Image
Johan Eriksson, vd för Estea.
Johan Eriksson, vd för Estea. Bild: Estea

Estea köper i Flemingsberg

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter AB, har förvärvat en vårdfastighet i Flemingsberg till ett underliggande fastighetsvärde om 408 miljoner kronor. Förvärvet görs genom bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna beräknas uppgå till cirka 296 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 15 februari 2021.
Publicerad den 9 Februari 2021

Fastigheten, som är upplåten med tomträtt, består till större delen av ett äldreboende och ett vårdhotell med omsorgsföretaget Attendo som hyresgäst. Fastigheten är belägen invid Karolinska Universitetssjukhuset i Flemingsberg, söder om Stockholm, drygt tio minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation. Den totala uthyrningsbara arean är cirka 9 860 kvadratmeter och årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheten beräknas uppgå till cairk 17,1 miljoner kronor.
– Vi är glada över förvärvet av ännu ett fint äldreboende i en modern och ändamålsenlig fastighet. Fastigheten har ett centralt mikroläge i expansiva Flemingsberg, intill det högt rankade Karolinska Universitetssjukhuset. Det är även roligt att ytterligare fördjupa vårt samarbete med Attendo, säger Carl Beck-Friis, Transaktionschef, Estea.
– Detta förvärv bidrar ytterligare till vår strategi som visat styrka under det senaste årets prövande marknadsklimat. Social infrastruktur i form av vård- och omsorgsboenden, kan förenklat beskrivas som ett av de mest defensiva delsegmenten inom kategorin samhällsfastigheter, med stabila och skattefinansierade hyresgäster, långa hyresavtal och förutsägbara kassaflöden. Vi ser fortsatt ett starkt stöd av den demografiska utvecklingen samt ett underskott på äldreboendeplatser, säger Johan Eriksson, vd för Estea.

Morris Law har agerat legal rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter AB i samband med förvärvet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige