Image
Codesign får uppdrag i Epicenter.
Codesign får uppdrag i Epicenter. Bild: Codesign

Codesign får uppdrag i Epicenter

Bygg/Arkitektur Epicenter invigdes i januari 2015 och är det första projektet inom Urban Escape, AMF Fastigheters stora satsning på kvarteret runt Gallerian, som ska stå klart 2018. Det moderna kontorshotellet huserar på fyra våningar och 4 000 kvadratmeter. Codesigns uppdrag omfattade både arkitektprojektering och inredningsprojektering och är pågående. Målet är att skapa framtidens kontorshotell.
Publicerad den 30 Mars 2015

– Det faktum att Epicenter testar ett koncept för att sedan växla upp verksamheten i större skala skapar en enorm frihet, både för oss som arkitekter men också för medarbetarna som sitter på Epicenter. Vi har kunnat gå hårt åt på väggar, golv och tak och det frigör en kreativ energi hos den som vistas i lokalen, säger Linda Fredén, arkitekt på Codesign.

Epicenters kontor präglas av en ”ruff känsla”, materialen är grova och många möbler är specialritade för det moderna kontorshotellets behov. Här finns ”holkar på hjul” som kan flyttas runt i lokalen likt mobila mötesrum, projektorbord och möblemang som även de kan flyttas och formas på olika vis, allt för att möta det stora behovet av flexibilitet.

– Grundtanken med Epicenter är att vara den naturliga platsen för snabbväxande företag i samspel med innovationsinriktade storföretag. De kräver en lokal med hög flexibilitet vilket Codesign lyckats skapa, säger Patrick Mesterton, vd Result och grundare av Epicenter.

– Man kan se det nuvarande kontoret som en labbmiljö där vi testar olika lösningar och om två år växlar vi upp verksamheten baserat på vad som funkat bra och vad som behöver utvecklas vidare, säger Jacob Holst, Inredningsarkitekt på Codesign.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY