Image

Kungsleden hyr ut i Växjö

Uthyrning Landstinget i Kronoberg utökar sina lokaler i Kungsledens fastighet Dockan 9 i Växjö.
Publicerad den 20 Oktober 2014
Dockan 9 i Växjö. Bild: Kungsleden
Dockan 9 i Växjö.

Landstinget i Kronoberg hyr redan idag lokaler till en vårdcentral och BVC i fastigheten Dockan 9. Nu hyr de ytterligare en lokal på 877 kvadratmeter till barn- och ungdomshälsan under en tioårsperiod i ett så kallat grönt hyresavtal. Hyresavtalet är tioårigt.

Kungsleden ska bygga om en kontorslokal så att den anpassas för landstingets verksamhet och minskar påverkan på miljön, bland annat genom att installera Led-belysning i lokalen och förbättra värme- och elanvändningen.

- Det är mycket glädjande att landstinget vill expandera sin verksamhet i fastigheten genom att hyra fler lokaler av oss. Vi ser förstås detta som ett kvitto på att vi som hyresvärdar gör ett bra jobb, men även möjligheten att ytterligare förbättra fastigheten utifrån en nära dialog med våra duktiga och kunniga hyresgäster, säger Tobias Nilsson, fastighetsförvaltare på Kungsleden.

Fastigheten Dockan är välkänd i området och har ett av Växjös mest centrala lägen mittemot stadshuset och stadsbiblioteket med fem minuters promenad till centralstationen. Fastigheten, som stegvis genomgår en ombyggnation, huserar idag flera verksamheter inom offentlig och privat sektor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige