Image
Fabege bygger nytt för Dramaten och Kungliga Operan i Flemingsberg.

Dramaten och Operan sätter tonen för Fabeges jättesatsning

Bygg/Arkitektur Nu börjar Fabeges ambitiösa planer i Flemingsberg bli konkreta och det är två anrika institutioner i Kungliga Operan och Dramaten som utgör de två första hyresgästerna i jättesatsningen. Fastighetssverige berättar mer om arbetet bakom avtalet och hur uthyrningsarbetet ser ut i övrigt.


Fabege bygger nytt för Dramaten och Kungliga Operan i Flemingsberg.

Fabege tecknar stort avtal med Operan och Dramaten

Uthyrning Kungliga Operan AB och Kungliga Dramatiska Teatern AB har tecknat avtal med Fabege om flytt av sin verksamhet från Gäddviken i Nacka till Flemingsberg. Avtalet utgör startskottet för nästa fas i Fabeges stadsutvecklingsplaner i Flemingsberg.


Fabege köper för 750 miljoner

Transaktioner Fabege köper tre fastigheter i Flemingsberg av Vincero för 750 miljoner kronor.


Flemingsberg ska utvecklas till nytt internationellt affärscentrum

Bygg/Arkitektur Huddinge kommun och ett konsortium av flera fastighetsaktörer har ingått en avsiktsförklaring om att de närmaste tio åren utveckla centrala delar av Flemingsberg till ett ledande internationellt affärsdistrikt. Beslutet är första steget i visionen att Flemingsberg ska gå från en regional kärna till en internationell affärs- och forskningshubb vid namn Stockholm South Business District.


Riksbyggen uppför 183 lägenheter i Flemingsberg

Bostäder Nu är det klartecken för 800 nya bostäder i Flemingsbergs centrum. Riksbyggen kommer att bygga 183 av dessa i bostadsrättsform.


Nytt långtidshotell lösning på bostadsbristen för byggjobbare

Bolag I november öppnar Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, ett långtidshotell där alla lägenheter har eget kök. Hotellet blir det första i det expansiva området, och riktar sig direkt mot byggsektorn.


Catena renodlar – säljer del av fastighet i Huddinge

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att sälja en del av fastigheten Regulatorn 2 till WA Fastigheter. Försäljningen görs eftersom Catena bedömer att fastigheten på sikt inte lämpar sig för logistikändamål och därmed saknar strategisk betydelse för bolaget.


Lidl öppnar i Flemingsberg

Uthyrning Lidl öppnar under 2017 en ny livsmedelsbutik i Flemingsbergsdalen och man har tecknat ett hyresavtal om 1 500 kvadratmeter med Heba. Savills har ansvarat för uthyrningen.


Byggstart för Karolinskas nya laboratorium

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har inlett skapandet av Karolinska Institutets nya laboratorium i Flemingsberg.


Jernhusen moderniserar Flemingsbergs station

Bygg/Arkitektur Jernhusen investerar 120 miljoner kronor för att göra plats för nya restauranger och butiker – ska skapa en attraktiv stationsmiljö.


Veidekke bygger Framtidens laboratorium

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har upphandlat Veidekke, i en samverkansentreprenad på cirka 215 miljoner kronor, för att genomföra renovering och modernisering av delar av Campus Flemingsbergs huvudbyggnad.


Skanska bygger för Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga om och bygga ut polisutbildningens lokaler i Flemingsberg.

Skanska bygger för Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga om och bygga ut polisutbildningens lokaler i Flemingsberg.


Akademiska Hus säljer mark till Byggvesta

Transaktioner Akademiska Hus säljer mark i Flemingsberg till Byggvesta. Planen är att där skapa 450 student- och forskarlägenheter.


Brabo bygger bostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Brabo bygger 150 hälsosamma bostadsrätter i Aspudden och Flemingsberg.


Polisutbildningen flyttar till Campus Flemingsberg.

Akademiska Hus utvecklar nya lokaler för polisutbildningen

Uthyrning Polisutbildningen flyttar till Campus Flemingsberg i Huddinge och blir en del av Södertörns högskola. Akademiska Hus och Södertörns högskola har tillsammans tecknat avtal om att utveckla både nya och befintliga lokaler för polisprogrammets verksamhet som ska stå klara 2017.


Concent utvecklar 150 bostäder i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Concent AB har utsetts till vinnare i en markanvisningstävling som Huddinge kommun utlyst för bostadsbyggande längs med Hälsovägen i Flemingsberg. Concent ser till befintlig verksamhet i omgivningen och utvecklar därför cirka 150 lägenheter med fokus på studenter och forskare.


Riksbyggen bygger
200 bostäder i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Riksbyggen bygger 200 bostäder i Flemingsberg. Bland annat skapas ett högt torghus.


Vacse köper två polishus

Transaktioner Vacse köper polishusen i Flemingsberg och Väsby, omfattande cirka 21 400 kvadratmeter.


Skanska och Huddinge kommun utvecklar tillsammans en hållbar stadsdel - Flemingsbergsdalen.

Skanska och Huddinge kommun utvecklar hållbar stadsdel

Bygg/Arkitektur Skanska och Huddinge kommun påbörjar nu utvecklingen av Flemingsbergsdalen, intill Flemingsbergs station, till en ny hållbar stadsdel med bostäder, handel, kontor och service.


Pingstkyrka säljs och blir skola

Transaktioner Pingstkyrkan har sålt sin fastighet i Flemingsberg för 34,2 miljoner kronor.