Image

EQT flyttar in i Urban Escape-kvarteret

Uthyrning AMF Fastigheter tecknar avtal med EQT som sin första hyresgäst i det nya huset som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan. EQT flyttar in i de två högst belägna våningarna av den nya fastigheten som utgör porten till kvarteret Urban Escape Stockholm.
Publicerad den 23 December 2016

Alternative investment-bolaget EQT flyttar från Blasieholmen till det nya huset som nu byggs som en del av det nya Urban Escape-kvarteret i centrala Stockholm. Avtalet avser tio år och EQT flyttar in på de två översta planen i fastigheten. Det nya kontoret innebär en storslagen utsikt med egna terrasser och pulsen från Stockholms nya citykvarter.

– Vi såg potentialen i läget men även i de hållbara lösningarna som Urban Escape Stockholm erbjuder. Det centrala läget och de kreativa och innovativa elementen i kvarteret ökar vår tillgänglighet, säger Patrik Burnäs, administrativ chef på EQT i Stockholm.

Det råder högtryck i kvarteret. Projektet har nått halvtid och samtidigt som ombyggnationen pågår för fullt så invigs i mars 2017 de två hotellen At Six och Hobo på Brunkebergstorg. Just nu pågår rivning av den nuvarande fastigheten i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan som efter årsskiftet når markplan. I januari börjar det nya huset byggas upp. EQT flyttar in under våren 2019 i samband med att huset är färdigbyggt och hela kvarteret väntas stå klart.

– Vi är mycket stolta och glada att teckna avtal med EQT – ett av Europas ledande alternative investment-bolag. Det är otroligt spännande att vi redan nu börjar se mixen av företag och människor i kvarteret. Det nya huset med sin inbjudande och dynamiska arkitektur är en avgörande pusselbit i kvarteret och bidrar till ett mer levande city. Huset och hyresgästerna kommer vara med och lyfta hela Stockholm city, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

EQT startades 1994 i Sverige och har cirka 450 anställda och kontor i Europa, Asien och Nordamerika. EQT investerar i företag världen över med strategin att skapa stabil och hållbar tillväxt.

Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Kvarteret består av fem hus, fyra gator, två torg, hotell och en galleria mitt i city.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige