Image

JSB påbörjar prestigeprojekt åt Bonum i Malmö

Bygg/Arkitektur JSB startar nu bygget av ett elva-våningshus i centrala Malmö åt Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboende.
Publicerad den 15 Januari 2016
JSB påbörjar nu bygget av ett elva-våningshus i kvarteret Kungsliljan i Malmö. Bild: JSB
JSB påbörjar nu bygget av ett elva-våningshus i kvarteret Kungsliljan i Malmö.

Byggnaden blir ett landmärke i kvarteret Kungsliljan, anpassat till de speciella förutsättningarna och läget i stadsmiljön. Huset kommer att ha 40 seniorlägenheter och på bottenvåningen gemensamma lokaler. Seniorboendet kommer också att bli funktionellt och bekvämt sammankopplat med en butikslänga och butikslokalerna på entrévåningen. Inflyttning kommer att ske under 2017.

– Helt klart ett prestigeprojekt, säger Robert Cardell, arbetschef på JSB Syd. Redan i dag har JSB och Riksbyggen goda erfarenheter av samarbete. JSB har uppfört 37 lägenheter i Malmö för Bonum och i Lund pågår byggandet av 24 lägenheter i Lund för Riksbyggen.

– Att Bonum åter valde JSB tror jag delvis beror på att vi tänker likartat, båda vill vara tydliga med att vi sätter människors behov i fokus för vad vi gör. Vi har en bra produkt och dialogen fungerar bra, säger Robert Cardell.

John Svensson Byggnadsfirma AB (JSB) med huvudkontor i Karlshamn verkar framförallt i södra Sverige inom entreprenader, byggservice och projektutveckling i egen regi. Företaget har cirka 250 anställda och en årsomsättning om cirka 1 300 miljoner kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY