Kindred Group expanderar i Urban Escape

Uthyrning Speloperatören Kindred Group expanderar sin verksamhet i Stockholm genom att flytta in i AMF:s projekt Urban Escape på Regeringsgatan.


Ny uthyrning i Urban Escape

Uthyrning Netlight blir nästa hyresgäst att flytta in i Urban Escape-kvarteret. De flyttar in på plan elva och tar cirka 3 500 kvadratmeter i det nya huset i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. Totalt är nu 80 procent av Urban Escape-kvarteret uthyrt. Netlight flyttar in i mars 2019 när hela kvarteret står klart. 


Stenugnsbageri öppnar i Gallerian

Uthyrning Stenugnsbageriet Fabrique flyttar in i Gallerian i Stockholm. 


Skanska får Urban Escape-uppdrag

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga ett nytt hus för handel och kontorsverksamhet i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det första kvartalet 2017.


”Tuffare utmaning än någonsin tidigare”

Bolag Veteranen Mats Hederos om branschens tuffaste utmaningar, AMF Fastigheters år, den nya organisationen och faran med framgång: ”Risk att öronen krymper något”.


Liljevalchs Vårsalong flyttar till city

Uthyrning Liljevalchs Vårsalong får ett nytt hem 2016. Publikfavoriten flyttar till Stockholms city, introducerar utomhuskonst och blir en del av det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms city på över 30 år. Allt i ett samarbete med AMF Fastigheter.


AMF förstärker Urban Escape-organisationen

Bolag AMF Fastigheter förstärker organisationen kring Urban Escape-projektet, med en före detta Sverige-vd för ett av de stora konsulthusen.

Skanska får Urban Escape-uppdrag

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med AMF Fastigheter om renovering och ombyggnad av fastigheten som bland annat inhyser Gallerian i Stockholm. Uppdraget är värt cirka 600 miljoner kronor.


Codesign får uppdrag i Epicenter.

Codesign får uppdrag i Epicenter

Bygg/Arkitektur Epicenter invigdes i januari 2015 och är det första projektet inom Urban Escape, AMF Fastigheters stora satsning på kvarteret runt Gallerian, som ska stå klart 2018. Det moderna kontorshotellet huserar på fyra våningar och 4 000 kvadratmeter. Codesigns uppdrag omfattade både arkitektprojektering och inredningsprojektering och är pågående. Målet är att skapa framtidens kontorshotell.


Den danska arkitektbyrån Lundgaard & Tranberg vinner uppdraget för Trollhättan 30.

Dansk arkitekt vinnare av Urban Escape-byggnad

Bygg/Arkitektur Nu har det vinnande förslaget för Urban Escape-fastigheten Trollhättan 30 i centrala Stockholm presenterats.