Image

Epicenter blir hemvist för Singularity University

Uthyrning Den teknikvisionära utbildningsinstitutionen Singularity University gör Epicenter Stockholm till sin hemvist i Sverige.
Publicerad den 11 April 2016

Från och med våren 2016 är Epicenter värd för Singularity U Stockholm Salons, som är en serie av talarkvällar med talare från SU:s fakultet och alumninätverk.

I fredags arrangerades den första salongen, på ämnet The Synthetic Biology Revolution med bland annat Luís Gustavo, ängelinvesterare, serieentreprenör och grundare av Arcturus Biocloud “Genetic Engineering as a Service” (USA), och Niclas Nilsson, PhD, Head of Open Innovation på LEO Pharma A/S (DK).

Singularity U Stockholm Salons arrangeras i samarbete med Deloitte och Samsung.
Patrick Mesterton, vd på Epicenter säger i en kommentar:

– Epicenter är den givna hemvisten för SU – vi arbetar för att återskapa de visioner som Singularity University representerar här på Epicenter. Men detta är bara början. Vi ser fram emot ett utvecklat och fördjupat samarbete framöver.

Lara Stein, Managing Director Global Development vid Singularity University säger:

– Epicenter är ett regionalt center för teknikinnovation och påverkan. Epicenters styrkor kring att möjliggöra och accelerera lokal innovation är helt i linje med Singularity Universitys värderingar. Vi är glada över att se Singularity U Stockholm Salons dra igång, och vi hoppas att detta är det första av fler initiativ där vi kan samarbeta med Epicenter när vi gör Singularity University globalt.

Elin Wallberg, Corporate Citizenship Officer, Samsung Electronics Nordic säger:

– Samsung är stolta över samarbetet med Singularity University och Epicenter, som vi hoppas ska växa de närmaste åren. Vi delar visionen av tekniken som möjliggörare för att lösa de globala utmaningarna vi står inför, oavsett om det är miljö, hälso- och sjukvård eller utbildning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige