Image

Epicenter växer i Mood-kvarteret

Uthyrning AMF Fastigheter och Epicenter öppnar sitt andra och dubbelt så stora innovationshus på Malmskillnadsgatan 44. Bland de första att flytta in är Google for Entrepreneurs, deras första satsning i Sverige och Norden.
Publicerad den 10 November 2015
Annons
Image

Allt sedan lanseringen av det första innovationshuset i Urban Escape-kvarteret har AMF Fastigheter, tillsammans med Epicenter, märkt en stor efterfrågan på centrala platser som uppmuntrar till innovation, kreativitet och samarbete. När Epicenter växte ur sina lokaler på mindre än tolv månader och företag fortfarande stod på kö togs beslutet att expandera. Under våren 2016 är Epicenters andra innovationshus i kvarteret Mood Stockholm klart för inflyttning.

– Epicenters utveckling har varit bättre än vi hoppats på. Att vi nu öppnar ett andra innovationshus i Mood-kvarteret är ett kvitto på den efterfrågan av nyskapande platser i citylägen som finns bland både digitala tillväxtföretag och innovationsdrivna storföretag, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

Bland de första nya företagen att flytta in är Fishbrain, ett nischat socialt medienätverk inriktat på fiske och Resolution Games som utvecklar vitural reality baserade spel. Dessutom kommer Google for Entrepreneurs, ett världsomspännande initiativ, att etablera sig i det nya innovationshuset. Google for Entrepreneurs är ett mentorsprogram som syftar till att inspirera nystartade bolag. Bolagen får tillgång till Epicenters lokaler och stöd samt coaching från Google.

– Epicenters idé om att skapa en hub för digital innovation där medlemmar kan utbyta kunskap, inspireras och utvecklas har gett resultat. Både mindre snabbväxande bolag såväl som etablerade storföretag, tillsammans med vår nya partner Google for Entrepreneurs, väljer att bli medlemmar i Epicenter. Det är ett tecken på att vi möter och driver framtidens företagande, säger Patrick Mesterton, vd på Epicenter.

De två innovationshusen är en del av AMF Fastigheters långsiktiga arbete att vitalisera Stockholm city genom att förvandla flera kvarter och uppmuntra till nya samarbeten. Epicenter är utvecklat av AMF Fastigheter i samarbete med kunskaps- och eventbolaget SIME samt entreprenör- och innovationskonsulterna Result.


Fakta Epicenter Urban Escape

• Epicenter har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB och är en del av Urban Escape Stockholm.
• Besöksadress: Malmskillnadsgatan 32.
• Yta: cirka 5000 m2.
• Innehåll: Lounger, mötesrum, co-working ytor, studios för projektgrupper, innovationslabb, utställningslokaler, eventytor, café/restaurang i kombination med moderna flexibla kontor.
• Affärsmodell: Medlemskapsbaserad.
• Öppnades för medlemmar januari 2015.
• Exempel på medlemmar: Splay, Tic-Tail, Urb-it, StarStable, SEB, TeliaSonera, IBM, Microsoft

Fakta Epicenter Mood-kvarteren

• Epicenter har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB och ligger i Mood-kvarteren
• Besöksadress: Malmskillnadsgatan 44
• Yta: cirka 11 000 m2.
• Innehåll: Lounge, mötesrum, co-working ytor, studios för projektgrupper, innovationslabb, utställningslokaler, eventytor, café/restaurang i kombination med moderna flexibla kontor.
• Affärsmodell: Medlemskapsbaserad.
• Öppet för medlemmar Q2 2016, försäljning av ytor är redan påbörjad
• Exempel på medlemmar: Fishbrain och Resolution Games

Fakta Google for Entrepreneurs

• Epicenter har blivit utvald till Google for Entrepreneurs (GFE-partner) samarbetspartner i Stockholm för att inspirera och utveckla entreprenörskap.
• Epicenter blir Google for Entrepreneurs första partner i Sverige och Norden.
• Inom ramen för Google for Entrepreneurs handplockas lovande start-ups till olika mentorskapsprogram. Här får de tillgång till Epicenters faciliteter samt stöd och coaching från Google for Entrepreneurs.

Fakta Fishbrain

Fishbrain är en del av nischat socialt medienätverk inriktat på fiske. Grundare och VD är Johan Attby. Fishbrain är idag ca 20 personer. Fishbrain har stort fokus på USA där de flesta medlemmar finns.

Fakta Resolution Games

Resolution Games utvecklar spel för VR (vitural reality baserade spel). Resolution Games är idag ca 20 personer. Bolaget startades av Tommy Palm, initiativtagare till bland annat Candy Crush Saga på King, och Måns Ullerstam, utvecklare av mobilspel och tidigare chef på Rebtel.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY