Image
Croisette förmedlar lokal i Borås.

Mäklarhuset flyttar in hos Serneke

Uthyrning Mäklarhuset hyr 359 kvadratmeter kontor i det nybyggda kvarteret Björnflokan i Borås av Serneke. Croisette har förmedlat lokalen.


Två män döms för penningtvättsbrott.

Domen om tvättade pengar i lägenhetsköp – ville köpa i Karlatornet

Juridik Igår kom domen i ett mål som behandlats av Borås Tingsrätt. Ett stort åtal där gärningsmännen bland annat åtalades för grovt narkotikabrott, så väl som penningtvätt. Mest spektakulärt är kanske att de hade planer på att använda pengarna från försäljningen av en renoverad lägenhet till att köpa en trerummare i Karlatornet för 7,2 miljoner.


Fortinova tillträder 92 nyproducerade hyresrätter med investeringsstöd i Borås.

Fortinova tillträder 92 nyproducerade hyresrätter med investeringsstöd i Borås

Bostäder Fortinova har tillträtt fastigheten Borås Fristads Prästgård 1:144 i Fristad, en mil norr om Borås.


Narcissus 5, Borås.

Castellum säljer i centrala Borås

Transaktioner Castellum säljer en av Borås mest attraktiva centrumfastigheter.


Ishallen som Wästbygg ska uppföra i Borås

Wästbygg Gruppen vinner upphandling om ny ishall i Borås

Bygg/Arkitektur Under våren påbörjar Wästbygg byggandet av en ny ishall i Borås. Beställare är Borås Stad och ordervärdet uppgår till 107 miljoner kronor.


CA Fastigheter köper mark i Borås.

CA Fastigheter förvärvar mark i Borås

Transaktioner CA Fastigheter genomför ett förvärv av fastigheten Hevea 6 i Nordskogen, Borås. Fastigheten innefattar cirka 100 000 kvadratmeter markareal. Tillsammans med CA Fastigheters befintliga fastighet Hevea 4, som ligger bredvid, omfattar dessa två fastigheter cirka 190 000 kvadratmeter markareal.


Croisette säljrådgivare åt Castellum i Borås.

Cernera köper av Castellum

Transaktioner Cernera har ingått avtal om förvärv av fastigheten Borås Raklinjen 2 . Fastigheten innehåller lager-, industri- samt kontorslokaler och är lokaliserad i Brämhult med fördelaktigt läge intill riksväg 40.


Pulsen Fastigheter, med vd Christer Södeliden, ska utveckla Pulsen-området i centrala Borås.

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Anna Mattsson, Annette Persson Carlsson, Kerstin Hermansson, Ove Lillestöl och Ulf Olsson möts i ett samtal om Borås framtid på Branschens mötesplats i Borås nu på onsdag. Anmälan stänger i dag fredag!

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Tung panel om stadens framtid – anmälan stänger idag

Fastighetsmarknadsdagen Borås Nu på onsdag den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en namnkunnig panel som diskuterar framtiden för staden Borås. Anmälan stänger i dag – säkra din plats nu!


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastigheter, intervjuas om framtidsplanerna i Borås på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Södeliden om Pulsens framtidsplaner

Fastighetsmarknadsdagen Borås Om exakt en vecka, onsdag den 5 oktober, arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen möter vi det lokala storbolaget Pulsen Fastigheters vd Christer Södeliden i en intervju om karriären och Borås-planerna.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Fredrik Jagersjö Rosell, vd för logistikjätten Panattoni i Sverige, möter du i en intervju på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Panattonis vd om planerna i Borås

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen möter vi logistikgiganten Panattonis svenska vd, Fredrik Jagersjö Rosell, i en intervju om planerna i Sverige i allmänhet och Borås i synnerhet.


Pallashuset.

Normal flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Danska Normal öppnat i Cerneras och Järngrindens fastighet Pallashuset i Borås.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Adam Ekdahl, Eva Öhlund och Fredrik Nygren utgör panelen som diskuterar framtiden för Borås som fastighetsstad på Branschens mötesplats i Borås den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås – framtidsutsikterna för fastighetsstaden Borås

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en kunnig panel som analyserar framtidsutsikterna för fastighetsstaden Borås samt går igenom läget för marknadens alla segment.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Henrik Roderhult, Luis Gemzell och Ulrika Carlsson.

Fastighetsmarknadsdagen Borås – koll på läget i en orolig omvärld

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Dagen inleds med en trio tunga analyser som ger dig full koll på det makroekonomiska läget såväl som på läget i marknadens alla segment.


Det Digitala Distriktet.

Så här kan Borås nya digitala distrikt se ut

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för utvecklingen av Pulsenområdet i Borås tar nu nästa steg. Nu har Pulsen Fastigheter tillsammans med samarbetspartners tagit fram en visualisering av möjligheterna i det som kommer kallas det Digitala Distriktet. Med digital teknik i form av både film och virtual reality, VR, visas nu hur området kan se ut om bara några år.


Peeter Kinnunen.

Corem säljer för 200 miljoner i Västsverige

Transaktioner Corem säljer fastigheter i Borås, Lerum och Göteborg för 200 miljoner kronor till Bolix Fastigheter.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB säljer för halv miljard i tre städer

Transaktioner SBB säljer fastigheten Höder 7 i Umeå för 300 miljoner kronor och säljer även fastigheter i Borås och Kalmar till sammanlagt överenskommet fastighetsvärde om 233 miljoner kronor.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 55 miljoner till Järngrinden

Transaktioner SBB säljer en utvecklingsfastighet.


Nordic PM får utökat uppdrag i Borås.

Nordic PM får utökat förtroende från norsk aktör

Bolag Nytt förvaltningsavtal tecknas mellan Nordic PM och Vatne Capital – därmed utökas Nordic PM:s uppdrag i Borås.


Pulsen Fastigheter, med vd Christer Södeliden, ska utveckla Pulsen-området i centrala Borås.

Säljer 20 000 kvadratmeter – satsar på att höja Pulsen i Borås

Bolag När Pulsen startades i Borås 1964 var det ett av Sveriges första IT-bolag. I dag är Pulsen en bred koncern, med grundarfamiljen som ägare, och fortfarande med fokus på IT – men också på samhällsutveckling i Borås. Christer Södeliden, vd för Pulsen Fastigheter, berättar här om den dagsaktuella försäljningen av 21 000 kvadratmeter, synen på Stockholmsmarknaden och bolagets första stora nybyggnadsprojekt i centrala Borås – där det kan bli aktuellt att ta in partners framöver.