Image

Fullt uthyrt i Viskaholm

Uthyrning Med Nordea som ny hyresgäst i Viskaholm – Borås Wäfveris gamla huvudkontor – är de nyrenoverade lokalerna nu fullt uthyrda.
Publicerad den 10 December 2018
Annons
Image
Viskaholm Bild: Riksbyggen
Viskaholm

Tillsammans med de tidigare presenterade hyresgästerna Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab, Bengt Dahlgren, Tengbom och Adwise Media kommer kontorsfastigheten samla en rad olika verksamheter.

– Vi är jätteglada att få Nordea som hyresgäster, och att våra lokaler nu är fullt uthyrda. Intresset har varit stort, klart över förväntan, säger Thomas Pettersson, uthyrningsansvarig på Fastighets AB Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder i Borås.

Den välvda byggnaden Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer en del av Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för textilindustrin i Viskaholm.

Efter drygt 150 år med väveriverksamhet har ägarna Riksbyggen och AB Bostäder gjort om en av Borås mest kända fastigheter till modern kontorsverksamhet. Kvar finns en historisk touch.

– Renoveringen har varit varsam för att behålla stil och karaktär på den anrika fastigheten.

Samtidigt har fokus varit att skapa en modern och flexibel kontorsmiljö för att kunna möta dagens krav på funktionella lokaler.

– Nordea kommer sitta mitt i fastigheten med fantastisk utsikt över staden och Viskan. Precis som för tidigare hyresgäster börjar vi med en hyresgästanpassning, där Nordea har anlitat en inredningsarkitekt för att sätta sin prägel på lokalerna, säger Thomas Pettersson.

Den första flytten till Väveribolagets gamla lokaler skedde i augusti 2018 när Riksbyggen flyttade in. Lokalen ligger i det området som omformas under namnet Västerbro. Här planeras det för bostäder och kontor med ett stenkast till stadskärnan och grönska.

– Samtidigt som fastigheten Viskaholm förbereds för dessa verksamheter diskuteras visionen för hela området Västerbro vidare, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY