Image
Petter Jurdell

Rikshem tecknar 10-årigt ramavtal med JSB

Bolag Rikshem tecknar ytterligare ett ramavtal som syftar till att utmana byggbranschen. Avtalet med byggföretaget JSB, ska bidra till att effektivisera och bygga tusentals hållbara bostäder runt om i landet fram till och med 2029.


JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn.

JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn

Bygg/Arkitektur JSB har tillsammans med Wingårdhs arkitekter och Svensk Bostadsutveckling AB vunnit en markanvisningstävling för nya bostäder i centrala Karlshamn. Totalt ska 48 nya lägenheter byggas intill Mieån.


JSB etablerar sig i Jönköpingsregionen.

JSB etablerar sig i Jönköpingsregionen

Bolag Under hösten påbörjar bygg- och projektutvecklaren JSB etableringen av ett nytt platskontor i Jönköping. Etableringen ligger som en del i JSB:s övergripande tillväxtstrategi.


Kilströmskaj, ett av SBU:s projekt där Wingårdhs stått för gestaltning och JSB för entreprenad.

Wingårdhs, JSB och SBU går samman i gemensamt bolag

Bolag Wingårdhs, JSB och SBU bildade i slutet av förra veckan SBU Framtid AB. Wingårdhs och JSB äger 67 procent av bolaget. Med förvärvet följer det helägda dotterföretaget Svensk Bostadsutveckling AB.


JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus.

JSB bygger 132 lägenheter för Järfällahus

Bygg/Arkitektur JSB har tecknat kontrakt med Järfällahus om byggnation av fastigheten Riddaren i centrala Jakobsberg. Projektet omfattar 132 hyresrätter, en förskola samt garage. Byggstart beräknas till mars 2018.


Överenskommelse mellan JSB och Sabo om trygghetsbostäder

Bygg/Arkitektur JSB är första entreprenör att träffa överenskommelse med Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (Sabo) inom nya konceptet Kombohus Trygg.


JSB och Bromöllahem bygger

Bygg/Arkitektur Bromöllahem och entreprenören JSB bygger 52 hyreslägenheter vid Ivösjön i Bromölla.


Malmö Saluhall.

Malmö Saluhall nominerad till Årets Bygge

Bygg/Arkitektur Snart öppnar Malmö Saluhall efter upprustning och tillbyggnad av det kulturminnesskyddade godsmagasinet. Projektet är nominerat till Årets Bygge 2017 och JSB är entreprenör.


JSB bygger parkering i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu börjar JSB bygget av ett parkeringsgarage på våningen över Ica Maxis varuhus i Västra Hamnen i Malmö. Beställare är Skandia Fastigheter.


JSB bygger om lasarettet i Växjö

Bygg/Arkitektur Ombyggnad har börjat av Centrallasarettet i Växjö. Generalentreprenör är JSB.


JSB bygger Trygga Boendet i Älmhult

Bostäder JSB bygger Trygga Boendet åt Älmhultsbostäder i ett helt nytt bostadsområde i Älmhult. Totalt handlar det om 64 hyreslägenheter.


JSB påbörjar prestigeprojekt åt Bonum i Malmö

Bygg/Arkitektur JSB startar nu bygget av ett elva-våningshus i centrala Malmö åt Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboende.


JSB renoverar miljonprogramshus i Vellinge

Bygg/Arkitektur I oktober startade JSB ett yttre renoveringsarbete av sex tvåvåningshus byggda på 1970-talet – en investering i såväl hållbarhet som områdets attraktivitet. JSB utför arbetet åt Vellingebostäder.


JSB bygger Trygga Boendet i Umeå

Bostäder Med Trygga Boendet genomför JSB det största projektet i Sverige inom Sabo Kombohus. Beställare är det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå.


JSB växer och anställer

Bolag JSB är en byggentreprenör i tillväxt. Prognosen för 2015 inräknat handlar det om cirka fördubbling av omsättningen sett över en femårsperiod. JSB har nyligen anställt flera projektledare, platschefer och arbetsledare och rekryteringen fortsätter.


JSB bygger bostäder åt Uppsalahem

Bostäder JSB:s Trygga Boendet utvecklar Stenhagen i Uppsala och uppför elva tvåvåningshus med totalt 88 hyresrätter.


Bostaden i Umeå bygger kombohus – enskilt största projektet i Sverige

Bygg/Arkitektur I området Böleäng i Umeå där det kommunala bostadsbolaget Bostaden sedan tidigare beslutat att riva ett kvarter med cirka 70 lägenheter, står det nu klart att man ska bygga nio kombohus. Totalt blir det cirka 180 nya lägenheter och byggstarten beräknas till årsskiftet 2015/2016.