Image

De rustar upp Stockholms stadsbibliotek

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor, barnkulturdesigner Annika Nilsson från Unik Fabrik och In Praise of Shadows Arkitektur har gemensamt tilldelats inredningsuppdraget i samband med upprustningen och utvecklingen av Stockholms Stadsbibliotek.
Publicerad den 4 Oktober 2016
Stockholms stadsbibliotek. Bild: Nyréns
Stockholms stadsbibliotek.

– Det här är det mest fantastiska jobb man som arkitekt kan få. Stockholms Stadsbibliotek är en av Stockholms mest värdefulla, attraktiva och populära byggnader historiskt sett, det är med glädje vi engagerar oss i ett projekt med en så tung kulturell och demokratisk kontext, säger Eva Nyberg, uppdragsansvarig inredningsarkitekt.

Huset, som ligger i hörnet Sveavägen och Odengatan, ritades av Gunnar Asplund och stod färdigt 1928. Stockholms stad planerar nu för en upprustning och utveckling av Stadsbiblioteket.

Verksamheten som riktar sig till barn kommer i det upprustade huset att bli dubbelt så stor som det nuvarande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Huvudkontor i het regionstad ut på marknaden

Transaktioner 4 400 kvadratmeter kontor i het regionstad kommer ut på marknaden. Jakob Eriksson på berättar hur intresset ser ut för fastigheten, hyresgästen och staden inför den stundande försäljningen av Sparbanken Rekarnes kontor i Eskilstuna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY