Image

Microsoft hyr 3 000 kvadratmeter i Urban Escape

Uthyrning AMF Fastigheter har lyckats attrahera Microsoft, ett av världens mest framgångsrika techföretag, till sitt nya kvarter Urban Escape beläget mitt i Stockholm city. I de nya kontorslokalerna på 3 000 kvadratmeter kommer samtliga 600 medarbetare rymmas.
Publicerad den 7 September 2018
Niklas Haglund, Joacim Damgard och Mats Hederos. Bild: Mats Högberg
Niklas Haglund, Joacim Damgard och Mats Hederos. Urban Escape. Bild: AMF Fastigheter
Urban Escape.

Ett avtal har tecknats med Microsoft avseende 3 000 kvadratmeter kontorsyta i den nybyggda fastigheten vid Regeringsgatan/Hamngatan. Fastigheten kommer när allt står färdig att husera flera välkända företag, bland andra grannarna Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektet gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

Visionen för AMF Fastigheter är att skapa stadsrum där människor vill vara och på platsen Urban Escape infrias detta. Hyresgästerna bidrar till samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Stadsutvecklingen inom området fortgår och AMF Fastigheter vill kontinuerligt driva utvecklingen för framtidens innovativa kontor- och handelsytor i medskapande med sina hyresgäster.

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra "öppna visningar" på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd för Microsoft.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige