänkt att skapa en mångfald av människor och uttryck på ön. Redan i sommar kommer Nackabor, Stockholmare och turister att kunna besöka och njuta av ateljéer, verkstäder, ytor för samvaro och lek, boulebanor, mat och dryck, fester, uppträdanden, konserter, modevisningar och loppmarknader med mera.

- Nacka är en kommun som växer explosionsartat och vi vill att Nackabor och Stockholmare ska möta det som händer med nyfikenhet. Ska vi lyckas så måste vi vara nyskapande när vi bygger stad och det tycker jag att Kvarnholmen är ett väldigt bra exempel på, säger Klara Broryd-Palmberg, stadsbyggnadsstrateg, Nacka kommun.

Aktiviteter och verksamheter som inte är säsongs- och väderberoende kommer hålla öppet året runt och utomhusaktiviteter kommer hålla öppet under sommarsäsongen. För mer information om öppettider kontakta respektive verksamhet/arrangör.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stjärnkrögaren: Så kan restaurangstaden Göteborg blomstra ännu mer

Lokalmarknadsdagen Stjärnkrögaren Stefan Karlsson driver fem restauranger i Göteborg och är väl insatt i stadens växande restaurangliv. Under Lokalmarknadsdagen gav han sin syn på hur staden utvecklats på den kulinariska scenen, vilka koncept som fungerar och hur samarbetet med fastighetsägarna kan utvecklas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY