Image

Brabo bygger bostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Brabo bygger 150 hälsosamma bostadsrätter i Aspudden och Flemingsberg.
Publicerad den 18 Februari 2015
Brabo bygger bostadsrätter i Aspudden och Flemingsberg. Bilden visar visionen för Hälsovägen i Flemingsberg. Bild: Brabo
Brabo bygger bostadsrätter i Aspudden och Flemingsberg. Bilden visar visionen för Hälsovägen i Flemingsberg.

Efter en markanvisningstävling i Huddinge och anvisning från Stockholms Stad står det klart att Brabo ska bygga cirka 150 nya bostadsrätter i Stockholm.

Bostäderna kommer att byggas enligt det koncept som bolaget utarbetat för att förenkla för människor som vill leva ett aktivt liv och har intresse för träning och hälsa.??

Brabo har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Hälsovägen i Flemingsberg där totalt 450 bostadsrätter, hyresrätter, företagslägenheter, student- och ungdomsbostäder samt seniorboende ska byggas med trolig start 2016. Områdets fokus är hållbarhet.
??
– Vårt koncept riktar sig till aktiva människor och innebär att vi bygger för att underlätta livet för den som till exempel cyklar till och från jobbet, styrketränar för att öka orken och löptränar eller åker skidor på fritiden. Greppet innebär ett mervärde som rimmar väl med hållbarhet, vilket föll kommunfullmäktige i smaken, säger Andreas Möller, vice vd på Brabo. ??

Brabos förslag omfattar omkring 100 bostadsrätter och integrerar träningsmöjligheter, skapar utrymme för vardagsmotion och tar vara på de fördelar som Flemingbergsparkens omgivningar ger.??

Ytterligare cirka 50 bostadsrätter baserade på Brabos hälsobefrämjande koncept kommer att byggas i Aspudden, enligt de anvisningar som Stockholms Stad delat ut för Liljeholmen 1:1 och Skärsliparen 2 vid Skärslipargränd i Aspudden. Det nya området ska erbjuda totalt drygt 300 bostads- och hyresrätter och tydligare knyta samman Aspudden och Midsommarkransen med Stockholm. Första inflyttning beräknas till år 2019.?

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige