Image

Codesign skapar arkitektonisk inspirationsutställning på Formex

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoret Codesign har fått uppdraget att gestalta höstens tema Nordic Essence i en utställning på inrednings- och presentmässan Formex. Konceptet tar avstamp i de nordiska ländernas hantverkstraditioner, livsstilar och arkitektur och går under arbetsnamnet Huskatten.
Publicerad den 12 Maj 2015
Codesign skapar en inspirationsutställning på inrednings- och presentmässan Formex. Bild: Codesign
Codesign skapar en inspirationsutställning på inrednings- och presentmässan Formex.

– Nordic Essence handlar om en helhet där allt hänger ihop, från husfasader till bruksföremål och inredningsdetaljer. Därför kändes det naturligt och inspirerande att få samarbeta med arkitektkontoret Codesign för att tolka höstens tema. Vi ser fram mot att ser fram mot att se hur de kan tolka temat och inspirera våra besökare utifrån ett arkitektoniskt perspektiv säger Christina Olsson, projektchef för Formex.
Utställningen vrider och vänder på vad som är nordiskt idag. Vilka influenser från andra länder har vi anammat och anser vara ”våra” idag?

– God arkitektur handlar om och att känna sig inkluderad och det är något vi tar fasta på i alla projekt vi gör, inte minst när det gäller Huskatten. Vårt arbete här handlar om att skapa en ny relation mellan hantverkstradition, konst och utställning, berättar Sanna Gebeyehu, konceptutvecklare på Codesign.

Den traditionella halmbocken i Gävle spelar en stor roll i Codesigns tolkning av temat Nordic Essence, både som en del av ett traditionellt nordiskt hem, men framförallt som inspiration. Gävlebockens konstruktion och dess beståndsdel, halm, har en stor betydelse för årets projekt.

– Halm kan ses som ett bortglömt byggmaterial som tidigare användes flitigt. Det är också ett material som binder samman de nordiska länderna, menar Sanna Gebeyehu.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige