Image

Alaska säljare i Högsbo-affär

Transaktioner För två veckor sedan berättade vi att Estea köpt två fastigheter i Högsbo i Göteborg för cirka 180 miljoner kronor. Säljare i affären var Alaska Fastigheter.
Publicerad den 6 Maj 2015

Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 13 875 kvadratmeter och de årliga hyresintäkterna är på dryga 15 miljoner kronor.

– Affären är ett led i arbetet med att fokusera våra resurser på den pågående fastighetsutvecklingen i Sisjön. Nu kan vi öka tempot mot målet att göra Sisjön till en attraktiv mötesplats där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

Försäljningen av de båda logistikfastigheterna, Högsbo 26:6 och Kobbegården 6:249, frigör resurser för Alaskas stora fastighetsutveckling vid den norra infarten till Sisjön, alldeles intill Söderleden.

– Totalt planerar vi för cirka 100 000 kvadratmeter för handel och kontor och har redan nu tecknat avtal med Bauhaus och Biltema om cirka 25 000 kvadratmeter. Nu intensifierar vi arbetet med att hitta rätt mix av hyresgäster, med verksamheter som bidrar till att göra Sisjön till den levande handels- och mötesplats som vi har ambitionen att skapa, säger Nils Rydh.

I framtidsvisionen för Sisjön finns tankar om att göra området attraktivt också utanför de traditionella handels- och kontorstiderna.

– Vi ser gärna fler restauranger, lekland, bowling, hotell och en biograf i området. Det skulle öka Sisjöns attraktionskraft och bidra till en levande stadsmiljö som attraherar besökare som inte bara är här för att shoppa. Sisjön är redan idag en etablerad handelsplats med ett väldigt strategiskt och lättillgängligt läge. Köpkraften i närområdet är stark med en medelinkomst som är 30 procent högre än i Göteborg som helhet, säger Nils Rydh.

Estea ser förvärvet som ett viktigt och bra komplement till bolagets befintliga lager- och logistikfastigheter i regionen.

– Storgöteborg inklusive Borås är ansett som ett av Sveriges absolut bästa logistiklägen och det nya förvärvet förstärker vår närvaro i det här området. Kommunikationerna till de båda fastigheterna är mycket bra med Sisjömotet och Järnbrottsmotet, som ansluter till Söder- respektive Västerleden, alldeles i närheten, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea.

Estea Logistic Properties 5 AB tillträdde fastigheterna den 30 april 2015. CBRE har varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige