AMF säljer Swecohuset för 1,7 miljarder

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Trängkåren 6, även känd som Swecohuset, till Areim Fond III. 


Fältöversten växer med nytt restaurangstråk

Uthyrning 2018 kommer familjen Vissani att flytta in i Fältöverstens kommande restaurangstråk längs Erik Dahlbergsallén och Valhallavägen.


Kindred Group expanderar i Urban Escape

Uthyrning Speloperatören Kindred Group expanderar sin verksamhet i Stockholm genom att flytta in i AMF:s projekt Urban Escape på Regeringsgatan.


In 3 Prenör bygger för AMF

Bygg/Arkitektur In 3 Prenör har fått i uppdrag av AMF Fastigheter att bygga om två kvarter på Södermalm i Stockholm. Projektet genomförs i samverkan och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter.


AMF Fastigheter utvecklar historiska kvarter på Södermalm

Bolag AMF Fastigheter utvecklar 23 000 kvadratmeter till arbetsplatser.


Svenssons i Lammhult öppnar i Mood

Uthyrning I början av 2018 öppnar Svenssons i Lammhult sina dörrar till en ny butik i Mood Stockholm. I den nya butiken kommer även Svenssons inredningstjänst Studio Svensson ha en framskjuten placering. 


AMF Fastigheter nytecknar 9 000 kvadratmeter i Marievik

Uthyrning Under 2017 har AMF Fastigheter hyrt ut och omförhandlat totalt 9 000 kvadratmeter till fyra hyresgäster i Marievik. Nya hyresgäster är Sortera Group och XLN Audio. UC och Heidelberg Cement har utökat sina kontorsareor och förlängt sina kontrakt.


Det lockade Rune från MoS till Mood

Karriär För Fastighetssverige berättar Lena Rune vad som lockar med nya jobbet hos AMF Fastigheter och vad som skiljer mellan att jobba med Mood-kvarteret och jätten i Solna.


MoS-chef går till AMF

Karriär Lena Rune, tidigare centrumchef på Mall of Scandinavia, går över till AMF Fastigheter där hon bland annat ska utveckla Mood-kvarteret.


SEB öppnar nytt i Mood-kvarteret

Uthyrning Mood-kvarteret i Stockholm utvecklas av AMF Fastigheter där SEB nu etablerar sig i nya lokaler på 1 200 kvadratmeter.


H&M hyr 20 000 kvadratmeter i Marievik

Uthyrning H&M fortsätter att satsa på Marievik i Liljeholmen, och har förlängt sitt hyreskontrakt med AMF Fastigheter för fastigheten Marievik 19 fram till 2026.


Ikea öppnar kökspop-up i Mood

Uthyrning Ikea öppnar en pop up-butik för kök i AMF Fastigheters Mood Stockholm.


Ny uthyrning i Urban Escape

Uthyrning Netlight blir nästa hyresgäst att flytta in i Urban Escape-kvarteret. De flyttar in på plan elva och tar cirka 3 500 kvadratmeter i det nya huset i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. Totalt är nu 80 procent av Urban Escape-kvarteret uthyrt. Netlight flyttar in i mars 2019 när hela kvarteret står klart. 


World of Toys öppnar i Västermalmsgallerian

Uthyrning Den 1 april öppnar leksaksbutiken World of Toys i Västermalmsgallerian.


AMF utvecklar femårsfirande Mood

Bygg/Arkitektur Mood Stockholm firar fem år – då väljer fastighetsägaren AMF Fastigheter att under 2017 utveckla kvarteret runtom till en urban mötesplats. Det sker genom en terrassering och nya restauranger högre upp på Jakobsbergsgatan samt ett förbättrat utbud och utveckling av huset på andra sidan Regeringsgatan.


AMF Fastigheter satsar på solenergi

Energi/miljö AMF Fastigheter har installerat solceller i åtta fastigheter som ett led i en satsning på förnyelsebar energi. Energin från solcellerna kommer bland annat att driva hissar och belysning.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering
Patrick Mesterton och Mats Hederos berättar om det digitala tillväxtcentret Epicenter i Stockholm.

Inspiration: Framtidskontoret Epicenter

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Med flexibla digitala lösningar räcker det med en personalstyrka på tio personer för att hantera de 3 000 personer som har det digitala tillväxtcentret Epicenter i Stockholm som sin arbetsplats. Hur går det till och hur kan det utvecklas? Vd Patrick Mesterton och Mats Hederos, vd för fastighetsägaren AMF Fastigheter, berättar.


Skanska får Urban Escape-uppdrag

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga ett nytt hus för handel och kontorsverksamhet i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det första kvartalet 2017.


”Tuffare utmaning än någonsin tidigare”

Bolag Veteranen Mats Hederos om branschens tuffaste utmaningar, AMF Fastigheters år, den nya organisationen och faran med framgång: ”Risk att öronen krymper något”.


EQT flyttar in i Urban Escape-kvarteret

Uthyrning AMF Fastigheter tecknar avtal med EQT som sin första hyresgäst i det nya huset som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. EQT flyttar in i de två högst belägna våningarna av den nya fastigheten som utgör porten till kvarteret Urban Escape Stockholm.