Image
Kungsleden säkrar hållbar finansiering.

Kungsleden säkrar hållbarhetslänkad finansiering

Bolag Kungsleden förlänger och utökar ett kreditlöfte på totalt 2,9 miljarder kronor hos Handelsbanken och kompletterar lånevillkoren med målsättningar avseende mångfald och klimat. Kreditlöftet är hållbarhetslänkat och beskrivs som Sveriges första med både ett mångfaldsmål och mål att reducera energianvändningen och CO2-utsläppen i bolagets fastigheter med minst 25 procent till 2025 jämfört med 2020.


Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås.

Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås

Uthyrning Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås. Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.


Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Kungsledens hyresintäkter fortsätter att stiga

Bolag Andra kvartalet blev ett starkt kvartal för Kungsleden och under första halvåret förbättrade bolagets sitt förvaltningsresultat med sex procent till 650 miljoner kronor, främst tack vare högre hyresintäkter.


Kungsleden bygger ny logistikanläggning åt AA Logistik på Finnslätten i Västerås.

Kungsleden bygger ny logistikanläggning på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal om 32 000 kvm med AA Logistik och ska bygga en ny logistikanläggning på Finnslätten i Västerås. Inflytt beräknas till sommaren 2024 och hyresavtalet löper under 15 år.


Kungsleden hyr ut 2 600 kvadratmeter till Ahlsell på Gärdet.

Kungsleden hyr ut på Gärdet

Uthyrning Kungsleden hyr ut 2 600 kvadratmeter till Ahlsell som öppnar en ny butik på Gärdet i Stockholm.


Ylva Sarby Westman, CFO Kungsleden.

Kungsleden säljer bostadsbyggrätter i Norrköping

Bostäder Kungsleden har tecknat avtal med till Reliwe AB om att avyttra en obebyggd del av fastigheten Norrköping Oxelbergen 1:2 som har planlagts för bostadsändamål. Priset uppgår till 16,6 miljoner kronor vilket motsvarar 4 100 kronor/kvadratmeter BTA och överstiger fastighetens bokförda värde med drygt tre miljoner kronor.


Patrick Heddini, Joakim Riström och Malin Evertsson.

Kungsleden stärker organisationen inom projektutveckling

Bolag Kungsleden rekryterar Patrick Heddini som ny projektchef i Stockholm och Joakim Riström som ny affärsutvecklare i Mälardalen. Båda tillträder sina tjänster efter sommaren och blir en viktig del i arbetet med projekt- och fastighetsutveckling. Samtidigt internrekryteras Malin Evertsson som ny projektledare i Mälardalen.


Finnslätten norr om Västerås centrum kan i framtiden blir ett högteknologiskt forsknings- och utvecklingsområde med plats för upp emot 40 000 arbetsplatser.

Kungsleden och Aroseken i samarbete för att utveckla bostäder på Finnslätten

Bostäder Kungsleden har tecknat avtal med Aroseken om att avyttra del av fastigheten Västerås Effekten 5 för framtida bostadsändamål. Målsättningen är att tillskapa drygt 15 000 kvadratmeter BTA bostäder och priset uppgår till 2 000 kronor/kvadratmeter BTA.


Biljana Pehrsson.

Biljana Pehrsson: Perfekt timing för en flytt av huvudkontoret

Bolag Kungsleden har nyss flyttat in i sitt nya huvudkontor The Rotterdam District i Värtahamnen. För Fastighetssverige berättar vd:n Biljana Pehrsson varför flytten ligger precis rätt i tiden och vad man mer hoppas uträtta under Värtahamnens utveckling.


Nu flyttar Kungsleden in i sitt nya huvudkontor i Värtahamnen.

Kungsleden flyttar in i nytt huvudkontor i Värtahamnen

Bolag Nu flyttar Kungsleden in i det nya huvudkontoret The Rotterdam District i Värtahamnen.
"Vi har skapat ett innovativt kontor med fokus på moderna arbetssätt och det ska bli spännande att följa hur Värtahamnen utvecklas till ett kreativt nav och attraktivt affärsdistrikt", säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.


Tina Lindh – affärsutvecklare och influencer.

Skönhet, mode, humor – och fastigheter

Bolag Tina Lindh om sina två karriärer – som affärsutvecklare på Kungsleden och framgångsrik influencer.


Kungsleden hyr ut till snabbväxande bolag i Högsbo.

Kungsleden hyr ut till snabbväxare

Uthyrning Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvadratmeter kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.


Prefabbolaget dubblar ytan hos Kungsleden.

Prefabbolaget dubblar upp hos Kungsleden i Västerås

Uthyrning Kungsleden hyr ut 5 236 kvadratmeter till Prefabbolaget i Kontaktledningen på Stenby i Västerås. Prefabbolaget sitter idag i Kungsledens lokaler på Finnslätten men har behov av att fördubbla ytan för att möta efterfrågan, och fortsätter nu att växa i Kungsledens bestånd. Kontraktet löper under 10 år.


Anders Lind, Charlotte Adlerton Gadd och Henrik Egnell förstärker Kungsleden inom affärsutveckling och förvaltning.

Kungsleden stärker affärsutveckling och förvaltning med nyrekryteringar

Bolag Kungsleden stärker affärsutveckling genom nyrekrytering av Anders Lind som ny affärsutvecklingschef för Stockholm och Charlotte Adlerton Gadd som affärsutvecklare i Göteborg. Samtidigt förstärker Kungsleden i Stockholm med Henrik Egnell som ny marknadsområdeschef.


Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Pehrsson om starka nettouthyrningssviten: “Ser lovande ut"

Bolag Berättar mer om arbetet som resulterat i tio raka kvartal med positiv nettouthyrning.


Biljana Pehrsson.

Kungsleden startar året starkt

Bolag Presenterar ökat förvaltningsresultat, positiv nettouthyrning och optimistisk syn på framtiden.


Jacob Karlssons K-Fastigheter köper av Ylva Sarby Westmans Kungsleden.

K-Fastigheter köper av Kungsleden i Barkarbystaden

Transaktioner K-Fastigheter köper byggrätter i Barkarbystaden av Kungsleden. K-Fastigheter planerar att bygga upp till cirka 400 hyresrätter på fastigheten.


Catenas Sofie Bennsten, Wihlborgs Arvid Liepe och Kungsledens Ylva Sarby Westman. I bakgrunden revisorsnestorn Ingemar Rindstig från EY.

Substansvärdesdjungeln – därför redovisar bolagen så olika

Ekonomi/Finansiering I en stor artikel i fredags gick vi igenom det faktum att de noterade bolagen redovisar substansvärde på flera olika sätt och att de lyfter fram helt olika värden.
De allra flesta lyfter fram ett värde som revisorsnestorn Ingemar Rindstig menar inte ger det mest rättvisande värdet.
Vi har varit i kontakt med alla Large Cap-bolagen för att reda ut varför det ser ut som det gör.


Finnslätten norr om Västerås centrum ska i framtiden blir ett högteknologiskt forsknings- och utvecklingsområde med plats för upp emot 40 000 arbetsplatser.

Planprogram godkänt för Kungsledens storsatsning i Västerås

Bygg/Arkitektur Planprogrammet som bygger på idéerna från Vision Finnslätten är nu godkänt i byggnadsnämnden i Västerås. Kungsleden startade tillsammans med ABB förarbetet med Vision Finnslätten 2018 och arbetet med att förverkliga bland annat tågstopp, internationell skola och campusområde pågår för fullt.


Biljana Pehrsson.

Moody's bedömer att Kungsledens nya finansiella policy är kreditpositiv

Ekonomi/Finansiering Kreditvärderingsinstitutet Moody's konstaterar i en kommentar att Kungsledens nya mål, att belåningsgraden långsiktigt inte ska överstiga 45 procent är kreditpositivt eftersom det indikerar bolagets intentioner att upprätthålla en låg belåning över tid.